ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

«Φωτομετρία»… παντού!
✒    Όπου και να πας αυτές τις μέρες στα Γιάννενα, πέφτεις… πάνω στη «Φωτομετρία», δηλαδή σε μία από τις εκθέσεις της που παρουσιάζονται σε δημοτικούς χώρους και γκαλερί της πόλης!

Έχει απ’ όλα…
✒    Το έκαναν πάλι το… θαύμα τους ο Παναγιώτης Παπουτσής και η παρέα του. Έστησαν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά ένα φεστιβάλ που έχει απ’ όλα. Εκθέσεις καταξιωμένων και νέων φωτογράφων, σεμινάρια, διαλέξεις, προβολές ταινιών μικρού μήκους…

Αγαπημένη συνήθεια…
✒    Κάπως έτσι η «Φωτομετρία» έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένη συνήθεια σε πολλούς Γιαννιώτες που την περιμένουν πώς και πώς κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Και δεν μιλάμε μόνο για όσους αγαπούν την τέχνη της φωτογραφίας.

Σε όλη την Ελλάδα!
✒    Στο μεταξύ, κάθε χρόνο η «Φωτομετρία» ανοίγει όλο και πιο πολύ τα φτερά της. Έτσι, μετά τα Γιάννενα, στα οποία «γεννήθηκε», θα… πετάξει φέτος σε άλλες εννέα πόλεις ανά την Ελλάδα για να παρουσιάσει την έκθεση με τις καλύτερες φωτογραφίες του διαγωνισμού της! Δεν είναι και λίγο αυτό…

Κορυφή στην Ευρώπη!
✒    Τον γύρο όλης της Ελλάδας και της Ευρώπης έκανε η νέα επιτυχία των Γιαννιώτικων «κουπιών», του Γιάννη Τσίλη και του Γιώργου Τζιάλλα, που κατόρθωσαν για άλλη μία χρονιά να ανέβουν στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας.

«Σφαίρα» για Ρίο!..
✒ Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι δύο Γιαννιώτες υπερ – πρωταθλητές με την Τετράκωπο των Ανδρών που πάει… σφαίρα για την Ολυμπιάδα του 2016. Σπουδαία επιτυχία, αναμφίβολα!

Ουδείς… συγκινήθηκε!
✒    Στα Γιάννενα, ωστόσο, ουδείς επίσημος… συγκινήθηκε, με εξαίρεση τον Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, ο οποίος έγκαιρα εξέδωσε συγχαρητήρια επιστολή για το Ν.Ο.Ι. και τα παιδιά. Εξάλλου, ο Γιώργος Τζιάλλας είναι δημότης Ζίτσας.

Τόσες χαρές, αλλά...
✒    Ο Δήμος Ιωαννιτών αρχικά ούτε είδε, ούτε άκουσε κάτι. Μέχρι χθες κανένας δεν είχε μπει στον κόπο να συγχαρεί τους δύο Ολυμπιονίκες που τόσες πολλές χαρές μας έχουν προσφέρει την τελευταία δεκαετία με τις διεθνείς διακρίσεις τους.

Το παράπονο Τσίλη…
✒    Ώσπου σε συνέντευξή του χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τη Βίκυ Μιχέλη ο Γιάννης Τσίλης εξέφρασε το παράπονο ότι δεν έλαβαν καν ένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την πρόσφατη επιτυχία τους, με τη γνωστή δημοσιογράφο να κάνει λόγο για αμέλεια!

Και η παρέμβαση Καλούδη!
✒    Λίγα λεπτά αργότερα ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος Βασίλης Καλούδης βγήκε και συνεχάρη δημόσια τα δύο Γιαννιωτόπουλα, ζήτησε να συναντηθεί μαζί τους και δεσμεύθηκε ότι θα πρότεινε στο χθεσινό Δημοτ. Συμβούλιο να εκφράσει σύσσωμο τα συγχαρητήριά του! Πάλι καλά…

Ούτε από Περιφέρεια…
✒    Ούτε από την Περιφέρεια Ηπείρου συγκινήθηκε κανείς ώστε να ασχοληθεί με τους δύο σπουδαίους αθλητές μας! Πιθανώς έχουν… βαρεθεί να τους συγχαίρουν τόσα χρόνια για τις διακρίσεις τους. Πάντως, αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού υπάρχει!

Άλλα «ενδιαφέροντα»!
✒    Τελικά, ίσως όλοι οι παραπάνω να αξιολογούν ως… μικρές τις διεθνείς επιτυχίες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας. Μπορεί πάλι να μην έχουν χρόνο. Βλέπεις, όλοι πια ασχολούνται με τους αγώνες δρόμου που είναι πολύ της… μοδός! Καλά κάνουν, όμως σ’ αυτή την πόλη δεν υπάρχει μόνο το τρέξιμο!

Μια μικρή…χαράδρα!
✒ Αυτή η μικρή… χαράδρα στην οδό Πουτέτση ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα θα μείνει έτσι!
Έγινε πριν καιρό μια προσπάθεια να κλείσει με νέα άσφαλτο, αλλά αντί γι’ αυτό, μεγάλωσε!
Τουλάχιστον τοποθέτησαν από τη ΔΕΥΑΙ μία ταμπέλα με φως, γιατί, αν πέσει μέσα κάνας ανύποπτος οδηγός, πάει το όχημά του! Θα τρέχει και δε θα φτάνει…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.