ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Τέλος και η Ιόνια!..
✒    Αυτό ήταν! Με την επίσημη παράδοση σήμερα και του τελευταίου σε εκκρεμότητα τμήματος της Ιόνιας Οδού, ολοκληρώνεται ο δεύτερος μεγάλος αυτοκινητόδρομος ο οποίος αφορά άμεσα και τον τόπο μας.

Σπάει η απομόνωση…
✒    Εγνατία και Ιόνια σπάνε τη γεωγραφική απομόνωσή μας και μας φέρνουν πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα, τουλάχιστον στη Βόρεια, στη Δυτική χώρα και φυσικά στην πρωτεύουσα, την Αθήνα.

Γιάννενα με… λιμάνι!
✒    Όταν κατασκευάστηκε η Εγνατία Οδός, είχαν πει κάποιοι εδώ στα Γιάννενα ότι πλέον η Ηγουμενίτσα μετατρέπεται σε… λιμάνι των Ιωαννίνων, σε κάτι αντίστοιχο δηλαδή αυτού που είναι ο Πειραιάς για την Αθήνα. Περίπου έτσι έχει το πράγμα…

Πας και για καφέ!..
✒    Σήμερα πάει κανείς στην Ηγουμενίτσα πολύ εύκολα και πολύ σύντομα, σε λιγότερο από μία ώρα, για μπάνιο στο Δρέπανο, για καφέ στην παραλία ή απλά για μια βόλτα και για να δει λίγη θάλασσα!

Η Άρτα προάστιο…
✒    Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας μπορούμε λοιπόν να πούμε ότι και η Άρτα γίνεται… προάστιό μας, κάτι σαν τον Κατσικά, ας πούμε, αφού φτάνει κανείς και σ’ αυτήν πλέον πολύ σύντομα και άνετα. Το ίδιο ισχύει και για τη Φιλιππιάδα…

Όλοι μια γειτονιά…
✒    Για σκεφτείτε επίσης πόσο κοντά έχουμε έρθει, χάρη στους νέους οδικούς άξονες, στα Γρεβενά, στην Καστοριά, στην Κοζάνη… Μια γειτονιά έχουμε γίνει όλοι και τα Γιάννενα αποτελούν κυριολεκτικά το κέντρο της. Μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα αυτό…

Η εκκρεμότητα…
✒    Φυσικά, υπάρχει μία σοβαρή εκκρεμότητα ακόμη, η οποία, όταν λυθεί -κι αυτό θα γίνει κάποια στιγμή- θα συμβάλλει αποφασιστικά και από την πλευρά της στην πλήρη άρση της απομόνωσής μας. Μιλάμε για τον Ε65.

Προς Κεντρική Ελλάδα…
✒    Προς βορρά και νότο είμαστε καλά, αλλά η πρόσβαση προς Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα παραμένει προβληματική, εξαιτίας του τμήματος της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων από Παναγιά μέχρι Καλαμπάκα.

Το Βόρειο τμήμα…
✒    Με την κατασκευή και του βορείου τμήματος του Ε65, ώστε κι αυτός ο αυτοκινητόδρομος να ακουμπήσει στην Εγνατία όπως συνέβη με την Ιόνια, το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά και στην ευρύτερη γειτονιά μας θα προστεθούν τα Τρίκαλα, γιατί όχι και η Λάρισα.

Δε θα αργήσει!..
✒    Aυτό φαίνεται πως δε θ’ αργήσει πολύ, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται η οριστική συμφωνία του Υπουργείου Υποδομών με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση της κατασκευής του εναπομείναντος τμήματος του Ε65…

Γόρδιος δεσμός!
✒    Όσο για την από αέρος συγκοινωνία, αυτή μάλλον θα συνεχίσει να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για αρκετό καιρό ακόμα, αφού  η αναβάθμιση από όλες τις απόψεις του Αεροδρομίου Ιωαννίνων έχει εξελιχθεί σε… γόρδιο δεσμό!

Δεν ικανοποιούν…
✒    Φυσικά και δεν ικανοποιεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν προχθές οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές σχετικά με τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με καύσιμα, ο οποίος αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εξυπηρέτηση πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό.

Απ’ τα λόγια στις πράξεις!
✒    Θα περίμενε κανείς μια πιο ουσιαστική προαναγγελία από την απλή ανακοίνωση των βουλευτών ότι το θέμα παραπέμπεται σε ευρεία σύσκεψη φορέων στα τέλη του μήνα. Καλές οι συσκέψεις, οι αναλύσεις και οι συζητήσεις, αλλά σ’ αυτό το στάδιο απαιτούνται κυρίως αποφάσεις και πράξεις!


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.