ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Νέες προοπτικές!
✒ Tελικά η εγκατάσταση σταθμού καυσίμων για την τροφοδοσία αεροπλάνων «ξεκλείδωσε» ευνοϊκές προοπτικές για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, η κίνηση στο οποίο όλα δείχνουν πως θα κινηθεί ανοδικά το επόμενο διάστημα.
Γιατί να μη θέλει…
✒ Λογικό αυτό. Ο αερολιμένας βελτιώνει τις υποδομές του, επεκτείνεται κτιριακά μεγαλώνει τους διαδρόμους του, θα έχει και καύσιμα, οπότε γιατί μία ξένη αεροπορική εταιρία να μη δρομολογήσει πτήσεις από και προς τα Γιάννενα.
Κι άλλες πτήσεις…
✒ Διαβάζουμε λοιπόν ότι από τον ερχόμενο Ιούνιο κι άλλες πτήσεις θα συνδέσουν την πρωτεύουσα της Ηπείρου με μεγάλες πόλεις του εξωτερικού, ώστε να καλύψουν γεωγραφικά  Ήπειρο, Δυτ. Μακεδονία, Θεσσαλία, Αιτωλοακαρνανία κλπ.
Με τη Γερμανία!..
✒ Τα νέα (σύμφωνα με το «All news Epirus») κάνουν λόγο για αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων, πέρα από το Τελ Αβίβ και με τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας και το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ του χρόνου θα εγκαινιαστούν γραμμές πτήσεις με Όσλο και Ελσίνκι!
Θα βοηθήσει…
✒ Καλοδεχούμενα όλα αυτά και είναι σίγουρο ότι το «ζωντάνεμα» του Αεροδρομίου μας θα βοηθήσει ουσιαστικά στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Η εύκολη πρόσβαση βοηθάει στην άνοδο της επισκεψιμότητας ενός τόπου…
Τα εισιτήρια…
✒ Εδώ όμως υπάρχει μία βασική προϋπόθεση. Τα εισιτήρια για όλες αυτές τις πτήσεις, διεθνείς και εσωτερικού, από και προς το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων πρέπει να κρατηθούν σε λογικές τιμές. Γιατί τα σημάδια δεν είναι καλά.
«Τσουχτερό» το ταξίδι!
✒ Για παράδειγμα, το πήγαινε – έλα στη Στοκχόλμη της Σουηδίας απευθείας από Γιάννενα είναι μεν εξαιρετικά βολικό, αποδεικνύεται όμως «τσουχτερό» για την τσέπη των επιβατών, ειδικά αν μιλάμε για οικογένεια! Είναι σοβαρό θέμα αυτό…
Να γίνει κουβέντα…
✒ Καλό λοιπόν είναι να αφήσουμε προς το παρόν κατά μέρους τους πανηγυρισμούς και να διαπραγματευτούμε ως πόλη με τις εταιρίες που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν εδώ τις τιμές που θα χρεώνουν στους επιβάτες τους. Μη πάθουμε τα ίδια με τις πτήσεις προς Αθήνα!
Περίπατο η κατάνυξη…
✒ Μεγάλη Πέμπτη σήμερα… βαδίζουμε πλέον ολοταχώς προς το Πάσχα! Γεμίζουν πιστούς οι εκκλησίες της πόλης κάθε βράδυ, μερικές μάλιστα ασφυκτικά! Κι εκεί που πας με σκοπό να νιώσεις μία κάποια κατάνυξη, σε βγάζουν ορισμένοι απ’ τα ρούχα σου!
Πού πήγε ο σεβασμός;
✒ Δεν είναι ωραίο πράγμα το σπρώξιμο μέσα στην εκκλησία, για να περάσουν κάποιοι… ανυπόμονοι πρώτοι να πάρουν αντίδωρο, να μεταλάβουν, να φιλήσουν μια εικόνα. Ακυρώνεται έτσι κάθε έννοια αγάπης και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο.
Πρώτα το μέσα…
✒ Ας κοιτάξουμε λοιπόν όλοι μας πρώτα να γίνουμε λίγο καλύτεροι ως άνθρωποι και μετά ας κάνουμε… μεγαλόσταυρους και μετάνοιες μπροστά στις εικόνες. Πρώτα το μέσα μας, έπειτα όλα τα υπόλοιπα!
Ευτράπελα…
✒ Πολλά και τα ευτράπελα που ακούγονται στις εκκλησίες αυτές τις μέρες. Για παράδειγμα, ιερέας σε ναό περιφερειακά της πόλης προειδοποίησε όσους παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο να μην πάνε για μεταλαβιά, ενώ ζήτησε οι κυρίες να προσέλθουν με φούστα στην εκκλησία!

Τραπεζάκια έξω!
✒ Επιτέλους, άνοιξε ο καιρός, «μύρισε» άνοιξη και στα Γιάννενα, καθώς πλησιάζουμε πια στα μέσα της. Βγήκαν και τα τραπεζάκια έξω και αναμένουν τους σκασμένους απ’ τον χειμώνα Γιαννιώτες να απολαύσουν τον καφέ τους σε πεζόδρομους, αυλές και κήπους….
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.