ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Ποιος φανταζόταν…
✒    Ποιος φανταζόταν πριν λίγους μήνες ότι θα ζούσαμε ως χώρα τέτοιο καλοκαίρι! Ποιος πίστευε ότι θα φτάναμε ως λαός ταπεινωμένοι να σχηματίζουμε ουρές στα ΑΤΜ για να πάρουμε 60 ευρώ…
«Μαύρο πρόβατο»…
✒    Χρεοκοπήσαμε κι επίσημα λοιπόν και καταφέραμε να γίνουμε το… μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αφού δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και τα «σπάσαμε» με όλους!

Με λεφτά άλλων!..
✒    Όπου υποχρεώσεις, η αποπληρωμή των χρεών μας. Των χρημάτων που δανειστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια για να ζούμε σε μια ευμάρεια που δεν ήταν δική μας. Με λεφτά άλλων την φτιάξαμε!

Κάποιοι… περήφανοι!
✒    Κάποιοι δηλώνουν περήφανοι για το μεγάλο «όχι» στους δανειστές! Κουνάνε σημαίες, ανεβάσουν στα σόσιαλ μίντια… Κολοκοτρώνηδες και Μεγαλέξανδρους. Δικαίωμά τους!
Βλακώδες ερώτημα…
✒    Εγώ δεν νιώθω περήφανος αυτή την εποχή ως πολίτης μιας χώρας με κλειστές τράπεζες και με ουρές στα σούπερ μάρκετ και στα βενζινάδικα. Ούτε μ’ αρέσει το βλακώδες ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε την Κυριακή.

Αν δεν ξυπνήσουμε…
✒    Δεν είναι λύση να πούμε ναι ή όχι σε μία πρόταση που δεν ισχύει πια, ας μη κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας. Επιτέλους, ας ξυπνήσουμε απ’ τον «λήθαργο» κι ας δούμε πώς θα σταθούμε ξανά στα πόδια μας μετά από αυτή την περιπέτεια στην οποία έχουμε μπει…

«Μακρινή» εποχή…
✒    Πόσο μακρινή μοιάζει η εποχή που η Ελλάδα πετύχαινε μετά βαΐων και κλάδων την ένταξη και της Κύπρου στην Ε.Ε.. Σήμερα έφτασε να δέχεται… πρόταση από την Τουρκία να εξοφλήσει για λογαριασμό της τη δόση μας στο Δ.Ν.Τ.! Ε, όχι, δεν νιώθω περήφανος γι’ αυτό!

Αφυπηρετεί…
✒ Ας τ’ αφήσουμε αυτά τώρα. Αφυπηρετεί αυτές τις ημέρες ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων Ιωάννης Γιώσας μετά από 35 χρόνια προσφοράς στη δημόσια εκπαίδευση.

Άφησε στίγμα!..
✒    Επί θητείας του το Μουσικό Σχολείο «καρποφόρησε» απ’ όλες τις απόψεις. Μεγάλωσε, προσέλκυσε περισσότερους σπουδαστές κι άφησε ένα ιδιαίτερο στίγμα στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και γιορτές.

Μια καλύτερη στέγη…
✒    Επί ημερών του κ. Γιώσα το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο αγωνίστηκε επίσης να βρει μια στέγη καλύτερη από αυτή στην οποία ακόμα βρίσκεται. Κι αυτό το αίτημα παραμένει και κάποια στιγμή πρέπει να ικανοποιηθεί.
Θα συνεχίσει…
✒    Ο ίδιος είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό στον «Π.Λ.» ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με το Σχολείο που υπηρέτησε τόσες δεκαετίες, με στόχο να λυθούν τα προβλήματά του. Μακάρι να το κάνει. Η συμβολή του θα είναι πολύ χρήσιμη…

Πολλές παιδ. χαρές!
✒    Περίπου 80 παιδικές χαρές έχει αυτή τη στιγμή στα όριά του ο Δήμος Ζίτσας όπως προέκυψε από την σχετική συζήτηση στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο! Πολλές για έναν Δήμο αυτής της έκτασης…

Ορθώς πράττουν…
✒    Οπότε, ορθώς πράττουν ο Μιχάλης Πλιάκος και η Δημοτική Αρχή αποφασίζοντας να προωθήσουν την πιστοποίηση συνολικά 10 παιδότοπων με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».

Φτάνουν οι 10!..
✒    «Ουκ εν τω πολλώ το ευ», θα σκέφτηκε ο Δήμαρχος κι έτσι είναι. Τι να τις κάνει 80 παιδικές χαρές χωρίς πιστοποίηση, αφού σύμφωνα με το νόμο πρέπει να τις κρατήσει κλειστές; Οι 10 είναι αρκετές για να παίζουν τα παιδάκια στον Δήμο του!

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.