ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Γράφτηκε από τον/την ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ on . Posted in Χωρίς Υπαγόρευση

«Έξυπνες» εφαρμογές…
✒ Συντήρησε, λέει και ξανάβαλε σε πλήρη λειτουργία ο Δήμος Ιωαννιτών τις εφαρμογές που δίνουν σε πραγματικό χρόνο τις απαραίτητες πληροφορίες για τον κυκλοφοριακό φόρτο και την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Καλά έκανε…

Πληροφορούν οδηγούς…
✒ Μιλάμε για τις ηλεκτρονικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, στις εισόδους κυρίως της πόλης, οι οποίες πληροφορούν τους εισερχόμενους προς το κέντρο οδηγούς για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους και τις θέσεις στάθμευσης!

Διασυνδέονται…
✒ Ο Δήμος μας πληροφορεί μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες πινακίδες διασυνδέονται με τα δύο κεντρικά πάρκινγκ της πόλης, την «Πλατφόρμα Ενημέρωσης Πολιτών για τις Μετακινήσεις» που βρίσκεται στη σελίδα του Δήμου καθώς και με την κινητή εφαρμογή «Ioannina Smart Mobility»!

Αν δίνουν σημασία…
✒ Φυσικά, δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως είναι καλή η προσπάθεια του Δήμου να ρυθμίσει την κυκλοφορία παρέχοντας χρηστικές πληροφορίες στους οδηγούς που μπαίνουν στο κέντρο. Αρκεί οι ενδιαφερόμενοι να δίνουν σημασία και να «συμμορφώνονται».

Κοιτάζει κανείς;
✒ Ισχύει όμως αυτό; Κοιτάζει κανείς τα μηνύματα στις ηλεκτρονικές πινακίδες όταν έρχεται προς το κέντρο; Και αν ναι, η πληροφορία ότι είναι μεγάλη η κίνηση σε οδούς όπως η 28ης Οκτωβρίου ή η Χαρ. Τρικούπη τον αποτρέπει στο να τις χρησιμοποιήσει και ο ίδιος; Πολύ αμφιβάλουμε… 

Δεν αλλάζει εύκολα!
✒ Δυστυχώς, η οδηγική «κουλτούρα» του Γιαννιώτη δεν αλλάζει με πινακίδες και «έξυπνες εφαρμογές». Κι αυτό είναι κάτι που οι ιθύνοντες του Δήμου θα έπρεπε να το γνωρίζουν. Οπότε, μάλλον τσάμπα ο κόπος. Οι πινακίδες υπάρχουν από το 2019 και βελτίωση του κυκλοφοριακού στην πόλη δεν είδαμε. Ίσως να βοηθούν 10 – 20 οδηγούς. Οι υπόλοιποι… δεκάρα δεν δίνουν!

Πιο πρακτικοί τρόποι…
✒ Καλά θα κάνει λοιπόν η Δημοτική Αρχή να εξετάσει πιο πρακτικούς τρόπους για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος. Ένας απ’ αυτούς θεωρούμε πως είναι η επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε, ο άλλος αλλάζει συμπεριφορά μόνο όταν είναι να πληρώσει…

Περί αμβλώσεων…
✒ Πάμε σε κάτι άλλο τώρα. Πολλή συζήτηση προκαλεί τις τελευταίες ημέρες η διοργάνωση εκδήλωσης στα Γιάννενα κατά των αμβλώσεων με τον εύγλωττο τίτλο «Αφήστε με να ζήσω». Μάλιστα, η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ιωαννίνων. 

«Σκοταδισμός»…
✒ Είναι αρκετοί όσοι κάνουν λόγο για «επιστροφή στο παρελθόν», «σκοταδισμό» κ.λ.π.. Μάλιστα, ανακοίνωση εξέδωσε χθες και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη μιλώντας για «αναχρονιστική και οπισθοδρομική εκδήλωση» που «αποτελεί ευθεία επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των γυναικών».

Δεν σημαίνει κάτι!
✒ Μήπως το παρακάνουμε λίγο; To ότι διοργανώνεται στην πόλη ημερίδα από φορείς που αντιτίθενται στις αμβλώσεις δε σημαίνει ότι θα βγει και νόμος που θα τις… απαγορεύσει! Εννοείται ότι κάθε γυναίκα έχει δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια αν και πότε θα κάνει παιδί!

Όλες οι απόψεις…
✒ Έπειτα, δημοκρατία δεν έχουμε; Δεν πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις για κάθε ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία μας; Το ίδιο ισχύει και για το… κίνημα κατά των μεταμοσχεύσεων που μοίρασε ανακοινώσεις στα Γιάννενα. Ε, και; Αν ο πολίτης θέλει να γίνει δωρητής, αυτοί θα τον αποτρέψουν

Χειμώνας ή άνοιξη;
✒ Σήμερα μπορεί να βρέχει, αλλά τις προηγούμενες ημέρες ο καιρός ήταν καλός και οι Γιαννιώτες δεν έχασαν την ευκαιρία για μία βόλτα δίπλα στη λίμνη. Πάντως, αυτός που διανύουμε δεν είναι… χειμώνας. Πιο πολύ με άνοιξη μοιάζει! Κι αυτό δεν είναι καλό…

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.