ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Καλό κουράγιο…
✒    Άντε, καλό μας φθινόπωρο και καλό κουράγιο να έχουμε για να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε και να το βγάλουμε πέρα… σώοι και -ψυχικά- αβλαβείς! Είναι, βλέπεις, δύσκολη εποχή…

Αρχίζουν τα δύσκολα…
✒    Το καλοκαίρι ησυχάζει κανείς, ξεκουράζεται λίγο, αδειάζει το μυαλό του από έγνοιες και σκοτούρες. Από Σεπτέμβριο όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Δουλειές, υποχρεώσεις, προγραμματισμός για τον χειμώνα.

Πρώτος ο ΕΝΦΙΑ!..
✒    Αυξάνουν οι οικονομικές ανάγκες για όλους λόγω σχολείων, δραστηριοτήτων και φυσικά φόρων. Πρώτος και καλύτερος ο ΕΝΦΙΑ που αναρτήθηκε και η πρώτη δόση πρέπει να εξοφληθεί ως τα τέλη του μήνα.

Μας… τσίμπησε!
✒    Δεν ξέρω για σας, εμάς πάντως μας… τσίμπησε λίγο παραπάνω αυτή τη φορά ο φόρος! Και να πεις ότι υπάρχει καμιά μεγάλη ακίνητη περιουσία ή μεταβολή που να δικαιολογεί τα ποσά. Το αντίθετο…

Για να τους βγει…
✒    Άρα, ό,τι και να λένε οι υπουργοί, μάλλον όλοι θα πληρώσουμε κάτι παραπάνω φέτος για ΕΝΦΙΑ, είτε έχουμε μεζονέτες, είτε κάνα παλιό σπίτι στο χωριό με μηδενική σχεδόν αντικειμενική αξία. Απλά για να τους «βγει» ο προϋπολογισμός!

Διαγωνισμός – τσίρκο!
✒    Και σα να μη μας έφταναν τα υπόλοιπα, έχουμε και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που τέτοιο πράγμα δεν είχε ξαναδεί ετούτος εδώ ο τόπος. Μιλάμε για… τσίρκο, γιατί δημοπρασία δεν είναι αυτή!

Αν ακυρωθεί…
✒ Και μόνο ο τρόπος που διεξάγεται η όλη διαδικασία αρκεί για να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Φαντάσου όμως τι θα γίνει αν, με το που ολοκληρωθεί η δημοπράτηση των αδειών, εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κάνει οι σταθμοί και ακυρωθεί ο διαγωνισμός!

Όλοι θα χάσουν!..
✒    Πάντως, το σίγουρο είναι ότι πολύς κόσμος θα χάσει τη δουλειά του μ’ αυτή την υπόθεση και οι πολίτες θα έχουν λιγότερα κανάλια στη διάθεσή τους για ενημέρωση και ψυχαγωγία. Χαράς Ευαγγέλια, δηλαδή, για τη συνδρομητική τηλεόραση!

Ναι στην ελεγχόμενη…
✒    Καλή είδηση η πρόθεση του Δήμου Ιωαννιτών να επαναφέρει την ελεγχόμενη στάθμευση, έστω κι αν αρχικά αυτό γίνει μόνο σε λίγους κεντρικούς δρόμους της πόλης όπως η Χαρ. Τρικούπη και η 28ης Οκτωβρίου.

«Ζούγκλα» το κέντρο!
✒    Η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα που αυτή καταργήθηκε, λόγω διάλυσης της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία είχε την εποπτεία της, το κέντρο στα Γιάννενα μεταβλήθηκε σε πραγματική «ζούγκλα»!

Καθένας όπου θέλει…
✒    Ο καθένας που έρχεται στην πόλη απ’ όλο το Λεκανοπέδιο παρκάρει όπου θέλει και για όσο διάστημα τον βολεύει, με τους κατοίκους του κέντρου να περνούν… των παθών τους τον τάραχο για να βρουν μια θέση για το Ι.Χ. σχετικά κοντά στο σπίτι τους.

Πριν πάρκαραν…
✒    Τουλάχιστον, πριν στους δρόμους με ελεγχόμενη στάθμευση  πάρκαραν κυρίως οι περίοικοι και όσοι «επισκέπτες» ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για να προμηθευτούν την αναγκαία χρονοκάρτα.

Και χωρίς δουλειά…
✒    Απ’ όταν όμως καταργήθηκε το μέτρο κανένας δεν αφήνει το όχημα περιφερειακά της πόλης. Όλοι εισέρχονται στο κέντρο αναζητώντας μια θέση στάθμευσης που να τους βολεύει. Ακόμα και χωρίς να έχουν ιδιαίτερη ανάγκη ή δουλειά, μόνο και μόνο για να πιουν καφέ…

Μπας και μπει τάξη!
✒    Ας ξεκινήσει λοιπόν ο Δήμος και πάλι την εφαρμογή του μέτρου κι ας το επεκτείνει σύντομα σε όλες τις οδούς του κέντρου όπου ίσχυε και παλιότερα μπας και μπει ξανά μια τάξη, γιατί το χάος που επικρατεί σήμερα δεν αντέχεται άλλο!

Νύχτα στα Γιάννενα…
✒ Δες εδώ τα σκυλάκια τι ωραία βολεύτηκαν! Είναι και το γλυπτό στη μικρή πλατεία της πεζοδρομημένης Καλλάρη που βολεύει για ξάπλα, οπότε γιατί να μην το εκμεταλλευτούν! Και η νύχτα τελικά έχει τα… ωραία της στα Γιάννενα!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.