ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Η τρίχα… τριχιά!
✒    Τι σου είναι όμως και τα Μέσα Ενημέρωσης. Την τρίχα την κάνουν… τριχιά και δημιουργούν εντυπώσεις και θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Φυσικά αυτή είναι η δουλειά τους. Δηλαδή, να «πουλάνε» εύπεπτα θέματα στους αναγνώστες – τηλεθεατές τους!

Μια ανάρτηση…
✒    Κάνει μια ανάρτηση πριν τρεις μέρες το «Epiruspost» με αναφορά στη στάθμη της λίμνης που έχει πέσει λόγω ανομβρίας. Ως εδώ καλά. Παίρνουν όμως το ρεπορτάζ τα αθηναϊκά σάιτς και κανάλια και το… ξεχειλώνουν!

«Στέγνωσε» η λίμνη;
✒    Bγαίνουν λοιπόν οι τίτλοι: «Στέγνωσε» η Παμβώτιδα από την ανομβρία», «σε πολλά σημεία έχει αποκαλυφθεί ο πυθμένας» και άλλα ωραία που δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες στο μυαλό όσων τα διαβάζουν ή τα ακούν!
Τι θα νομίζει…
✒    Σκέψου, ας πούμε, να διαβάζει τα σχετικά ρεπορτάζ ένας πολίτης στην Αθήνα, την Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, τι θα νομίζει για την λίμνη μας. Αν διαθέτει και λίγη φαντασία, πιθανώς θα πιστεύει πως έχει μετατραπεί σε… σαχάρα! Έτσι απλά…

Η αλήθεια…
✒    Ποια όμως είναι η αλήθεια για την Παμβώτιδα; Ότι πράγματι έχει πέσει αισθητά η στάθμη της, ίσως κι ένα μέτρο, όπως σωστά ανέφερε το «Epiruspost». Όμως, ούτε… στέγνωσε, ούτε φαίνεται ο πυθμένας της.

Θα επιζήσει!..
✒    Κάποια βράχια και η όχθη στην παραλίμνιο βγήκαν όντως έξω λόγω υποχώρησης των νερών, όπως έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν κι αυτό ήταν. Οπότε, ας μη πανικοβαλλόμαστε. Θα τη… βγάλει καθαρή και φέτος η λίμνη. Εξάλλου, φθινόπωρο έρχεται, θα φέρει και βροχές.

Κάτι γίνεται…
✒    Να που κάτι γίνεται σ’ αυτή την πόλη, έστω μικρό, το οποίο αφήνει ένα περιθώριο αισιοδοξίας και επιτρέπει τη διαπίστωση ότι η ποιότητα της ζωής μας μπορεί να βελτιωθεί κάπως, τουλάχιστον σε ορισμένους τομείς.

Φρόντιζαν τη νησίδα!
✒ Είδαμε, για παράδειγμα, αυτές τις μέρες υπαλλήλους του Δήμου να φροντίζουν τα λουλούδια που έχουν φυτευτεί στη διαχωριστική νησίδα της Λεωφόρου Δωδώνης, στο τμήμα από το Πολυκλαδικό ως τη διασταύρωση με Δομπόλη – Κενάν Μεσσαρέ.
Κλάδεμα στο παρκάκι
✒    Έτσι εξηγείται ότι επιβιώνουν τα φυτά μέσα στο καλοκαίρι κι εξακολουθούν να δίνουν μία ευχάριστη νότα στη «γκρίζα» κατά τα άλλα κεντρική είσοδο της πόλης. Χθες το πρωί, πάλι, άλλο συνεργείο κλάδευε δέντρα και θάμνους στο παρκάκι της οδού Πουτέτση…

Θέλει και νερό!..
✒    Κόντευε να γίνει… δάσος το παρκάκι, το οποίο πέρα από κλάδεμα έχει ανάγκη και από την τοποθέτηση ενός συστήματος για πότισμα, γιατί σε εποχές ξηρασίας όπως αυτή διανύουμε τα φυτά του το χρειάζονται το νερό.

Πανταχού παρούσα!
✒    Παρούσα χθες στην Πουτέτση και η Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ελένη Βασιλείου, να παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες. Έτσι, δεν πρέπει να κάνει ο κάθε πολιτικός προϊστάμενος μιας υπηρεσίας; Να είναι δηλαδή πανταχού παρών...

Ήθελαν το «λίφτινγκ»!
✒    Από την άλλη, ευχάριστο το γεγονός ότι παραδόθηκαν προς χρήση στο κοινό τέσσερα πλαστικοποιημένα γήπεδα του μπάσκετ στο Πανηπειρωτικό, τα οποία, εδώ που τα λέμε, το χρειάζονταν ένα καλό «λίφτινγκ» μετά τόσα χρόνια χρήσης!
Καλές οι παρεμβάσεις…
✒    Ό,τι παρεμβάσεις κάνει το ΠΕΑΚΙ σε αθλητικούς χώρους της πόλης που έχει στη διαχείρισή του είναι καλοδεχούμενες απ’ τους πολίτες. Είναι κι αυτό ποιότητα ζωής. Το να έχεις δηλαδή καλές υποδομές άθλησης στη διάθεσή σου…


Αποχαιρετισμός…
✒ Φεύγει ο Αύγουστος και μαζί του αποχαιρετάμε τη θερινή ραστώνη και εικόνες όπως αυτή με άδειους και ήσυχους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Οι διακοπεύοντες επιστρέφουν και μαζί τους φέρνουν ξανά στα Γιάννενα τον θόρυβο, την κίνηση, τη ζωή. Ας είναι…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.