ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μια αυξησούλα…
✒    Ασχολούμαστε με κάτι πράγματα σ’ αυτή τη χώρα, λες και είναι πρωτόγνωρα. Μας κάνουν εντύπωση, σα να μην έχουμε… ξαναδεί το έργο. Παράδειγμα η αυξησούλα που αποφάσισαν να χορηγήσουν στους εαυτούς τους συνδικαλιστές και υπάλληλοι της ΔΕΗ.

Για σάντουιτς και καφέ!
✒    Σιγά τα… ωά! Μόνο 6 ευρώ την ημέρα είναι η αύξηση στο μεροκάματο των υπαλλήλων της επιχείρησης κι αυτή για «τροφεία»! Ίσα – ίσα δηλαδή για να πάρουν ένα σάντουιτς για κολατσιό και, αν περισσέψει κάτι, να πιουν κι ένα καφεδάκι.

Δεν έχουν αλλάξει…
✒    Καλά έκαναν η ΔΕΗ και η ΓΕΝΟΠ! Επιβεβαίωσαν την… παράδοση που τους θέλει να νοιάζονται μόνο για τον εαυτό και την καλοπέρασή τους. Όλα αυτά σε μια επιχείρηση η οποία είναι δημόσια, ξεκίνησε διαδικασία να ιδιωτικοποιηθεί, αλλά η νέα κυβέρνηση αποφάσισε να την κρατήσει!

Να τους χαίρεται!
✒    Να τους χαίρεται λοιπόν ο Υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης τους ντερβέναγες της ΔΕΗ και να τους χρυσοπληρώνει, σε μια εποχή που συνάδελφοί του ψάχνουν να βρουν χρήματα για τα κουπόνια σίτισης των φτωχών!

Ζήτησαν ευθύνες!
✒    Πάμε στα τοπικά τώρα και συγκεκριμένα στο άμοιρο γεφύρι της Πλάκας που χάθηκε μέσα στα ορμητικά νερά του Αράχθου. Όλοι ζήτησαν ευθύνες για το γεγονός ότι δεν έγιναν αρκετές παρεμβάσεις στερέωσης του μνημείου όσο εκείνο ήταν όρθιο…

Τότε όμως αντέδρασαν!..
✒    Και βγάζει ανακοίνωση προχθές ο Σύλλογος Προστασίας Αράχθου με την οποία παραδέχεται κάτι εντυπωσιακό: Πως ο ίδιος είχε αντιδράσει σφόδρα στη μελέτη που είχε εκπονήσει η πρώην Νομαρχία το 2010  για την προστασία των βάθρων του γεφυριού!

Δεν έγινε τίποτε!
✒    Φοβήθηκε ο Σύλλογος μήπως γίνονταν… αστοχίες οι οποίες θα αλλοίωναν την αυθεντικότητα του μνημείου και ζήτησε επανέλεγχο της μελέτης, η οποία μ’ αυτά και μ’ εκείνα δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με το αποτέλεσμα που ξέρουμε όλοι μας!

Μην… πυροβολούμε!
✒ Να μην… πυροβολούμε επομένως εναντίον της τότε Νομαρχίας - μετέπειτα Περιφέρειας, αφού έγινε προσπάθεια εκ μέρους της για την προστασία του γεφυριού της Πλάκας. Και άλλοι… συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην κατάρρευσή του!

Αν στερέωναν τότε…
✒    Μήπως τελικά θα ήταν καλύτερα να είχαν αφήσει τότε να στερεωθούν τα βάθρα του μνημείου, έστω κι αν αυτό δεν θα γινόταν με… ασπράδια αυγών, απ’ το να μείνει το γεφύρι τελείως απροστάτευτο, στο έλεος του Αράχθου;

Ενδιαφέρουσα έκθεση…
✒    Πάμε και στα καλλιτεχνικά τώρα. Στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων φιλοξενείται αυτές τις ημέρες και θα παραμείνει μέχρι τις 9 Μαρτίου μία πολύ ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση.

Σάνης – Μπέκερ…
✒    Ο ζωγράφος Ζώης Σάνης και η γλύπτρια Ντανιέλα Μπέκερ έχουν ενώσει δυνάμεις και καθένας τους παρουσιάζει μία σειρά από καινούρια έργα του, τα οποία… προκαλούν αισθητικά τον επισκέπτη!
Με συμβολισμούς…
✒    Τα έργα σε βάζουν στη διαδικασία να ανακαλύψεις τον συμβολισμό, το μήνυμα που κρύβεται πίσω απ’ αυτά και σε μυούν στον δημιουργικό κόσμο των δύο καλλιτεχνών, οι οποίοι εξάλλου είναι παρόντες και πρόθυμοι να ξεναγήσουν τον επισκέπτη στην έκθεση.

Να πάτε…
✒    Αν έχετε χρόνο, η στήλη σας συνιστά ανεπιφύλαχτα να πάτε αυτές τις ημέρες μια βόλτα απ’ το Πνευματικό Κέντρο και να δείτε την έκθεση. Αξίζει τον κόπο και τον χρόνο σας…

Άλλαξε όψη…
✒ Κυριολεκτικά άλλαξε όψη το δρομάκι πίσω από το Δημαρχείο, το οποίο πεζοδρομήθηκε, φυτεύτηκαν δεντράκια και μπήκε φωτισμός. Τώρα που βάφονται και τα κτίρια των ΣΟΑ θα γίνει ακόμα καλύτερο. Όσο για τα Ι.Χ. πάνω του, προφανώς ανήκουν σε κατοίκους του δρόμου, οι οποίοι… διαθέτουν και κάρτες στάθμευσης!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.