ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Πώς το κατάφεραν;
✒ Τα γύρισε από δω, τα πήγε από κει το Υπουργείο Υποδομών, κατάφερε τελικά να δημιουργήσει ένα φοβερό… μπάχαλο όσον αφορά στο τι διόδια θα πληρώνει ο κάθε Ηπειρώτης που χρησιμοποιεί την Εγνατία Οδό… Πραγματικά, ήθελε τέχνη για να το πετύχει αυτό!
Όσο πας… πληρώνεις!
✒ Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πού είναι το δύσκολο. Μπορούσαν να κάνουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια και ο κάθε οδηγός  να πληρώνει σύμφωνα με το πόσα χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου διανύει. Αυτό θα ήταν το πιο δίκαιο για όλους μας.
Να συμφωνήσουμε…
✒ Καταρχήν, να συμφωνήσουμε όλοι ότι  εκείνος που απ’ τα Γιάννενα πηγαίνει στο Μεγάλο Περιστέρι δε μπορεί να χρεώνεται ίδια τέλη με κάποιον που κάνει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα στην Εγνατία. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα…
Δικαιούνται κι άλλοι!..
✒ Και για έναν Θεσπρωτό εξάλλου που πηγαίνει Γρεβενά είναι άδικο να πληρώνει τέλη σε τρεις σταθμούς διοδίων (Τύρια, Δροσοχώρι, Μαλακάσι), άρα και για αυτόν πρέπει να υπάρξει πρόνοια. Δεν είναι όμως μόνο οι συγκεκριμένες κατηγορίες ταξιδιωτών που δικαιούνται ελάφρυνσης…
Φταίει το Δροσοχώρι…
✒ Συμπερασματικά, το πρόβλημα είναι τα διόδια στο Δροσοχώρι. Χωρίς αυτά κανένας δε θα διαμαρτύρονταν για τα τέλη της Εγνατίας. Με την επικείμενη λειτουργία τους έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και η απόφαση του Χρ. Σπίρτζη για ελεύθερη διέλευση πολιτών συγκεκριμένης εντοπιότητας δεν το λύνει.

Δίπλα στη λίμνη…
✒ Ποιος είπε ότι ο χειμώνας δεν έχει την ομορφιά του; Αρκεί φυσικά να έχεις το χρόνο και τη διάθεση να την απολαύσεις. Σημείο αναφοράς η λίμνη μας, ειδικά όταν ο καιρός το επιτρέπει όπως αυτές οι μέρες που διανύουμε, οι οποίες είναι ηλιόλουστες. Κάντε λοιπόν βόλτες δίπλα της αλλά ντυθείτε καλά!
Λύση τα αναλογικά!
✒ Άρα, όπως επισήμανε και ο Σταύρος Καλογιάννης, μόνο η θεσμοθέτηση ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων με σημαντική έκπτωση στους τακτικούς χρήστες του αυτοκινητόδρομου θα ξεμπερδέψει το… κουβάρι. Αν δε μπορούν να κάνουν αυτό, ας μη θέσουν σε λειτουργία το σταθμό στο Δροσοχώρι.
Ο σκοπός δεν αγιάζει…
✒ Βέβαια, υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από τη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων κι αυτή είναι η αύξηση των εσόδων της Εγνατίας ώστε να παραχωρηθεί με μεγαλύτερη ευκολία. Όμως εδώ δε μπορεί κανείς να πει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!
Δίκτυα αερίου…
✒ Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Τα δίκτυα φυσικού αερίου επεκτείνονται και σύντομα θα καλύψουν περισσότερες από 50 περιοχές και Δήμους της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και μεγάλα νησιά, όπως διαβάζουμε. Για παράδειγμα, στη γειτονική Θεσσαλία το φυσικό αέριο θα φτάσει και θα τροφοδοτήσει ως τα τέλη της χρονιάς 12 νέες περιοχές…
Η Ήπειρος… απούσα!
✒Στο επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ) περιλαμβάνονται επεκτάσεις δικτύων φυσικού αερίου και σε άλλες πόλεις ανά τη χώρα, από την Αλεξανδρούπολη ως τη Λιβαδειά και από το Κιλκίς ως το Αγρίνιο. Ωστόσο, η Ήπειρος απουσιάζει… πανηγυρικά απ’ αυτό!
Φέξε και γλίστρησα…
✒ Η περιοχή μας μαζί με κάποια νησιά βρίσκονται ακόμη σε… φάση διερεύνησης βιωσιμότητας για την παροχή φυσικού αερίου! Φέξε μου λοιπόν και γλίστρησα για το πότε θα φτάσει και σε μας το καύσιμο. Πού είναι οι ιθύνοντες του τόπου μας να ασχοληθούν με το θέμα; Αυτό είναι που καίει…
Ποιητική ανατροπή!
✒ Και λίγη ποίηση για το τέλος! Σπάνια συναντά κανείς σε εκδήλωση λογοτεχνικού περιεχομένου πολύ κόσμο, άσχετα αν αυτή έχει ενδιαφέρον ή όχι. Ε, λοιπόν το περασμένο Σάββατο έγινε μεγάλη ανατροπή!
«Ελλείψει συνοχής»…
✒ Ο λόγος για την εκδήλωση στο Θέατρο Έκφραση όπου παρουσιάστηκε η πρώτη ποιητική συλλογή του Γιώργου Γεωργούλα με τίτλο «ελλείψει συνοχής». Πολυπληθές το κοινό, γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα της εκδήλωσης.
Με ευλαβική προσοχή…
✒ Παρακολουθήσαμε δε όλοι με ευλαβική προσοχή όσα είχαν να πουν για τον Γιώργο οι καθηγητές του από το Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής της Φλώρινας που ο ίδιος παρακολούθησε, τις απαγγελίες χαρακτηριστικών ποιημάτων του αλλά και το ωραίο χορευτικό που παρουσίασε η καθηγήτρια χορού Λάουρα Τσιάτη.
…Και μια ευχή!
✒ Συγκινημένος ο Γιώργος Γεωργούλας ευχαρίστησε με λίγα αλλά μεστά περιεχομένου λόγια όλους όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση. Από τη στήλη μία μόνο ευχή: Να είναι… μακρύ και δημιουργικό το ποιητικό μονοπάτι που διάλεξε!
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.