ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Λίγη αγάπη παραπάνω!
✒    Καλή χρονιά σε όλους! Με ειρήνη, υγεία και λίγη αγάπη παραπάνω οι άνθρωποι ο ένας για τον άλλο. Μακάρι το ’18 να είναι έστω λίγο καλύτερο από τη χρονιά που έφυγε, γιατί, εδώ που τα λέμε, θαύματα δε γίνονται!

Κομβική χρονιά…
✒    Κομβικό έτος αυτό που ήδη διανύουμε για τη χώρα μας. Θα βγούμε, λέει, απ’ τα μνημόνια, αλλά καλό είναι να συγκρατούμε τον ενθουσιασμό μας. Η επιτροπεία θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα, οπότε…

Να μας τραβάει…
✒    Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό. Δυστυχώς, όπως έχουμε αποδείξει ως λαός, θέλουμε έναν «κακό» πάνω απ’ το κεφάλι μας, να μας τραβάει απ’ το γιακά για να μη παραστρατήσουμε και τα κάνουμε μαντάρα ξανά, όπως συνέβη στο παρελθόν.

Κάτι σαν… Καζαμίας!
✒    Κάποτε, που λέτε, οι μεγάλες εφημερίδες δημοσίευαν μέρες χρονιάρες κάτι σαν… Καζαμία, ένα αφιέρωμα με προβλέψεις για τη χρονιά που ξεκινούσε. Κάποια τα έπιαναν, άλλα πάλι καθόλου! Δεν είναι εύκολο εξάλλου να βρεις τι θα φέρει ένας χρόνος…


Εκλογές δεν έχει!
✒    Η στήλη λοιπόν θα επιχειρήσει σήμερα κάποιες προβλέψεις, με κάθε επιφύλαξη όμως, γιατί μάγοι δεν είμαστε! Έχουμε και λέμε: Eθνικές εκλογές το 2018 δε θα έχουμε! Σιγά μη τρελαθεί ο Τσίπρας και βάλει το κεφάλι στον… ντορβά!

Ανασχηματισμός…
✒ Το πολύ – πολύ να κάνει έναν ανασχηματισμό αλλάζοντας ορισμένους βασικούς υπουργούς που έχουν μείνει… μετεξεταστέοι. Ήδη ακούγεται ότι θα πάνε σπίτι τους ο Γ. Μουζάλας, ο Δ. Παπαδημητρίου και η Λ. Κονιόρδου. Λογικό!

Οι υδρογονάνθρακες…
✒ Όσον αφορά στην περιοχή μας, ένα θέμα που θεωρούμε ότι θα κυριαρχήσει τους επόμενους μήνες στην επικαιρότητα είναι οι έρευνες για υδρογονάνθρακες και φυσικά οι αντιδράσεις γι’ αυτές, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Θα ‘χει… νταβαντούρι!
✒    Υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο στον τόπο μας χωρίς… νταβαντούρι από εκείνους που θεωρούν ότι το περιβάλλον κινδυνεύει από οτιδήποτε αναπτυξιακό γίνεται; Καμία απολύτως!

Πάει ο αγωγός…
✒    Θυμάστε τι είχε γίνει κάποτε με τον αγωγό και τον σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου που θα περνούσε από παραλία της Πέρδικας; Ξεσηκωμός ολόκληρος! Χάσαμε λοιπόν τον αγωγό και τώρα ας ζεσταθούμε με το πετρέλαιο, η τιμή του οποίου σχεδόν αγγίζει το ένα ευρώ!

Γεφύρι, Ιόνια…
✒    Κατά τ’ άλλα, το ερχόμενο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες αναστήλωσης του γεφυριού της Πλάκας (πολυσυζητημένο θέμα κι αυτό), ενώ η Ιόνια Οδός θα φέρει ακόμα πιο πολλούς επισκέπτες στην περιοχή μας όπως έγινε και μέσα στις γιορτές. Πιθανώς δε να υπάρξει και κάποια θετική εξέλιξη για το τμήμα της ως την Κακαβιά!

Στα Γιάννενα…
✒    Λογικά ο Δήμος θα συνεχίσει να κλείνει λακκούβες και να ασφαλτοστρώνει δρόμους στα Γιάννενα, έργα μεγάλα όμως δε φαίνονται στον ορίζοντα, με μία μικρή επιφύλαξη μόνο όσον αφορά στην ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας…

Θα… στολίσει!
✒    Και μία σίγουρη πρόβλεψη: Τα επόμενα Χριστούγεννα ο Ν. Γκόλας θα επιλέξει μία ακόμα πιο… αντισυμβατική κατασκευή από τον πύργο του Τάτλιν για να «στολίσει» την Πλατεία και οι Γιαννιώτες θα τον… στολίσουν κατάλληλα όπως έκαναν και φέτος!

Μεράκι και έμπνευση…
✒ Με πολύ μεράκι και έμπνευση στόλισαν φέτος τα μαγαζιά τους πολλοί καταστηματάρχες στα Γιάννενα βάζοντας κι αυτοί ένα… λιθαράκι στη δημιουργία γιορτινής ατμόσφαιρας στην πόλη! Iδού ένα τέτοιο μαγαζί στον πεζόδρομο της Παπάζογλου, με τον χιονάνθρωπό του απ’ έξω να υποδέχεται τους πελάτες!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.