ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Φθινόπωρο…
✒ Aυτό ήταν, μπήκαμε στο φθινόπωρο και ο Σεπτέμβρης άρχισε να μας… τρίζει τα δόντια του και να μας υπενθυμίζει ότι είναι εδώ, αποφασισμένος να… σταθεί στο ύψος του. Αν και, εδώ που τα λέμε, τη χρειαζόμασταν λίγη βροχή!

Επέστρεψαν όλοι!
✒ Μαζί με το φθινόπωρο ήρθαν πίσω στην πόλη και οι αδειούχοι, οι οποίοι έκαναν τις διακοπές τους και επέστρεψαν πλέον δυναμικά για να μπουν ξανά στους ρυθμούς της καθημερινότητας και των υποχρεώσεων που αυτή την εποχή είναι πολλές.

Χάος στους δρόμους!
✒ Το ότι γύρισαν οι Γιαννιώτες και πάλι στην έδρα τους μετά την θερινή ανάπαυλα το διαπιστώνει κανείς εύκολα, αρκεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Ουρές τα Ι.Χ. στα φανάρια, θόρυβος, κορναρίσματα, διπλοπαρκαρισμένα οχήματα παντού!

Γνώριμες σκηνές…
✒ Γνώριμες σκηνές αυτές για τα Γιάννενα. Δε μας εγκαταλείπουν ποτέ σχεδόν. Μόνο τον Αύγουστο χαλαρώνει λίγο το πράγμα επειδή λείπουν πολλοί. Κατά τα άλλα, δεν είναι να κυκλοφορεί κανείς με αυτοκίνητο σε ώρες αιχμής, όταν δηλαδή είναι ανοιχτή η αγορά.

Θέλει Τροχαία…
✒ Καλό θα ήταν λοιπόν η Τροχαία να λάβει τα μέτρα της. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το να βγάλει όλο το προσωπικό στους δρόμους για να ελέγχει και να ρυθμίζει την κυκλοφορία. Διαφορετικά θα έχουμε τα γνωστά προβλήματα και όλοι όσοι κυκλοφορούμε στην πόλη θα ταλαιπωρούμαστε.

Ρύθμιζαν την κίνηση!
✒ Προχθές βράδυ, για παράδειγμα, είδαμε δύο μοτοσικλετιστές να ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων στη γωνία Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βορείου Ηπείρου. Χωρίς την παρουσία τους εκεί, ποιος ξέρει τι κυκλοφοριακό κομφούζιο θα είχε προκληθεί. Είπαμε, η Τροχαία έχει πολλή δουλειά αυτές τις μέρες.

Πολλοί επισκέπτες…
✒ Εξάλλου, η επισκεψιμότητα της πόλης για το επόμενο πενθήμερο θα είναι αυξημένη λόγω του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας Νέων που θα διεξαχθεί στην Παμβώτιδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Μεγάλη διοργάνωση αυτή…

Από 30 χώρες!..
✒ Σε περίπου 750 άτομα ανέρχονται οι εθνικές αποστολές των 30 χωρών που θα λάβουν μέρος στους αγώνες. Μιλάμε για αθλητές και τους συνοδούς τους γιατρούς, φυσικοθεραπευτές κ.λ.π.. Αν προστεθούν και οι επισκέπτες που θα έρθουν να δουν το Πρωτάθλημα, τα νούμερα αυξάνουν εντυπωσιακά.

Τόσα χρόνια μετά…
✒ Νέες δόξες θα γνωρίσει λοιπόν το επόμενο διάστημα η λίμνη μας, η οποία έχει να δει διεθνείς κωπηλατικούς αγώνες από το 1998, δηλαδή εδώ και 21 χρόνια! Μεγάλη αδικία αυτή, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι η Παμβώτιδα αποτελεί έναν από τους καλύτερους φυσικούς στίβους του κόσμου!

Εντυπωσιακό θέαμα…
✒ Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 192 βάρκες θα αγωνιστούν στη λίμνη με στόχο τη διάκριση και το θέαμα αναμένεται άκρως εντυπωσιακό. Εξάλλου, η Κωπηλασία είναι εντυπωσιακό άθλημα, με κούρσες που κόβουν την ανάσα και προκαλούν χτυποκάρδια.

Χρειάζονται θεατές…
✒ Φυσικά, για την επιτυχία του Πανευρωπαϊκού, πέρα από το κομμάτι των υποδομών και την σωστή οργάνωση, απαιτείται και η παρουσία θεατών. Να δείξουμε ως πόλη ότι αγαπάμε και υποστηρίζουμε το άθλημα της Κωπηλασίας στο οποίο έχουμε μακρά παράδοση.

Σπεύσατε!
✒ Όσοι λοιπόν θα είστε το Σαββατοκύριακο εντός πόλης, μην χάσετε την ευκαιρία να δείτε τους αγώνες από τις κερκίδες του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα. Είναι μοναδική ευκαιρία αυτή που ποιος ξέρει πότε θα την ξανάχουμε! Κρίμα λοιπόν να τη χάσουμε…

Παραμελημένα…
✒ Δεμένα στη θέση τους παραπλεύρως της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης παραμένουν τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Ιωαννιτών. Κανείς μάλλον δεν τα χρησιμοποιεί και εδώ έχει ευθύνη ο Δήμος, ο οποίος δεν φρόντισε να ενημερώσει περισσότερο τους Γιαννιώτες για την ύπαρξή τους. Αλλά και να θέλει κανείς, πώς να κυκλοφορήσει με τα συγκεκριμένα ποδήλατα; Τα λάστιχά τους είναι σχεδόν ξεφούσκωτα!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.