ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Παντού… ζυμώσεις!
✒ Φουντώνουν, όσο περνούν οι μέρες, οι προεκλογικές ζυμώσεις στην περιοχή μας. Υποψήφιοι πάνε κι έρχονται, άλλοι… μετακομίζουν σε διαφορετικές παρατάξεις, άλλοι αφήνουν την Αυτοδιοίκηση για την κεντρική πολιτική, άλλοι… τρέχουν και δε φτάνουν!

Πολύς κόσμος…
✒ Έτσι είναι, οι κάλπες που θα στηθούν τον Μάιο είναι αρκετές και δίνουν τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να ασχοληθεί με τα κοινά, αν φυσικά εμείς, οι εκλογείς, τους κρίνουμε ικανούς να προσφέρουν αυτά που ισχυρίζονται ότι μπορούν.
Με τι κριτήρια…
✒ Τώρα, με τι κριτήρια ψηφίζουμε οι περισσότεροι κάθε φορά, αυτό είναι γνωστό. Το βλέπουμε σε κάθε επίπεδο διαχείρισης της εξουσίας. Από τις Τοπικές Κοινότητες και τους Δήμους έως το Μέγαρο Μαξίμου!

Ο «καθρέφτης» μας!
✒ Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τους άρχοντές μας, τοπικούς ή κεντρικούς θα βγάλει πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, πρώτα για τους ίδιους τους ψηφοφόρους που τους έδωσαν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να τους εκπροσωπούν. Είναι ο «καθρέφτης» μας όλοι αυτοί.

Πού θα τον βάλει…
✒ Σοβαρό πρόβλημα, λέει, αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το πού θα βάλει υποψήφιο τον Παύλο Πολάκη. Στα Χανιά που είχε εκλεγεί την προηγούμενη φορά δε θα βγάλει μάλλον βουλευτή. Τι το σκέφτονται όμως; Όπου και να τον βάλουν θα βγει ο Πολάκης. Είναι ένας σύγχρονος πολιτικός «σταρ»! Και δεν είναι ο μόνος…

Νέοι… σωτήρες!
✒ Σε τοπικό επίπεδο πάλι, τόσο στην Περιφέρεια όσο και σε κάμποσους Δήμους μας έχουν προκύψει νέοι… σωτήρες που φιλοδοξούν να μας βγάλουν από τη φτώχεια, τη μιζέρια, την υπανάπτυξη και να μας πάνε μπροστά! Θεμιτή η φιλοδοξία. Άλλο που δεν είναι σε θέση οι ίδιοι ούτε μία πρόταση να γράψουν σωστά!
Μετεξεταστέα…
✒ Είπαμε ανάπτυξη και θυμηθήκαμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Σπύρου Ριζόπουλου ότι η Ήπειρος είναι… μετεξεταστέα στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και παίρνει κάτω από τη βάση! Ποιος αντιλέγει ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο;

Έργα μέσω ΕΣΠΑ!
✒ Aπό την άλλη, ωστόσο, βλέπουμε γύρω μας να γίνονται ένα σωρό έργα τα οποία αντλούν τη χρηματοδότησή τους αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ. Σε όλους τους τομείς. Από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων ως τις αναστηλώσεις μνημείων (γεφύρια, μοναστήρια, αρχαία θέατρα)…
Το αποχετευτικό…
✒ Αν θέλετε την άποψή μας, μία από τις σπουδαιότερες παρεμβάσεις που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στην Ήπειρο είναι το αποχετευτικό δίκτυο που κατασκευάζει η Περιφέρεια στα παράλια, από τη Σαγιάδα ως τον Αμβρακικό.

Με πολλές διαστάσεις!
✒ Μεγάλο έργο, με καίρια αναπτυξιακή, τουριστική και κυρίως περιβαλλοντική διάσταση. Γιατί δε μπορεί να προσπαθείς να προσελκύσεις ξένους τουρίστες και να μην έχεις ούτε καν τις στοιχειώδεις υποδομές στα παραθαλάσσια θέρετρά σου που σηκώνουν το βάρος της επισκεψιμότητας.

Να αναδείξουν…
✒ Ίσως η Περιφέρεια θα έπρεπε να έχει προβάλλει περισσότερο το συγκεκριμένο έργο. Να έχει αναδείξει την ευεργετική του επίδραση στην προστασία της παραθαλάσσιας ζώνης της Ηπείρου ώστε να το κατανοήσουν οι πολίτες. Γιατί, τίποτε δεν είναι αυτονόητο σ’ αυτόν εδώ τον τόπο…
Όλο και καλύτερα…
✒ Όσο πάει και ανεβαίνει το καρναβάλι του Κατσικά, το οποίο είχε φέτος καλύτερη διοργάνωση και πιο πολλές συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά, ενώ ήταν περισσότερος και ο κόσμος που το παρακολούθησε, χάρη και στον καλό καιρό. Κάπως έτσι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα κι αυτό είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που κάνουν τα μέλη του! Και του χρόνου…


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.