ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Νισάφι με τις πίτες!
Νισάφι πια με τις πίτες για τη νέα χρονιά, αρκετές κόψαμε στα Γιάννενα! Βαδίζουμε ολοταχώς προς το τρίτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, οπότε είναι λίγο… αστείο να κόβει ακόμα ένας σύλλογος βασιλόπιτα και να μοιράζει ευχές για καλή χρονιά! Σε λίγο μπαίνουμε στην άνοιξη. Όσοι λοιπόν δεν πρόλαβαν να κόψουν πίτα εγκαίρως, ας διοργανώσουν ένα χορό ή ένα πάρτι μασκέ!

Ουρά στο ταμείο…
Μεγάλη ήταν πριν μερικές ημέρες η ουρά στο ταμείο κεντρικού καταστήματος ρούχων στα Γιάννενα. Περίπου έξι – επτά άτομα στέκονταν υπομονετικά με τα ψώνια στα χέρια να εξυπηρετηθούν…
Οι μισοί με κάρτα!
Πέρα από το ασυνήθιστο της ουράς, αφού στις μέρες μας δεν γίνεται, εδώ που τα λέμε και το… αδιαχώρητο στα μαγαζιά, παρατηρήσαμε και κάτι άλλο. Οι μισοί απ’ τους πελάτες πλήρωσαν με κάρτα!

Όλοι έχουμε…
Μιλάμε για τις χρεωστικές κάρτες από τράπεζα που λίγο – πολύ όλοι μας έχουμε στην κατοχή μας, οι οποίες εισάγονται στα μηχανήματα αποδοχής (POS κ.λ.π.) και γίνεται η χρέωση του λογαριασμού για ό,τι αγοράζει κανείς…

«Πλαστικό χρήμα»…

Να λοιπόν που και στα Γιάννενα κερδίζει τελευταία πολύ έδαφος το λεγόμενο «πλαστικό χρήμα». Μάλιστα, παρατηρώντας την ημέρα εκείνη αλλά και στη συνέχεια τους πελάτες καταστημάτων που πληρώνουν με χρεωστική, κάναμε μία ενδιαφέρουσα διαπίστωση.
Και μεγαλύτεροι…
Δεν πρόκειται μόνο για νέους ανθρώπους που σαφώς και είναι πιο εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους τραπεζικές συναλλαγές. Υπάρχουν και μεγαλύτερης ηλικίας Γιαννιώτες, μεσήλικες κ.λ.π., που επιλέγουν πια να πληρώνουν με «πλαστικό χρήμα»!

Λόγω capital controls!
Βλέπεις, έχουμε ακόμα πάνω από τα… κεφάλια μας τα capital controls που περιορίζουν τα ποσά στις αναλήψεις, οπότε, όταν είναι να ψωνίσει κανείς κάτι ακριβό, η χρεωστική κάρτα βολεύει. Διαφορετικά δεν βγαίνει η εβδομάδα!

Ένα μειονέκτημα…
Υπάρχει όμως κι ένα μειονέκτημα με τις κάρτες. Στα σούπερ μάρκετ, για παράδειγμα, που ο κόσμος είναι πολύς, αλίμονο αν βγάλουν δύο – τρεις να πληρώσουν με «πλαστικό χρήμα». Η διαδικασία θέλει χρόνο και οι πελάτες μπόλικη υπομονή!

«Σφιχτό» το ωράριο…
Πάντα έτσι ήταν το ωράριο του κοινού στο Κολυμβητήριο της Λιμνοπούλας. «Σφιχτό» για το κοινό, αφού τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι διάφοροι κολυμβητικοί σύλλογοι κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό!

Ορθώς μείωσαν!..
Οπότε, ορθώς το σκέφτηκε η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ να μειώσει ελαφρώς τις τιμές που χρεώνει στους πολίτες για τη χρήση της μεγάλης πισίνας. Ειδικά η δωρεάν είσοδος στους ανέργους είναι πολύ σημαντική υπόθεση.

Αυτονόητη παρουσία!
Όσο για την παρουσία ναυαγοσώστη στις ώρες του κοινού που «διαφήμισε» το ΠΕΑΚΙ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, αυτή δεν πρέπει να θεωρείται αυτονόητη; Πώς να αφήσεις τόσο κόσμο χωρίς επιτήρηση; Τίθεται ζήτημα ασφάλειας, αφού δεν είναι όλοι δεινοί κολυμβητές…

Λίγο πιο ζεστό…
Και μία παρατήρηση: H θερμοκρασία του νερού στην πισίνα καλό θα ήταν να είναι λίγο μεγαλύτερη. Και πιο άνετα θα μπαίνει ο κόσμος και οι αθλητές θα είναι σε θέση να κατεβάσουν τους χρόνους στην προπόνησή τους!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.