ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Έρχονται αλλαγές…
✒    «Φούντωσαν» και πάλι αυτές τις μέρες οι συζητήσεις για τα της πολύπαθης παιδείας μας. Νέες αλλαγές προαναγγέλλει το αρμόδιο Υπουργείο και, αν μη τι άλλο, μια εύλογη αναστάτωση προκαλείται.

Δίκοπο μαχαίρι!
✒    Βασικός άξονας της μεταρρύθμισης που εκκολάπτεται, η είσοδος φοιτητών στα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις, δηλαδή η κατάργηση των Πανελλαδικών. Δίκοπο μαχαίρι αυτό…

Πρώτα η Δευτεροβάθμια…
✒    Για να φτάσεις στο σημείο να αφήσεις ελεύθερες τις πύλες των ΑΕΙ και ΤΕΙ απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Βασικότερη όλων να φτιάξεις πρώτα μία Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που θα παράγει απόφοιτους με γερά θεμελιωμένη μόρφωση.

Αλίμονο…
✒    Αλίμονο αν στα Πανεπιστήμια εισέρχονται χωρίς εξετάσεις απόφοιτοι Λυκείων με το σημερινό επίπεδο. Δε χρειάζεται να πούμε ποιο είναι αυτό για τα περισσότερα παιδιά, όλοι λίγο – πολύ το γνωρίζουμε!

Δεν είναι για όλους!
✒    Απαιτείται λοιπόν καταρχήν αναβάθμιση των σπουδών σε Γυμνάσιο – Λύκειο και μετά απελευθέρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η οποία, εδώ που τα λέμε, δε μπορεί να γίνει… Λύκειο! Με άλλα λόγια, δε χρειάζεται όλα τα ελληνόπουλα να βγάζουν Πανεπιστήμιο.

Θα ήταν καταστροφικό…
✒    Ας ελπίσουμε ότι στο Υπουργείο θα μελετήσουν καλά τις αλλαγές πριν τις κάνουν. Φαντάζεστε η ελεύθερη είσοδος στα ΑΕΙ να δώσει κίνητρο ώστε να κατευθυνθούν όλα τα παιδιά προς τα Πανεπιστήμια; Θα ήταν καταστροφικό κάτι τέτοιο για τον παραγωγικό μας ιστό…

Έπεσε χρήμα…
✒ Πάμε λίγο και στα της «Αγίας Ελένης»! Πολύ χρήμα έπεσε για να «μεταμορφωθούν» τα κουφάρια του εντυπωσιακού κτιριακού συγκροτήματος σε χώρους αξιοπρεπείς και κατοικήσιμους. Μα πολλά λεφτά…

Σαν ξενοδοχείο...
✒ Οι 500 περίπου πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στην πρώην Παιδόπολη έχουμε την υποψία ότι θα την περάσουν… ζάχαρη. Είναι εξαιρετικές οι υποδομές, εφάμιλλες σχεδόν ενός ξενοδοχείου. Χωρίς υπερβολή…

Όλα του… κουτιού!
✒    Ωραία δωμάτια φρεσκοβαμμένα, με καινούριες κουκέτες, πεντακάθαρες τουαλέτες, κουζίνα πλήρως εξοπλισμένη, πλυσταριό με πλυντήρια του… κουτιού, ευρύχωρες βεράντες, κήποι, ένας μικρός παράδεισος.

«Προίκα» στη Ζίτσα…
✒    Το συγκεκριμένο συγκρότημα, λόγω υψηλού κόστους, δύσκολα θα ανακαινιζόταν αν δεν έπεφτε ζεστό χρήμα από την Ε.Ε. για να μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας προσφύγων. Και μετά την αναχώρηση εκείνων θα αφήσει μεγάλη «προίκα» στον Δήμο Ζίτσας!

Σωστά υπενθύμισε!..
✒    Πολύ σωστά λοιπόν ο Μιχάλης Πλιάκος στα πρόσφατα εγκαίνια υπενθύμισε στους δύο παρόντες υπουργούς την υπόσχεση ότι η πρώην Παιδόπολη θα αποδοθεί στον φυσικό της δικαιούχο, δηλαδή στον Δήμο του. Έξυπνος ο Δήμαρχος!

Και το Κοινοτικό Κέντρο…
✒    Να λοιπόν που η έλευση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας έχει και τα καλά της. Δεν είναι μόνο η «Αγία Ελένη». Και το Κοινοτικό Κέντρο που έφτιαξαν οι ΜΚΟ στον Πλάτανο είναι μία δομή που θα μπορούσε αργότερα να «κληρονομήσει» ο Δήμος Ιωαννιτών…

«Διαμάντι» της φύσης…
✒ Ένα «διαμάντι» της φύσης, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξή του, το σπήλαιο «Ανεμότρυπα» στα Πράμαντα, αναδεικνύει ο καλός φωτογράφος Βαγγέλης Γιωτόπουλος με τον φακό του. Και πολύ σωστά ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων έκανε έκθεση με τις φωτογραφίες του σπηλαίου την οποία παρουσιάζει αυτή την περίοδο σε όλη την Ήπειρο. Έτσι προβάλλεις τον τόπο σου και προσελκύεις τουρίστες!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.