ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Εθελοντές στα κενά!..
✒    Τι άλλο θ’ ακούσουμε και θα δούμε σ’ αυτό τον ταλαίπωρο τόπο που έτυχε να ζούμε. Το Υπουργείο Παιδείας, λέει, σκέφτεται να καλύψει τα κενά στα σχολεία με… εθελοντές καθηγητές οι οποίοι είναι σήμερα αδιόριστοι!

Θα παίρνουν μόρια…
✒    Όσοι συμμετάσχουν, δεν θα παίρνουν μισθό ή έστω ασφάλιση, αλλά κάποια μόρια, τα οποία θα τους βοηθήσουν όταν κάποτε γίνουν προσλήψεις (;), να ανέβουν κάποιες θέσεις στους πίνακες κατάταξης. Τόσο καλά…

Αμείλικτο ερώτημα…
✒    Το ερώτημα που προκαλούν αυτές οι «σκέψεις» του Υπουργείου αμείλικτο: Πώς θα πηγαίνει να διδάξει στο σχολείο όπου θα τοποθετηθεί, το οποίο μπορεί να είναι π.χ. στα Πράμαντα ένας «εθελοντής» απ’ τα Γιάννενα ή την Ηγουμενίτσα;

Με τι τα έξοδα;
✒    Με τι λεφτά θα βάζει βενζίνη για το καθημερινό ταξίδι ή θα νοικιάζει σπίτι και πώς θα καλύπτει τα έξοδα της… εθελοντικής του προσφοράς; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, για πρακτικούς λόγους πρώτα απ’ όλα, ας το πάρουν χαμπάρι στο Υπουργείο.

Ας βρουν άλλη φόρμουλα!
✒    Εντάξει, χρήματα προφανώς και δεν υπάρχουν, αλλά ας βρουν μια άλλη φόρμουλα για να πληρώσουν τα κενά στα σχολεία, τα οποία είναι απαράδεκτο που δεν έχουν καλυφθεί ακόμα. Όχι όμως και εθελοντές καθηγητές. Ανήκουστο αυτό…

Εγκρίθηκαν οι μισθοί!..
✒    Σε τοπικό επίπεδο τώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων έδωσε –κατά πλειοψηφία- το «πράσινο φως» για να καταβάλλονται στους προέδρους των Δημοτικών Επιχειρήσεων τα λεγόμενα «έξοδα παράστασης», δηλαδή τακτικοί μισθοί για να… κάνουν τη δουλειά τους!

Θα εισπράττουν…
✒    Έτσι, ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ θα εισπράττει μηνιαίως 1.080 ευρώ, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου 900 ευρώ κι εκείνος του Σπηλαίου Περάματος άλλα 450 ευρώ. Ριγμένος ο τελευταίος!..

Ζήτημα ηθικής…
✒    Η υπόθεση αυτή «τραυματίζει», ηθικά τουλάχιστον, την Δημοτική Αρχή, η οποία δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες αυστηρή κριτική τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τους πολίτες, ενώ αντίθετη στους μισθούς των Προέδρων δήλωσε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Υπήρχε τρόπος…
✒    Αν ήθελαν να αποζημιώνουν τους Προέδρους των Επιχειρήσεων, ας τους έβαζαν να μαζεύουν παραστατικά και αποδείξεις για έξοδα που έχουν σχέση με τα καθήκοντά τους και ας τους κατέβαλαν τα αντίστοιχα χρήματα. Δεν είπαμε να τα βάζουν από την τσέπη τους, όχι όμως και να τους κόβουν μισθό!

Το «fest» πάει… Κατσικά!
✒    Να και μια ορθότατη απόφαση που την έλαβε κατά την πρώτη της συνεδρίαση η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιωαννιτών. Το «τσίπουρο fest» μεταφέρεται φέτος και θα γίνει στον Κατσικά!

Δεν κόλλαγε…
✒    Καλύτερα η συγκεκριμένη εκδήλωση να διοργανώνεται κάθε χρόνο και σε μια διαφορετική Δημοτική Ενότητα, περιφερειακά της πόλης, γιατί κάτι δεν… κόλλαγε ως τώρα με την διεξαγωγή της στην Κεντρική Πλατεία. Όχι ότι δεν είναι ωραία πρωτοβουλία...

Διαδικασία υπαίθρου…
✒    Η παραγωγή τσίπουρου και οι γιορτές που γίνονται με αφορμή αυτήν είναι μια διαδικασία συνδεδεμένη με την εξοχή, το χωριό. Δεν ταιριάζει με το κέντρο μιας πόλης όπως τα Γιάννενα, τείνει προς το κιτς. Οπότε, προτιμότερη η… αποκέντρωση του «Φεστιβάλ»!

Μοναδική Παμβώτιδα…
✒ Αγαπημένο θέμα της στήλης η Παμβώτιδα, που και μέσα στον Νοέμβριο χαρίζει μοναδικές εικόνες σ’ όσους κάνουν την βόλτα τους δίπλα της. Αν μάλιστα πετύχεις κι έναν ψαρά να σχίζει με την βάρκα του τα νερά της λίμνης, ακόμα καλύτερα…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.