ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Κανένας ευχαριστημένος…
✒    Κανένας τελικά δεν είναι ευχαριστημένος με όλη αυτή την κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων του Κατσικά! Ατυχής από την αρχή η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης και αυτός που την πρότεινε φέρει ευθύνη γι’ αυτό…
Κάποιοι φεύγουν!..
✒    Οι ίδιοι οι πρόσφυγες σίγουρα δεν… ενθουσιάζονται με το να διαμένουν στον Κατσικά. Γι’ αυτό εξάλλου και αρκετοί έφυγαν ήδη ή δηλώνουν έτοιμοι να γυρίσουν ξανά στην πατρίδα τους. Καλύτερα οι… βόμβες σου λέει, παρά η βροχή, το κρύο, η έλλειψη υποδομών!

Πολλή δουλειά…
✒    Δυσαρεστημένοι και οι φαντάροι, λέει, επειδή και πολλή δουλειά τραβάνε στο «hot spot» του Κατσικά και τα… ακούνε μέσω ντουντούκας! Για το δεύτερο δεν ξέρουμε, αλλά ότι δουλεύουν σκληρά στον καταυλισμό, αυτό είναι σίγουρο!

Χωρίς το στρατό…
✒    Φαντάσου να μην υπήρχε ο στρατός και τα άφθονα δωρεάν χέρια των φαντάρων, πώς θα ήταν σήμερα τα πράγματα στην Ήπειρο και γενικά στη χώρα μας με τόσους πρόσφυγες! Θα ζούσαμε τραγικές καταστάσεις…

Ως τότε… ουρές!
✒    Το Πάσχα λοιπόν θ’ αναστηθεί η ελληνική οικονομία όπως μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση. Ως τότε όμως οι ουρές φτωχών πολιτών στα συσσίτια και στους τόπους διανομής ειδών πρώτης ανάγκης θα παραμένουν καθημερινή εικόνα.
Καθημερινή εικόνα!
✒    Μας έγιναν συνήθεια πια οι ουρές για ανθρωπιστική βοήθεια… Τελευταία τέτοια εικόνα αυτή έξω απ’ τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων. Δεκάδες Γιαννιώτες να περιμένουν τη σειρά τους για να πάρουν τρόφιμα και διάφορα άλλα αναγκαία είδη.

Ο Ερυθρός Σταυρός…
✒ Με την κρίση που μαστίζει την κοινωνία τα τελευταία χρόνια και τώρα και με το προσφυγικό ο Ερυθρός Σταυρός στα Γιάννενα αλλά και γενικότερα προσφέρει πολύ σημαντικό έργο κι αυτό είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο…

Χρήσιμοι κι αθόρυβοι!
✒    Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού συλλέγουν και μοιράζουν βασικά είδη στους άπορους πολίτες, βοηθούν πρόσφυγες και μετανάστες να εγκατασταθούν στα hot spots, είναι παντού παρόντες και χρήσιμοι. Αυτό χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να προσδοκούν κάποιο όφελος όπως ορισμένοι άλλοι!

Παρέα με την ομίχλη…
✒ Κοντεύει Απρίλης και η ομίχλη, η υγρασία και το κρύο δε λένε να μας αφήσουν να χαρούμε την άνοιξη. Καταχνιά ξανά χθες το πρωί στα Γιάννενα λες και είναι προχωρημένο φθινόπωρο! Πώς να τα βάλεις όμως με τον καιρό. Υπομονή, λοιπόν. Ίσως ο νέος μήνας να είναι καλύτερος…

Σούπερ αργία!
✒    Που λέτε, το ερχόμενο Πάσχα, εκτός της… εθνικής μας ανάστασης, θα έχουμε και εθνική σούπερ αργία! Με απόφαση του υπουργού Εργασίας η αργία της Πρωτομαγιάς που πέφτει πάνω στην Κυριακή του Πάσχα μεταφέρεται την τρίτη ημέρα του (3/5)!

Δε θα γιορτάζαμε;
✒    Μα ήταν δυνατόν να μη γιορτάσουμε φέτος όπως της πρέπει την Πρωτομαγιά! Με αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία μπορούσε να περάσει αυτή στο… ντούκου και αντί για πορείες κι εκδηλώσεις να γυρίζουμε αρνί στη σούβλα;

Την Τρίτη του Πάσχα…
✒    Έκανε λοιπόν ο Κατρούγκαλος… την καρδιά του πέτρα και μετέφερε όχι μόνο τον εορτασμό, όπως θα ήταν το σωστό, αλλά και την αργία της Πρωτομαγιάς δύο ημέρες μετά το Πάσχα. Κι ας είναι ουσιαστικά απεργία! Έτσι, ρε παιδί μου, για λίγη… ξεκούραση της ελληνικής κοινωνίας παραπάνω!

Η χώρα στον… πάγο!
✒    Τραγική απόφαση αυτή, χωρίς αμφιβολία και στέλνει λάθος μήνυμα. Γιατί δε μπορείς να βάζεις στον… πάγο για πέντε ολόκληρες μέρες την αγορά, τις βιομηχανίες, τις βιοτεχνίες, τις δημόσιες υπηρεσίες που ουσιαστικά θα υπολειτουργούν από τη Μεγάλη Παρασκευή, με εξαίρεση τα καταστήματα που θα ανοίξουν και πρωί Μεγ. Σαββάτου!

Γεια σου Ελλαδάρα!
✒    Πέντε ημέρες αργίας η Ελλαδάρα μας και… ζήλια κακιά στους Ευρωπαίους εταίρους που εκείνοι τέτοιο αραλίκι δε θα ζήσουν ποτέ! Μια χώρα στον «πάγο» λοιπόν διά χειρός Κατρουγκαλου και μετά αναρωτιόμαστε πώς φτάσαμε στην κρίση.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.