ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Εκκρεμότητες…
✒ Πολλές οι εκκρεμότητες που καλείται να επιλύσει η νέα Κυβέρνηση. Σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από την οικονομία και περνώντας στις επενδύσεις, το περιβάλλον, τον αγροτικό τομέα, τον πολιτισμό και δε συμμαζεύεται. Να δούμε λοιπόν πώς θα πορευθεί. Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει διάθεση να προχωρήσουν πράγματα.

Το υδατοδρόμιο…
✒ Στα μέρη μας ένα θέμα που μένει μετέωρο εδώ και κάμποσα χρόνια είναι αυτό της χωροθέτησης υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα. Βασικός λόγος για την καθυστέρηση είναι φυσικά η μη θεσμοθέτηση ακόμα Προεδρικού Διατάγματος που θα καθορίζει τις χρήσεις της λίμνης.

Θα βοηθήσουν…
✒ Ωστόσο, όταν υπάρχει πολιτική βούληση όλα γίνονται. Και για τα Γιάννενα η δρομολόγηση υδροπλάνων μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος παράγοντας όσον αφορά στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και για εμπορικούς λόγους.

Οι Ξενοδόχοι ξέρουν!
✒ Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, η οποία δούλεψε πολύ όλα τα προηγούμενα χρόνια για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου και τώρα δικαιώνεται για την επιμονή της, αντιλαμβάνεται τα οφέλη της παρουσίας υδροπλάνων στα Γιάννενα, γι’ αυτό και έχει στρέψει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση.

Για εξοικείωση…
✒ Να θυμίσουμε ότι σχετικά πρόσφατα η Ένωση είχε φέρει υδροπλάνο στη λίμνη για διήμερη επίδειξη και για να το γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες. Η εξοικείωση, βλέπεις, βοηθάει και σίγουρα οι ξενοδόχοι θα επιμείνουν σ’ αυτή τους την προσπάθεια. Το δήλωσαν άλλωστε στην τελευταία τους ανακοίνωση!

Πρέπει να πιέσουν!
✒ Ο Υπουργός Μεταφορών υπήρξε θετικός στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της εταιρίας «Hellenic Seaplanes» προαναγγέλλοντας τη θεσμοθέτηση δικτύου υδατοδρομίων ανά τη χώρα. Ωστόσο, πρέπει και οι τοπικοί φορείς, Δήμος, Περιφέρεια, Επιμελητήρια κ.λ.π. να ασκήσουν έγκαιρα πιέσεις για να μη μείνουμε ως περιοχή έξω από τον όποιο σχεδιασμό του υπουργείου!

Δυσάρεστη έκπληξη…
✒ Δυσάρεστη έκπληξη είναι αναμφίβολα η αφαίρεση της «Γαλάζιας Σημαίας» από τρεις παραλίες της Πρέβεζας. Μπορεί αυτό να μη σημαίνει ότι το νερό τους δεν είναι καθαρό, όμως προφανώς και δεν πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια ώστε να διαθέτουν το συγκεκριμένο διεθνές σήμα.

Ο Δήμος Πρέβεζας…
✒ Η ευθύνη για την απώλεια της «Σημαίας» βαραίνει τον Δήμο Πρέβεζας, ο οποίος προφανώς κάτι δεν κάνει καλά στον τομέα αυτό. Το έχει ξαναπάθει άλλωστε. Ίσως να μην έχει μεριμνήσει για την πλήρη καθαριότητα των ακτών. Ίσως να μην τοποθέτησε εγκαίρως ναυαγοσώστες ή πληροφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση των λουομένων…

Να λάβουν το μήνυμα!
✒ Όπως και να ‘χει το πράγμα, η αφαίρεση τριών «Γαλάζιων Σημαιών» αποτελεί πλήγμα για τον Δήμο και την περιοχή της Πρέβεζας γενικότερα. Και καλό θα ήταν όλοι οι παραθαλάσσιοι Δήμοι της Ηπείρου που διαχειρίζονται ακτές να λάβουν το μήνυμα και να φροντίσουν για την καλύτερη προετοιμασία τους από δω και στο εξής.

Οι ξένοι προσέχουν…
✒ Εδώ που τα λέμε, εμείς οι Έλληνες δε δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε τέτοια θέματα, όμως για τους ξένους παραθεριστές και τα ξένα τουριστικά γραφεία οι «Γαλάζιες Σημαίες» αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής ενός τόπου ως καλοκαιρινού προορισμού. Κακά τα ψέματα…

Κακώς επιτέθηκε!
✒ Όσο για τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στράτο Ιωάννου, θεωρούμε ότι κακώς του επιτέθηκε ο Σπύρος Ριζόπουλος για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια, αν και δεν είναι στην αρμοδιότητά της, βοηθάει τους παραθαλάσσιους Δήμους όπως μπορεί. Ειδικά στον τομέα του καθαρισμού των ακτών.

Στη λίμνη Ζηρού…
✒ Για όσους Γιαννιώτες αναζητούν προορισμούς για μικρές καλοκαιρινές αποδράσεις κάπου κοντά, έστω για έναν απογευματινό καφέ, η λίμνη Ζηρού είναι ό,τι πρέπει. Ωραίο φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει νερό, πράσινο και ηρεμία, βοηθάει να απαλλαγεί κανείς για λίγες ώρες από τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Να πάτε και θα μας θυμηθείτε…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.