ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Περίεργη η κάλπη!
✒ Περίεργο πράγμα η κάλπη… Απρόβλεπτο, άτακτο, δεν είναι εύκολο να προβλέψει κανείς τι θα βγάλει, δεν μπορείς να τη χειραγωγήσεις, να τη βάλεις σε καλούπι. Είναι και άδικη συχνά, αλλά αυτό δε μπορεί να το αλλάξει κανείς.

Πώς να κατανοήσεις…
✒ Για παράδειγμα, πώς να κατανοήσουμε την κάλπη και τα αποτελέσματά της στον Δήμο Ιωαννιτών, τα οποία δεν είχαν μεν αποκρυσταλλωθεί ως την ώρα που γράφονταν αυτή εδώ η στήλη, αλλά και πάλι συμπεράσματα βγαίνουν.

Η Δημοτική Αρχή…
✒ Ας αφήσουμε τις υπόλοιπες παρατάξεις κι ας ασχοληθούμε μόνο με τη σταυροδοσία των υποψηφίων της παράταξης Μπέγκα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι της πόλης. Είδατε τι συνέβη; Αν όχι, θα σας πούμε εμείς.

Στελέχη εκτός!..
✒ Στελέχη της Δημοτικής Αρχής που δούλεψαν την περασμένη πενταετία και πρόσφεραν έργο από τα πόστα που κατέχουν μένουν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Στον αντίποδα, άλλοι που πρώτευσαν μόνο στις… λαμογιές επανεκλέγονται!

Στο... μεταίχμιο!
✒ Παράδειγμα τρανό ο Φίλιππος Τσουμάνης, Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας, η δουλειά του οποίου στο κομμάτι το κοινωνικό αναγνωρίζεται απ’ όλους. Βρέθηκε λοιπόν στο... μεταίχμιο της εκλογιμότητας και ακόμα δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι θα είναι στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Άλλα παραδείγματα…
✒ Άλλα παραδείγματα: Η Ελένη Βασιλείου, Αντιδήμαρχος πρασίνου και κυκλοφοριακών θεμάτων. Είναι απ’ τα στελέχη που έχουν κάνει δουλειά, αλλά μένει εκτός. Επίσης η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Αλέκα Βακαλοπούλου, που επίσης δούλεψε πολύ σ’ αυτό. Ούτε αυτή τα κατάφερε!

Είναι το σύστημα!..
✒ Φυσικά, είναι το εκλογικό σύστημα που αφαιρεί αρκετές έδρες από την πρώτη σε ψήφους παράταξη του Δήμου, όμως, ας μη γελιόμαστε. Αν ψηφίζονταν τα αξιόλογα στελέχη του Θ. Μπέγκα θα εκλέγονταν ανεξαρτήτως απλής αναλογικής. Απλά τα πράγματα…

Αυτοί μας αξίζουν!
✒ Μελετώντας κανείς τους δεκαπέντε πρώτους σε σταυρούς υποψηφίους της Δημοτικής Αρχής, πραγματικά απορεί, τουλάχιστον για τους λεγόμενους «πρωτοκλασάτους» που βγαίνουν στον… αφρό. Τελικά, αυτοί μας αξίζουν! Τελεία και παύλα.

Αλαλούμ στα εκλογικά…
✒ Πάμε σε κάτι άλλο τώρα, που επίσης έχει σχέση με τις εκλογές και συγκεκριμένα, στο αλαλούμ που επικράτησε στα εκλογικά κέντρα των Ιωαννίνων την περασμένη Κυριακή. Ουρές, έλλειψη ενημέρωσης του κόσμου, ένας μικρός χαμός…

Δε προσήλθαν!
✒ Λογικό, αφού στα περισσότερα εκλογικά δεν προσήλθαν καν μέλη της εφορευτικής επιτροπής ή πήγαν ένα – δύο που τι να πρωτοκάνουν οι άνθρωποι με τόσες κάλπες και τόσο κόσμο. Κι αυτό με ευθύνη της Πολιτείας, η οποία έπρεπε να έχει μεριμνήσει για την προσέλευση των μελών στις εφορευτικές και είχε τρόπο να το κάνει.

Δύο τρόποι…
✒ Τι μπορεί να γίνει; Ή να κάνουν υποχρεωτικό το συγκεκριμένο καθήκον ορίζοντας ποινές, όπως π.χ. χρηματικά πρόστιμα, για όσους αναίτια δεν προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα ή να ορίσουν αμοιβές και για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Να ορίσουν αμοιβή…
✒ Αυτό ακριβώς πρότεινε με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών – Εισαγγελέων, η οποία σχολίασε με καυστικό τρόπο το αλαλούμ που παρατηρήθηκε στα εκλογικά κέντρα. Να καθοριστεί δηλαδή μία χρηματική αποζημίωση για όσους κληρώνονται να εκτελέσουν καθήκοντα στις εφορευτικές επιτροπές.
Είναι καλύτερος;
✒ Χαίρονται ορισμένοι για την συρρίκνωση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Εντάξει, αλλά η άνοδος του Κυριάκου Βελόπουλου –ο οποίος θα κατέβει και στις εθνικές εκλογές- είναι καλύτερο σημάδι; Δεν έχει ιδιαίτερη διαφορά από τη Χ.Α.. Ας πούμε, μόλις χθες πρότεινε να χτιστεί τείχος και να μπει ναρκοπέδιο κατά μήκος του Έβρου!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.