ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Εκδηλώσεις παντού!
✒    Πληθώρα εκδηλώσεων αυτές τις μέρες στην περιοχή μας. Παραστάσεις, συναυλίες, αθλητικοί αγώνες στο… φουλ. Δεν ξέρει κανείς τι να διαλέξει και πού να πάει, τόση που είναι η προσφορά!

Ξεχωριστό δρώμενο…
✒    Ξεκινώντας απ’ τα πολιτιστικά δρώμενα, η χθεσινή παράσταση στο αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης σαφώς και ήταν ένα ξεχωριστό γεγονός, τόσο ως ιδέα με τη σύνθεση κειμένων των μεγάλων τραγικών της αρχαιότητας όσο και για τη συμμετοχή ξένων ηθοποιών.

Κίνηση – ματ!..
✒    Κίνηση – ματ αυτή για τον Δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό του Κέντρο που συνεχίζουν την προσπάθεια να «ζωντανέψει» ξανά το Θέατρο της Δωδώνης. Κι ευτυχώς το ΚΑΣ έδωσε άδεια να γίνει η παράσταση. Όσο για τον κόσμο, αυτός αγκάλιασε θερμά την προσπάθεια…

Εξαιρετική «Αντιγόνη»…
✒    Παράλληλα, μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της «Αντιγόνης» παρουσίασε προχθές βράδυ στην Ε.Η.Μ. η 5η Εποχή Τέχνης σε συνεργασία με το ΔH.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη. Αφαιρετικό σκηνικό και κοστούμια, υποβλητική μουσική κι ένας αριστοτεχνικός Νικήτας Τσακίρογλου στο ρόλο του Κρέοντα.

Χαμός για Χαρούλη!..
✒    Αύριο ξεχωρίζει φυσικά η συναυλία του Γιάννη Χαρούλη, επίσης στο υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ., που προβλέπεται να είναι το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού στα Γιάννενα. Μαθαίνουμε ότι γίνεται χαμός στην προπώληση εισιτηρίων!

Δύο διοργανώσεις…
✒ Πάμε τώρα στα αθλητικά γεγονότα των ημερών κι εδώ ξεχωρίζουν δύο μεγάλες διοργανώσεις, οι οποίες αφορούν τελείως διαφορετικά αθλήματα και αξίζουν την υποστήριξή μας.

Κωπηλασία στη λίμνη…
✒ Η μία διεξάγεται εδώ, στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στην Παμβώτιδα! Ο λόγος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που επιστρέφει στην πόλη μας μετά από μία διετία. Ειδικά την Κυριακή που είναι οι τελικοί προβλέπονται εντυπωσιακές κούρσες στη λίμνη.

Ελάτε στο ΕΑΝΚΙ!
✒ Όσοι είστε εδώ το Σαββατοκύριακο, κατεβείτε το πρωί της Κυριακής στις εξέδρες του ΕΑΝΚΙ να δείτε τους αγώνες, αξίζει τον κόπο. Οι κούρσες ξεκινούν στις 9 και θα ολοκληρωθούν λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, πριν πιάσει δηλαδή η μεγάλη ζέστη…

Τρέξιμο στο Ζαγόρι!
✒    Στο Ζαγόρι, από την άλλη μεριά, διεξάγεται και φέτος, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο ορεινός αγώνας δρόμου «The North Face Zagori Mountain Running», με συμμετοχή ούτε λίγο, ούτε πολύ 2.000 δρομέων.
Η απόλυτη πρόκληση…
✒    Ο συγκεκριμένος αγώνας έχει καταστεί πλέον θεσμός για την περιοχή μας, γι’ αυτό και προσελκύει αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Η διαδρομή «Terra» των 80 χλμ. είναι η απόλυτη πρόκληση για κάθε αθλητή που ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο…

Τουριστικά οφέλη…
✒    Περιττό να μιλήσει κανείς για τα τουριστικά οφέλη των δύο αυτών αθλητικών διοργανώσεων. Πάνω από 300 αθλητές, συν συνοδοί και παράγοντες της Κωπηλασίας καταφθάνουν από σήμερα για το Πρωτάθλημα στη λίμνη. Όλοι αυτοί θα μείνουν σε ξενοδοχεία, θα φάνε σε ταβέρνες, θα πιουν καφέδες έξω, θα αγοράσουν σουβενίρ…

Και πανελλήνια προβολή…
✒    Χιλιάδες κόσμου και στο Ζαγόρι για το «Mountain Running», οι οποίοι θα γεμίσουν ασφυκτικά τα τοπικά καταλύματα της ευρύτερης περιοχής. Σ’ όλα αυτά πρέπει να προστεθεί και η προβολή της περιοχής μας από ΜΜΕ σε πανελλαδικό επίπεδο που δεν είναι και μικρό πράγμα!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.