ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Κρύος Νοέμβρης…
✒    Καλό μας μήνα και καλά κουράγια! Μπήκε ο Νοέμβριος και… μύρισε χειμώνας από την πρώτη κιόλας μέρα του. Ηλιόλουστος μεν ο καιρός αλλά τα βράδια τσουχτερό το κρύο.

Κάτω από το μηδέν!
✒    Τρεις βαθμούς κάτω από το μηδέν έδειξαν τα θερμόμετρα χθες τα ξημερώματα στη Βοβούσα και στον έναν με δύο βαθμούς έπεσε στις περισσότερες περιοχές του Νομού μας.

Γνώριμη μυρωδιά…
✒    Άναψαν οι σόμπες στα ορεινά χωριά, άναψαν και τα τζάκια στα Γιάννενα για να ζεσταθεί ο κόσμος. Επέστρεψε τα βράδια στην ατμόσφαιρα της πόλης η γνώριμη μυρωδιά καμένου ξύλου, που φέτος μάλλον θα είναι πιο έντονη!

Με οικονομία…
✒    Όσο για τους καυστήρες, σε κάποιες πολυκατοικίες άρχισαν να παίρνουν μπρος, ενώ στις περισσότερες ακόμα να λειτουργήσουν. Κάνουν οικονομία οι ένοικοι γιατί λεφτά για καύσιμα δεν υπάρχουν και το πετρέλαιο φέτος είναι πιο ακριβό.

Κανονιές Ράμα…
✒    Λίγο μετά τους εορτασμούς για την εθνική μας Επέτειο άρχισε τις… κανονιές ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος έχει αποθρασυνθεί εντελώς μετά την ατυχή επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στα Τίρανα.
«Δώσε θάρρος…»
✒    Σου λέει, οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τις εθνικιστικές μας βλέψεις με… κατανόηση και υποχωρητικότητα, ας πάμε και λίγο παραπέρα. Εδώ ταιριάζει το ρητό «δώσε θάρρος στον χωριάτη…». Αυτό ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Πληρωμένη απάντηση!
✒ Την καλύτερη απάντηση πάντως στον Ράμα, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πει ότι ένας Αλβανός… έσωσε την Ακρόπολη από τον βομβαρδισμό του στόλου του Μοροζίνι το 1670 την έδωσε ο διακεκριμένος ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος.

Xτύπησε τον Παρθενώνα!
✒    Μα, ο Μοροζίνι έριξε ομοβροντία κατά της Ακρόπολης το 1687 και τα κανόνια του προκάλεσαν τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει υποστεί ποτέ ο Παρθενώνας, είπε ο κ. Καργάκος ροχθές στον ALPHA! Πώς λοιπόν ο επίσκοπος Γκιέργκι Ντουσμάνι (Δουσμάνης) έσωσε την Ακρόπολη;

Μεταξεταστέος…
✒    Η αλήθεια είναι αυτή ακριβώς. Τα κανόνια του Μοροζίνι κατέστρεψαν το κεντρικό κομμάτι του Παρθενώνα, ο οποίος ως τη στιγμή εκείνη ήταν σχεδόν ανέπαφος! Μεταξεταστέος λοιπόν στην ιστορία ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Δεν ήταν Αλβανοί!..
✒    Όσο για τους Αλβανόφωνους κατοίκους της Αθήνας εκείνη την εποχή, ο Σαράντος Καργάκος σημείωσε ότι μιλούσαν μεν αλβανικά, αλλά Αλβανοί δεν ήταν! Ξεκάθαρα πράγματα…

«Πανηγύρι» στη Χιμάρα!
✒    Κατά τα άλλα, συνεχίζεται το «πανηγύρι» στη Χιμάρα, με την προσπάθεια του Δήμου να υφαρπάξει και να κατεδαφίσει ελληνικά σπίτια και επιχειρήσεις, δήθεν με σκοπό αναβάθμισης του κέντρου της πόλης!

Υπάρχει σχέδιο!..
✒    Εδώ υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο και σκοπιμότητα που δεν είναι άλλο από τον αφελληνισμό της περιοχής, καθώς οι περιουσίες των Ελλήνων, τις οποίες έχουν κληρονομήσει απ’ τους προγόνους τους, θα περάσουν τελικά σε χέρια τρίτων.

Απαιτείται απάντηση…
✒    Φυσικά, οι ντόπιοι κάτοικοι αντιδρούν έντονα στις κατεδαφίσεις με συλλαλητήρια και το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Και η Ελλάδα όμως δεν πρέπει να περιοριστεί απλά στις ανακοινώσεις του Υπ. Εξωτερικών. Χρειάζεται μία πιο αποφασιστική απάντηση.

Χρυσάνθεμα…
✒ Προχωρημένο φθινόπωρο πια και τα χρυσάνθεμα, οι λεγόμενες και «Αηδημητριές» έχουν την τιμητική τους! Τις βλέπει κανείς παντού στην πόλη, σε μπαλκόνια, αυλές και κήπους. Να ‘τες και στις ζαρντινιέρες του Δήμου, να στολίζουν το πλακόστρωτο μπροστά από τη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη…

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.