ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ on . Posted in Διαδόσεις

Υπεύθυνοι και ανεύθυνοι...
 Ιστορία των ημερών: Σε χωριό του νομού, ιερέας καλούσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες εντός της εκκλησίας. Οι περιοδεύουσες αστυνομικές αρχές της περιοχής προφανώς δεν το είχαν αντιληφθεί ή δεν θέλησαν -όπως συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις εκκλησίες- να παρέμβουν. Η χρήση μάσκας, αλλά και η εξέταση πιστοποιητικών ήταν άγνωστες έννοιες και για καφενείο του χωριού. Το αποτέλεσμα είναι το χωριό να μετράει πλέον δεκάδες κρούσματα και κανένας να μην αισθάνεται την ανάγκη για μια δημόσια συγγνώμη. Το πολύ - πολύ ο μεν ιερέας να επικαλεστεί το... θέλημα του Θεού, ο δε ιδιοκτήτης του καφενείου να κατηγορεί την Κυβέρνηση που δεν... παίρνει μέτρα! Και άντε πάλι από την αρχή.
Ν.

Πρώτα τα απλά!..

 Μέχρι να βάλει η Δημοτική Αρχή σε τροχιά υλοποίησης την ανάπλαση του Πάρκου Πυρσινέλλα, ας φροντίσει για ορισμένα απλά αλλά πολύ σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται μ’ αυτό. Τα κυριότερα είναι οι τεράστιες λακκούβες στην είσοδο του Πάρκου που πρέπει επιτέλους να καλυφθούν με τσιμέντο γιατί διαφορετικά σε λίγο θα μπαίνουν... κολυμπώντας οι πολίτες σ’ αυτό (φωτό)! Το δεύτερο είναι το σκουπιδαριό παραπλεύρως της εισόδου αλλά και εντός του Πάρκου. Ο χώρος χρειάζεται έναν καλό καθαρισμό, γιατί η εικόνα είναι απογοητευτική... Είπαμε, απλά πράγματα! (Οι φωτό από ανάρτηση των «Σκεπτόμενων Πολιτών»)

Κ.Α.
Νέος πρόεδρος...
Κατά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες σε δημοτικά συμβούλια, αλλαγή είχαμε στο Δήμο Δωδώνης. Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Βασίλης Δήμος, ο οποίος ευχαρίστησε τα μέλη της παράταξής του «Ενότητα Προοπτικής» και τον Δήμαρχο Χρήστο Ντακαλέτση για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ενώ θεώρησε τιμή προς το πρόσωπο του την εκλογή στο ανώτατο αυτοδιοικητικό αξίωμα και τιμή προς το χωριό του, τη μαρτυρική Μουσιωτίτσα. Να υπενθυμίσουμε πώς ο Βασίλης Δήμος διαδέχεται στη συγκεκριμένη θέση την Μαρία Μπουκουβάλα, με τον νέο Πρόεδρο να αναφέρει πώς θα συνεχίσει το έργο της. Να του ευχηθούμε καλή θητεία!
Ν.Γ.
Ποιος θα απαντήσει;
Πώς «γεννήθηκε» ο κορονοϊός; Πώς ταξίδεψε σε όλη την οικουμένη και τι σκοπό έχει δεν μπορούμε να το αξιολογήσουμε! Το μόνο που είναι σίγουρο είναι τα οφέλη που αποκόμισαν οι εμβολιαστικές εταιρείες -και θα συνεχίσουν να αποκομίζουν τεράστια κέρδη ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμη- και εκείνες που κατασκευάζουν τις μάσκες, τα τεστ και όλα τα άλλα αναλώσιμα και λοιπά υλικά που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία… Κάποιοι θα θησαυρίσουν! Πάντως, πολλά χρήσιμα υλικά κατασκευάζονται στην Κίνα… Αν από εκεί ξεκίνησε και το πρόβλημα, τότε…
ΜΑΤ
Η άλλη όψη…
 Καταλήψεις σχολείων αμέσως μετά το άνοιγμά τους με αίτημα να στεγάζονται λιγότεροι μαθητές σε κάθε τάξη! Τώρα, αν στα διαλείμματα ή τις απογευματινές ώρες τα παιδιά που παίζουν βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο, λίγη σημασία έχει! Στη σοσιαλιστική Πορτογαλία σε κάθε τάξη με τα ίδια αλά ελληνικά τετραγωνικά στεγάζονται 27 μαθητές! Εκεί τα σχολεία δεν έχουν κεντρική θέρμανση και μια ηλεκτρική σόμπα βρίσκεται κοντά στα πόδια του εκπαιδευτικού! Το σχολικό πρόγραμμα συνεχίζεται και μετά το μεσημεριανό, που συνήθως προσφέρεται στο σχολείο και μετά το τέλος των μαθημάτων οι μαθητές επιστρέφουν στο σπίτι χωρίς να χρειάζονται φροντιστήριο… Όλα γίνονται στο σχολείο, ακόμη και οι ξένες γλώσσες… Διαλέγουμε και παίρνουμε σύστημα!
Θ.

Διατηρεί το πόστο!

