ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Μια βδομάδα πριν…
✒    Πριν από μία εβδομάδα ακριβώς βρεθήκαμε μεσημέρι, γύρω στις 3, να καθόμαστε επί μία ώρα και κάτι στο πεζούλι έξω ακριβώς από την είσοδο της καινούριας Παιδικής Χαράς στον Κουραμπά…

Ανοιχτή η είσοδος!..
✒    Η είσοδός της, η οποία έκλεινε με ένα μεταλλικό γαντζάκι, ήταν ανοιχτή. Κόσμος μπαινόβγαινε συνεχώς. Γονείς με μωρά στο καρότσι, γιαγιάδες και παππούδες με παιδάκια.

Γεμάτη η Παιδ. Χαρά!
✒    Μιλάμε για πολύ κόσμο κι ας ήταν μεσημέρι. Γεμάτη η Παιδική Χαρά και φυσικά κάποια απ’ τα παιδάκια που έπαιζαν σ’ αυτήν έκαναν και… τσουλήθρα! Από παντού ακούγονταν γέλια και χαρές.

Μερικές ταμπέλες…
✒    Δίπλα στην είσοδο υπήρχαν και δύο - τρεις μικρές ταμπέλες. Τις πλησιάσαμε. Έγραφαν ότι απαγορεύεται η είσοδος σε ενήλικες που δεν συνόδευαν παιδιά και σε ζώα, με εξαίρεση όσα αποτελούν οδηγούς αναπήρων!

Πώς δεν παρέλαβαν;
✒    Με άλλα λόγια, όλα έδειχναν ότι ο νέος παιδότοπος του Κουραμπά, που… χρόνισε για να ολοκληρωθεί, λειτουργούσε κανονικότατα! Τώρα, πώς ο Δήμος δεν παρέλαβε το έργο, άφηνε όμως να χρησιμοποιείται καθημερινά, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί.

Πολλά τα λεφτά!..
✒    Όπως πρέπει να εξεταστεί κι άλλο ένα βασικό ζήτημα. Πόσο μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις έγιναν στον Παιδότοπο που να δικαιολογείται το υπέρογκο ποσό των 600.000 ευρώ; Δεν είναι πολλά τα λεφτά αυτά; Τι κι αν αντλήθηκαν απ’ το ΕΣΠΑ.

Ήπιες παρεμβάσεις…
✒    Δηλαδή με… μάρμαρο Θάσου επένδυσαν τους διαδρόμους της Παιδικής Χαράς και με… ασήμι την τσουλήθρα και την τραμπάλα της; Ήπιες είναι οι παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο, οι οποίες δεν δικαιολογούν το συγκεκριμένο ποσό. Έτσι όμως γίνονται τα έργα σ’ αυτό τον τόπο!

Κάνουν ωραία πράγματα!
✒    Πάμε σ’ άλλα πιο ευχάριστα τώρα. Η στήλη έχει αδυναμία στην τέχνη και, μεταξύ άλλων, στα παιδιά από το Θεατρικό Εργαστήρι «Έκφραση» που από τη σύστασή του κάνουν, αναμφισβήτητα, πολύ ωραία πράγματα.

Δείπνο στης… Ιοκάστης!
✒    Αυτή την περίοδο ανεβάζουν στο διατηρητέο κτίριο της οδού Κουντουριώτου 54, το οποίο έχουν μετατρέψει σε «κυψέλη» καλλιτεχνικής δημιουργίας, την βραβευμένη κωμωδία του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης». Και η ανταπόκριση του κοινού είναι ήδη μεγάλη.

Θερμή ανταπόκριση…
✒    Οι πρώτες τρεις παραστάσεις του έργου στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, αφού στην ζεστή αίθουσα της «Έκφρασης» δεν έπεφτε ούτε… καρφίτσα! Οι ερμηνείες των ταλαντούχων ηθοποιών εντυπωσίασαν και το κοινό γέλασε με την ψυχή του!

Όσοι πιστοί.. σπεύσατε!
✒    Η συνέχεια για την ξεκαρδιστική «Ιοκάστη» θα δοθεί το ερχόμενο τριήμερο Παρασκευής – Κυριακής. Όσοι πιστοί του καλού θεάτρου σπεύσατε και δεν θα το μετανιώσετε. Υπάρχει φυσικά και προπώληση εισιτηρίων…

Τι θα γίνει με τους επαίτες…
✒ Δεν υπάρχει μια υπηρεσία πρόνοιας σ’ αυτή την πόλη; Ένας φορέας ο οποίος να ασχολείται με θέματα όπως οι επαίτες, που, ειδικά γιορτινές μέρες αλλά και όταν φτιάχνει ο καιρός, κατακλύζουν δρόμους και πλατείες; Γι’ αυτή την  κυρία που συνέλαβε προχθές ο φακός της στήλης στην Χαρ. Τρικούπη μαζεμένη κουβάρι να τρέμει και να ζητά ελεημοσύνη δεν μπορεί να γίνει κάτι; Απλή ερώτηση κάνουμε…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.