ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Η γειτονιά μας…
✒    Αλλάζει η γειτονιά μας, εδώ στη Φώτου Τζαβέλλα και Πουτέτση με το πέρασμα του χρόνου. Κάθε φορά που κοιτάζει κανείς γύρω του βλέπει νέες μεταβολές στους δρόμους, στα καταστήματα, στους ανθρώπους…

Πάει το γαλακτοπωλείο!
✒    Πρόσφατα, ας πούμε, έκλεισε, μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας το γαλακτοπωλείο δίπλα στην εφημερίδα και μας φάνηκε ότι ο δρόμος… σκοτείνιασε λίγο παραπάνω! Βλέπεις, ήταν ανοιχτό κάθε μέρα και τις αργίες μέχρι αργά το βράδυ.

Το αρχοντικό αναμένει…
✒    Λίγο πιο κάτω, το περίφημο αρχοντικό Γκωλέτση παραμένει ίδιο. Δηλαδή, παραδομένο στη φθορά του χρόνου, με τις γρίλιες του μισάνοιχτες, παραβιασμένες απ’ τον αέρα ή κάποιον περίεργο. Δε μπορεί, σκέφτεσαι, κάποια στιγμή θα ξαναβρεί την παλιά του αίγλη.

Ιπποκράτειο Κέντρο…
✒    Απέναντι το Ιπποκράτειο Κέντρο, που με την εγκατάστασή του στη Φ. Τζαβέλλα έδωσε νέα πνοή σε όλη την περιοχή. Εκατοντάδες Γιαννιώτες περνούν καθημερινά την είσοδό του και πρόσφατα ξεκίνησε μία επέκταση σε διπλανό κτίριο ώστε να ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες του. Ενθαρρυντικό σημάδι αυτό…

Εδώ και δεκαετίες…
✒    Στη γωνία με τη Σταδίου, το Ζαχαροπλαστείο Νούσια στέκει ακλόνητο, εδώ και δεκαετίες στο ίδιο αυτό σημείο, χάρη στην πιστή πελατεία του. Στον ίδιο δρόμο λειτουργεί εδώ και καιρό ένα ακόμα ζαχαροπλαστείο, το «Gateau», τα γλυκά του οποίου έχουν ήδη αποκτήσει φανατικούς πελάτες.

Νέες καφετέριες…
✒    Και μπορεί να έκλεισαν κάποια εμπορικά, άνοιξαν όμως νέες καφετέριες στη γειτονιά μας. Βλέπεις κάθε πρωί τους σερβιτόρους τους να ανεβοκατεβαίνουν τους δρόμους με τις παραγγελίες ανά χείρας. Όταν πάλι έχει ποδοσφαιρικό αγώνα, γεμίζουν με φιλάθλους. Τρανό παράδειγμα το «Εντός έδρας» απέναντι ακριβώς απ’ το Στάδιο. Οι μεγάλες οθόνες του παίρνουν… φωτιά στα ματς!

ΙΕΚ και μανάβικο!
✒    Θα ήταν παράλειψη να μην κάνουμε μία αναφορά στο ΙΕΚ «Γιάτσος», που διδάσκει δεκάδες σπουδαστές, αλλά και στο μοναδικό μας μανάβικο, όπου ο κυρ Κώστας και ο κυρ Θόδωρος καλημερίζουν κάθε πρωί όλο τον κόσμο κι εξυπηρετούν τους πελάτες τους, πάντα με χαμόγελο, κάνοντας καλαμπούρι.

…Και το παρκάκι!
✒    Άφησα τελευταίο το σήμα κατατεθέν μας, μετά φυσικά τους «Ζωσιμάδες», που δεν είναι άλλο απ’ το παρκάκι της Πουτέτση – Τζαβέλλα – Δοσίου. Σημείο αναφοράς αυτό για πολύ κόσμο…
Μικροί – μεγάλοι…
✒    Τα παιδιά της γειτονιάς παίζουν ποδόσφαιρο ή απασχολούνται τα μικρότερα στην παιδική του χαρά. Οι μεγάλοι πάλι, κάθονται στα παγκάκια του πάρκου, χαλαρώνουν και πιάνουν την κουβέντα για την επικαιρότητα.

Κάτι βρίσκουν…
✒    Δεν είναι ιδιαίτερα φροντισμένο το παρκάκι, όμως αυτό δεν εμποδίζει τον κόσμο να το επισκέπτεται. Την άνοιξη παίρνουν μια «τζούρα» ευωδιάς απ’ τις αμυγδαλιές του. Τα καλοκαίρια βρίσκουν λίγη δροσιά κάτω απ’ τα δένδρα. Το φθινόπωρο χαζεύουν τα κιτρινισμένα φύλλα, ενώ τον χειμώνα, καταφεύγουν σ’ αυτό μόνο ερωτευμένα ζευγαράκια, άντε και όσοι βγάζουν βόλτα το σκυλί τους.

Αν το περιποιούνταν…
✒    Φαντάσου να το περιποιούνταν λίγο ο Δήμος το παρκάκι μας. Ας είναι όμως! Κι έτσι ωραίο φαντάζει στα μάτια όσων το βλέπουμε καθημερινά. Ίσως να το έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ πια που να μην του βρίσκουμε ατέλειες και ελαττώματα!..
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.