ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

Έληξε το «θρίλερ»!
✒ Αυτό ήταν. Έληξε αισίως το «θρίλερ» με τη μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, το οποίο δεν θα πάει τελικά στην Περίβλεπτο, αλλά θα παραμείνει στο κτίριο της οδού Κωνσταντινουπόλεως, δίπλα στο Κοιμητήριο του Αγ. Νικολάου Κοπάνων.

Παρέμβαση Αλέκου…
✒ Αυτή εδώ η εφημερίδα είχε προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα την παρέμβαση του Αλέκου Καχριμάνη προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Αυτό κι έγινε, όπως εξάλλου έχει συμβεί σε αρκετές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Θα γίνουν τα δέοντα!
✒ Με κονδύλια που θα εξασφαλίσει η Περιφέρεια Ηπείρου θα γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο κτίριο ώστε να πάρει αυτό άδεια καταλληλότητας και να μείνει εκεί το Μουσικό Σχολείο, αφού το Κληροδότημα Γ. Σταύρου της Μητρόπολης δήλωσε αδυναμία να κάνει οτιδήποτε!

Αδυναμία λύσης…
✒ Πάντως, και σ’ αυτή την περίπτωση αναδείχθηκε, για μία ακόμη φορά, η αδυναμία του Δήμου Ιωαννιτών να αντιμετωπίσει ζήτημα στέγασης σχολικής του μονάδας. Όπως δηλαδή συνέβη και με τα Νηπιαγωγεία που στεγάζονταν στο κτίριο της παλιάς Παπαζόγλειου Σχολής…

Χρειάζεται σχεδιασμός!
✒ Δε μπορεί όμως κάθε φορά να προσφεύγουν στην Περιφέρεια για… σωτηρία. Πρέπει να καθίσει κάποια στιγμή η Δημοτική Αρχή και να κάνει έναν γενικότερο σχεδιασμό για τα σχολεία της. Να καταγράψει ανάγκες και να δρομολογήσει λύσεις. Όχι να τρέχει ασθμαίνοντας να αντιμετωπίσει προβλήματα όταν αυτά προκύψουν!

Δύο απλά βήματα…
✒ Για παράδειγμα, υπάρχει κατάλογος με όλα τα ανενεργά και άρα διαθέσιμα προς αξιοποίηση σχολικά κτίρια στον διευρυμένο Δήμο Ιωαννιτών, όπως αυτό στην Περίβλεπτο; Να ένα πρώτο βήμα. Και μετά μπορούν να αναζητήσουν χρηματοδοτικά εργαλεία για να φτιάξουν και να αξιοποιήσουν αυτά τα κτίρια όταν και όπως χρειαστεί! Απλά πράγματα…

Σε οικτρή κατάσταση!
✒ Όσο για τη Μητρόπολη και τα Κληροδοτήματά της, τι να σχολιάσουμε; H έκφραση αδυναμίας να ανταποκριθεί ακόμα και στα αυτονόητα, δηλαδή να αναβαθμίσει το κτίριο του Μουσικού Σχολείου, δείχνει την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά της ως αποτέλεσμα της διαχείρισης που έγινε σ’ αυτά επί δεκαετίες!

Πάνε Τρίκαλα!..
✒ Ας τα αφήσουμε όμως αυτά. Διανύουμε μέρες γιορτινές και βλέπουμε συμπολίτες κάθε Σαββατοκύριακο να παίρνουν παιδιά, γατιά, σκυλιά και να εκδράμουν προς τον «Μύλο των Ξωτικών» στα Τρίκαλα αναζητώντας… το πνεύμα των γιορτών!

Το «Δάσος των ευχών»…
✒ Καλή διοργάνωση, δεν αντιλέγει κανείς, αλλά να θυμίσουμε σ’ όλους αυτούς ότι γίνονται κι εδώ, στα Γιάννενα, αξιόλογες προσπάθειες, σε άλλα μέτρα φυσικά, που δεν πρέπει να παραβλέπουμε. Ο λόγος για το γιορτινό «Δάσος των ευχών» στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου.

Έχει απ’ όλα…
✒ Υπάρχουν κι εδώ Άι Βασίλης, ταχυδρομείο για να στέλνουν τα παιδιά γράμματα, facepainting, ζώα όπως ελάφια κι άλογα, γίνονται Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια, δίνονται παραστάσεις, συναυλίες κ.λ.π. Δεν είναι και λίγα αυτά που μπορεί κανείς να δει στο «Δάσος»!

Να στηρίζουμε…
✒ Κι επειδή δεν είναι «Μύλος των Ξωτικών» τι έγινε; Ως Γιαννιώτες, αντί να γκρινιάζουμε, καλό θα ήταν να στηρίζουμε τον τόπο μας έτσι ώστε να δίνουμε κίνητρο στους διοργανωτές να βελτιώνονται συνεχώς. Μία βόλτα λοιπόν και στο «Δάσος των Ευχών» στον λόφο του Φρόντζου δεν βλάπτει…

Παρέα με την ομίχλη…
✒ Μας έγινε καθημερινή… συνήθεια η πυκνή ομίχλη που πέφτει τα βράδια στην πόλη και μένει και τα πρωινά μέχρι αργά! Άλλοι διαμαρτύρονται για την υγρασία, σ’ άλλους αρέσει γιατί είναι το μόνο χειμωνιάτικο σημάδι αυτή την περίοδο… Όπως το βλέπει κανείς!

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.