ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Eίδε, είπε, απήλθε…
✒    Ήρθε, είδε, είπε και τα καλά του λόγια και απήλθε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα! Αναλύσεις για την επίσκεψή του στη χώρα μας δε θα κάνει η στήλη, αρκετά ειπώθηκαν όλες αυτές τις μέρες…

Σημαντικό γεγονός!..
✒    Δύο πράγματα μόνο. Πρώτον, ότι η επίσκεψη του πλανητάρχη στην Ελλάδα, έστω κι αν αυτός είναι απερχόμενος, αποτελεί σημαντικό γεγονός κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Προφορά… Τσίπρα!
✒    Δεύτερον, όπως εύστοχα σημείωσε φίλη δημοσιογράφος, στο «καλησπέρα» του κατά τη συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Μπαράκ πέτυχε… προφορά Τσίπρα! Ακριβώς όμως…

Αυτόν επιλέξαμε…
✒    Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, ασχολίαστη και η αγγλική προφορά και η ελληνική προφορά με… αξάν αγγλικό και η εμφάνιση στο επίσημο δείπνο με τους… ξεκούμπωτους γιακάδες. Αυτόν επιλέξαμε όμως να μας εκπροσωπεί, μ’ αυτόν θα πορευτούμε. Ας προσέχαμε…

Καλός ο Πρόεδρος!
✒    Από την άλλη, στη στήλη άρεσε η εικόνα από την υποδοχή του Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο, η ευπρέπεια του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και τα όσα είπε ο Έλληνας Πρόεδρος στον ομόλογό του. Τουλάχιστον, έχει μία ευφράδεια λόγου ο Προκόπης.

Μικρό «καλάθι»…
✒ Πάντως, τώρα που έφυγε ο Ομπάμα ας κρατήσουμε καλύτερα στα χέρια μας μικρό «καλάθι». Μπορεί να ασκήσει κάποιες πιέσεις για το ελληνικό χρέος, αλλά μέχρι εκεί. Άλλοι έχουν τον τελευταίο λόγο για τέτοια κρίσιμα θέματα.

Ένα σωρό δονήσεις…
✒    Πάμε και στα δικά μας τώρα. Αρκετές σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν προχθές βράδυ και χθες όλη την ημέρα με επίκεντρο το γνωστό πια ρήγμα του Καλπακίου. Αρκετοί Γιαννιώτες άρχισαν πάλι να ανησυχούν απ’ τα… κουνήματα.

Καθησυχαστικοί…
✒    Πάντως, οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων είναι καθησυχαστικές. Μιλούν για φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα η οποία θα συνεχιστεί για κάποιο διάστημα ώσπου να υπάρξει πλήρης εκτόνωση της σωρευμένης ενέργειας. Μακάρι…

Έτσι θα ζούμε!..
✒    Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις δονήσεις  αφού η περιοχή μας είναι σεισμογενής. Αυτό δε λέγαμε πρόσφατα, μετά τον σεισμό των 5,5 ρίχτερ και όσους τον ακολούθησαν; Δεν άλλαξε κάτι.

Οι πρώτες νιφάδες!..
✒    Στα μέσα του Νοέμβρη πια και ο καιρός είναι… άκρως χειμωνιάτικος. Προχθές έπεσαν οι πρώτες νιφάδες της χρονιάς στη «γειτονιά» μας, Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη. Μάλιστα, στην Πτολεμαΐδα η χιονόπτωση ήταν πυκνή!

Άσπρισαν οι κορυφές!
✒    Κι εμείς εδώ στην Ήπειρο δεν πρέπει να έχουμε… παράπονο. Είδαμε χιόνι στις κορυφές των βουνών μας, πάνω απ’ τα 1.500 μέτρα. Σημάδι κι αυτό ότι πλησιάζει ο χειμώνας.

Γάντια, κασκόλ…
✒    Και καθώς η θερμοκρασία έχει πέσει πια αισθητά, όλοι βγάλαμε πια απ’ τη ντουλάπα τα χοντρά μας μπουφάν και παλτά, τα γάντια, τα κασκόλ και τα σκουφάκια! Η καλύτερη προστασία για το κρύο…

Ένας λαγός στην πόλη!
✒ Αυτό κι αν είναι πρωτόγνωρο: Ένας λαγός έκανε την εμφάνισή του σε γειτονιά μέσα στα Γιάννενα! Κι όπως μας ενημέρωσε φίλος αναγνώστης, αφού βολτάρισε τριγύρω, το ‘σκασε αναζητώντας καταφύγιο σε κοντινό δασάκι. Εξυπακούεται ότι δε λέμε πού εντοπίστηκε ο λαγός, γιατί οι κυνηγοί… καραδοκούν!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.