ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Αναμενόμενο…
✒ Δεν προκάλεσε έκπληξη η ανακοίνωση του ονόματος του Παντελή Κολόκα ως προέδρου της νέας Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Το όνομά του είχε κυκλοφορήσει εδώ και μέρες και θεωρούνταν θέμα χρόνου η δημοσιοποίηση της απόφασης Αυγενάκη.

Ρίζες στην Περιφέρεια!
✒ Ο νέος Πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ πλαισιώνεται από στελέχη τα οποία προέρχονται σε μεγάλο βαθμό, όπως και ο ίδιος εξάλλου, από την Περιφέρεια Ηπείρου και την αυτοδιοικητική παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη. Σε κάποιους δεν άρεσε αυτό και το σχολίασαν αρνητικά…

Βασική προϋπόθεση...
✒ Από την άλλη πλευρά όμως, η καλή συνεργασία της –εκάστοτε- Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ με την Περιφέρεια αποτελεί βασική προϋπόθεση, για ευνόητους λόγους, προκειμένου να παράγει έργο σε μία εποχή που οι χρηματοδοτήσεις από πλευράς Πολιτείας δίνονται με το… σταγονόμετρο!

Πώς να κάνει έργα;
✒ Για παράδειγμα, πώς να βελτιώσει περαιτέρω τις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει στη διαχείρισή της η νέα Διοικούσα του ΠΕΑΚΙ ή να μειώσει μέσω επενδύσεων σε ΑΠΕ τα λειτουργικά κόστη χωρίς εντάξεις των αναγκαίων έργων στο ΕΣΠΑ, το οποίο, ως γνωστόν είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας;

Πολλά τα «μέτωπα»!
✒ Φυσικά, όλα θα κριθούν στην πράξη και εκεί θα φανεί αν ο Π. Κολόκας με τους συνεργάτες του καταφέρουν να κάνουν πράγματα, συνεχίζοντας την καλή πορεία της προηγούμενης Διοίκησης που έκανε έργο μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Πάντως, είναι πολλά τα ανοιχτά «μέτωπα»!

Αναγκαία η φύλαξη…
✒ Ένα από αυτά τα «μέτωπα» είναι η φύλαξη του πύργου τερματισμού και των παρόχθιων κερκίδων της Λιμνοπούλας ενόψει έλευσης του χειμώνα. Ξοδεύτηκαν αρκετά χρήματα για την ανακαίνισή τους με αφορμή το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας και είναι κρίμα να αφεθούν ξανά στα χέρια και τις διαθέσεις των όποιων βανδάλων.

Θέλουν συντήρηση…
✒ Γιατί, καλά είναι τα νέα έργα και η επέκταση των αθλητικών υποδομών της πόλης, όμως προέχει η συντήρηση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, τις οποίες δε μπορεί γενικά να αφήνουμε στην τύχη τους και κάθε φορά που τις χρειαζόμαστε να πληρώνουμε ξανά για την επισκευή τους. Αυτό στοιχίζει περισσότερο!

Έναν καλό λόγο…
✒ Στα θετικά του νέου Προέδρου, πάντως, καταγράφεται ο καλός λόγος που είχε να πει για τους προκατόχους του. Δεν είναι απλώς δείγμα πολιτικού πολιτισμού. Αποτελεί ένδειξη του ότι δεν φοράει… παρωπίδες και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τον ίδιο!

«Εισβολή» αγελάδων…
✒ Και από το ΠΕΑΚΙ πάμε ως τη Δρακόλιμνη, η οποία δέχεται τον τελευταίο καιρό… εισβολή από αγελάδες που βόσκουν τριγύρω και πίνουν νερό απ’ αυτήν. Κάπως έτσι, ένα απ’ τα πιο σπάνιο φυσικά αξιοθέατα της Ηπείρου απειλείται με καταστροφή!

Αλλάζουν ριζικά…
✒ Το ζήτημα είναι πρακτικό. Οι αγελάδες είναι μεγάλα ζώα και αν κυκλοφορούν σε κοπάδι μπορούν να αλλάξουν ριζικά ένα τοπίο. Να ισοπεδώσουν μία πλαγιά με τις οπλές τους, να εξαφανίσουν τη βλάστηση, να γεμίσουν τον τόπο κοπριά! Δίκαια λοιπόν ανησυχούν οι τοπικοί επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού.

Ταχεία απόφαση!
✒ Ορθώς, λοιπόν, έφερε το θέμα στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς ζητώντας απόφαση απ’ τους αρμόδιους υπουργούς που θα απαγορεύει τη βόσκηση κτηνοτροφικών ζώων στην περιοχή Δρακόλιμνης και Ξηρόλιμνης. Δόξα τω θεώ, το Ζαγόρι διαθέτει ένα σωρό βουνά για να βόσκουν οι κτηνοτρόφοι τα ζώα τους! Ας ελπίσουμε λοιπόν οι υπουργοί να δείξουν ταχεία αντανακλαστικά!
Βόλτα σε ποτάμι…
✒ Η στήλη συνεχίζει τις προτάσεις προς τους φίλους της για μικρές φθινοπωρινές εξορμήσεις. Αν έχετε πει «τέλος» για φέτος στις παραλίες, η εποχή αυτή προσφέρεται για βόλτες σε ποτάμια και έχουμε πολλές επιλογές εδώ. Ας πούμε, τι πιο ωραίο από μία βόλτα προς Αχέροντα μεριά για καφέ, φαγητό, ράφτιγκ ή ιππασία για τους πιο… τολμηρούς; Για σκεφθείτε το…
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.