Η νέα «σκιώδης κυβέρνηση» του ΚΙΝΑΛ που ανακοινώθηκε χθες με μία ανακατανομή αρμοδιοτήτων που έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης περιλαμβάνει κι έναν Ηπειρώτη βουλευτή. Δεν είναι άλλος από τον βουλευτή Άρτας Χρήστο Γκόκα, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο ενεργούς εκπροσώπους της περιφέρειάς μας στη Βουλή με καίριες παρεμβάσεις για ζητήματα τόσο της Άρτας όσο και γενικότερου ενδιαφέροντος. Ο κ. Γκόκας διατηρήθηκε από τον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στη θέση του τομεάρχη υποδομών και μεταφορών, στην οποία τον είχε τοποθετήσει η Φώφη Γεννηματά. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο αυτό!

Κ.Α.

Διατηρώντας τη γκρίνια!
 Για όσο δεν θα είναι έτοιμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να εκφράσουν συγκεκριμένες και εποικοδομητικές προτάσεις και ρίχνουν μόνο μπαλωθιές στον αέρα φωνάζοντας «εδώ είμαστε» με την ελπίδα να δείχνουν ότι υπάρχουν, τίποτε ουσιαστικό δεν μπορεί να προκύψει στον διάλογο ανάμεσα στα κόμματα και στις διαφορετικές απόψεις… Αναμένουμε μια διαφορετική στάση από το νέο ΚΙΝΑΛ! Κι όσο κι αν ενοχλείται η αξ. Αντιπολίτευση, εμείς ακούμε ότι η κυβέρνηση, παρά τα τεράστια προβλήματα που διαχειρίζεται, έβαλε χέρι ακόμη και στο χρέος στο ΔΝΤ! Λέτε να μας απαλλάξει και από αυτό και να επικεντρωθούμε μόνο στα του οίκου μας; Μακάρι να αλλάξει στάση και η Τουρκία και να επιδοθούν οι χώρες μας μόνο σε ειρηνικά έργα αποφεύγοντας τα έξοδα των εξοπλισμών.

Τους πιάνει πανικός…
Κάποια αντιπολιτευόμενα την κυβέρνηση στελέχη τρέμουν στη σκέψη ότι ο κορονοϊός θα μας εγκαταλείψει και τότε με ποια επιχειρήματα θα αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση; Μέχρι σήμερα βρίσκουν εύκολα τα επιχειρήματα για να ασκούν αντιπολίτευση! Και στην μετά κορονοϊό εποχή πώς θα ζήσουν χωρίς να κρίνουν τις μονάδες εντατικής, τα κρούσματα ή τους θανάτους; Βρήκαν για μεγάλο διάστημα πρόσφορο αντιπολιτευτικό έδαφος για να χύνουν χολή και τώρα θα ψάχνουν απ την αρχή για τα νέα «ατοπήματα» του πρωθυπουργού… Κι αν δεν βρίσκουν για τον ίδιο όλο και κάποιο μέλος της οικογένειάς του θα… βήξει στραβά! Πολλές φορές πέφτουν τόσο χαμηλά με τα αντιπολιτευτικά τους επιχειρήματα που δεν ξέρω… Πάντως να μην ανησυχούν! Όλο και κάτι «κακό» θα βρουν!

Είναι μπροστά μας!
Ο χειμώνας είναι ακόμη εδώ… Οι καιρικές μεταβολές μπορεί και να κάνουν την εμφάνισή τους σε μια προσπάθεια να δώσουν επιχειρήματα στην ελληνική αντιπολίτευση! Κι αν μας λυπηθούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και δεν εμφανιστούν αυτή τη χρόνια, όλο και κάποια βοήθεια θα έχει η αντιπολίτευση είτε από κάποιο σεισμό είτε από τις αντιδράσεις όσων θίγονται από τα εκσυγχρονιστικά προγράμματα, είτε στη δημόσια διοίκηση είτε στην εκπαίδευση… Βλέπεις, η λογική των «βολεμένων» για να μην αλλάξει τίποτε που θα τους ξεβολέψει είναι η κυρίαρχη ιδεολογία εν Ελλάδι. Σκέψου πόσο θα συγχύστηκαν μετά το «ευχαριστώ» στον πρωθυπουργό από τον πρύτανη του Αριστοτελείου για την «απελευθέρωση» χώρων του Πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη για 34 χρόνια (φωτό)!

Επιμονή στην ασυδοσία…
 210 διευθυντές σχολικών μονάδων δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα την ετήσια έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης, ούτε το συλλογικό προγραμματισμό του εκπαιδευτικού έργου. Ως πότε στην Ελλάδα θα επικρατεί η προχειρότητα και η ανοργανωσιά στην εκπαίδευση; Μας ξεπέρασαν κράτη που ξεκίνησαν αργότερα από μας να συζητούν για την αξιολόγηση. Και βέβαια υπάρχουν ευρωπαϊκά κράτη που θεωρούν απόλυτα αναγκαία την αξιολόγηση και δε φαίνεται να έχει αντιρρήσεις κανένας εμπλεκόμενος… Όλοι ξέρουν ότι δεν είναι όλα ρόδινα στην εκπαίδευση και χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις. Κι αυτό το θεωρούν δεδομένο στην Κύπρο, στη Γαλλία, στην Αγγλία και αλλού! Γι’ αυτό και τα εκπαιδευτικά τους συστήματα είναι υψηλού επιπέδου χωρίς να αρκούνται στις στείρες γνώσεις…
Θεανώ Βλάχου