ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Στον… πάγο!
✒    Στον… πάγο μπαίνει, προς το παρόν κι άγνωστο μέχρι πότε η αύξηση του κατώτατου μισθού, το ίδιο και η αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, ενώ ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται μέχρι νεωτέρας!

Άλλο αντιπολίτευση…
✒    Αυτά είναι τα βασικά νέα απ’ το μέτωπο της Κυβέρνησης που, δεν θέλει μεγάλη φαντασία για να δει κανείς ότι βαδίζει στα χνάρια εκείνων που διαδέχθηκε. Βλέπεις, άλλο να είσαι αντιπολίτευση κι άλλο να έχεις στα χέρια σου την… καυτή πατάτα.

Έπαθαν το ίδιο…
✒    Όσο για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που πίστεψαν στις προεκλογικές εξαγγελίες του, έπαθαν ό,τι κι εκείνοι που πείστηκαν απ’ όσα έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2009. Έτσι είναι αυτά, μόνο που ως λαός δεν διδασκόμαστε απ’ τα παθήματά μας!

Να τελειώνουμε…
✒    Τέλος πάντων, το θέμα μας τώρα είναι να τελειώνουμε με την κυβερνητική κωλοτούμπα και να αρχίσει να γίνεται έργο σ’ αυτήν εδώ τη χώρα. Πρώτα μεταρρυθμίσεις, μπας και ξεκλειδώσουν οι δόσεις και δούμε κάνα ευρώ…

Απίστευτη δήλωση!
✒    Μέσα στο γενικό χαμό κι ενώ προχθές συνταξιούχοι συνωστίζονταν σε ΑΤΜ τραπεζών για να εισπράξουν τη σύνταξη, η οποία δεν είχε μπει ακόμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης έκανε μία απίστευτη δήλωση.

«Τα δικά μας παιδιά...»
✒ Ζήτησε «να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ιδιαίτερα όσοι βοήθησαν να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία»! Κι όμως, η έκκληση αυτή δεν έγινε ούτε το 1981, ούτε το 2004. Έγινε εν έτη 2015 κι εν μέσω σφοδρής κρίσης!

Δε θ’ αλλάξουν ποτέ!
✒    Τελικά σ’ αυτόν εδώ τον άμοιρο τόπο κάποιοι δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ νοοτροπία. Ό,τι και να συμβαίνει, θα εξακολουθήσει να τους απασχολεί το μέλλον των «δικών τους παιδιών»! Aλήθεια, πώς του ξέφυγε του Πρωθυπουργού ο κ. Παναγούλης και δεν του έδωσε Υπουργείο;

Το Πάρκο Πυρσινέλλα…
✒    Πάμε στα δικά μας τώρα. Γιατί ένας τόσο ωραίος χώρος όπως το Πάρκο Πυρσινέλλα να έχει αυτά τα χάλια σήμερα; Γιατί να μην λειτουργεί το Γιαννιώτικο Σαλόνι, να απολαμβάνει ο κόσμος τη βόλτα, τον καφέ, το φαγητό του σ’ αυτό;

Άντε ν’ απαντήσεις…
✒    Tις ερωτήσεις έκανε στη στήλη φίλος αναγνώστης κι άντε να του εξηγήσεις πώς κατέληξε το Πάρκο να περάσει από τον Δήμο Ιωαννιτών στο Δασαρχείο και τι μπέρδεμα υπάρχει σχετικά με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς.

Απογοητευτική εικόνα!
✒    Το βασικό είναι ότι ο μοναδικής ομορφιάς αυτός χώρος που θα μπορούσε να είναι ένα ωραιότατο Πάρκο αναψυχής, ψυχαγωγίας και άθλησης για όλους τους Γιαννιώτες παρουσιάζει σήμερα μια εικόνα απογοητευτική.

Χόρτα κι εγκατάλειψη…
✒    Άκοπα χόρτα και φυτά, σκουπίδια, κουφάρια από στέγαστρα που θυμίζουν παλιές ωραίες εποχές, κλειστό το κατάστημα, βρώμικη η λιμνούλα, σκέτη απελπισία…

Μόνο κάτι πρόβατα…
✒    Τώρα το Πάρκο το χαίρονται καθημερινά μόνο κάτι… προβατάκια που βόσκουν μέσα στην έκτασή του -ναι, είναι γεγονός αυτό, μη σας φαίνεται αστείο- και πάλι καλά, γιατί αν δεν υπήρχαν κι αυτά, ο χώρος θα είχε μετατραπεί σε ζούγκλα!

O τοίχος ακόμα έτσι!
✒ Η φωτό δεν είναι καινούρια. Τραβήχτηκε την Πρωτοχρονιά, όταν ο άνεμος και το κύμα της Παμβώτιδας προξένησαν ζημιές στον κρηπιδότοιχο της Παραλιμνίου, απ’ την Κυρά – Φροσύνη προς το Πάρκο Κατσάρη. Ε, λοιπόν, τέσσερις μήνες μετά ο τοίχος είναι ακόμα έτσι. Μετακίνησαν τις πεσμένες πλάκες, αλλά οι ζημιές δεν αποκαταστάθηκαν, λες και είναι κάνα σπουδαίο έργο! Ένα μυστρί και λίγο τσιμέντο θέλει. Τόσο δύσκολο είναι πια;

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.