ΤΟΛΜΗΡΑ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ on . Posted in Τολμηρά

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;
«Ο συνδυασμός των Ραφάλ με τις φρεγάτες είναι ότι καλύτερο για την άμυνα της χώρας μας». Δεν το λέει κανείς υπουργός της κυβέρνησης παρά μόνο ο παρ’ ολίγον υπουργός Αποστολάκης που είναι Αλεξοπαίδι! Αυτός ο πρώην αξιωματικός πολεμικού ναυτικού παίρνει δημόσια θέση, αδειάζοντας τους πρώην - νυν συντρόφους του που έχουν τακιμιάσει με τους Τούρκους που καθημερινά μας απειλούν με εμπλοκή και σε πόλεμο ακόμη!

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ!
Αυτός ο Αποστολάκης ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εθ. Άμυνας επί ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος παραλίγο να ξαναγίνει υπουργός επί ΝΔ αλλά δεν έγινε επειδή δεν συνεννοήθηκε ο Τσίπρας με τον Κυριάκο, οπότε πάπαλα υπουργοποίηση. Έρχεται όμως τώρα ο Αποστολάκης να συμφωνήσει και να προσυπογράφει την συμφωνία για εξοπλισμούς της Ελλάδας με την Γαλλία σε μια συμφωνία που ο Τσίπρας και τ’ ασκέρι του είπε όταν, άμα, εφόσον, αν γίνει πρωθυπουργός θα την αλλάξει για να εισπράττει τα εύσημα από Τουρκία μεριά.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
Ίσως να το μετάνιωσε που δεν έγινε υπουργός κι επί ΝΔ ο Αποστολάκης και βρήκε ένα τρόπο να εκφράσει την δυσαρέσκειά του που δεν τον άφησαν τα ΣΥΡΙΖόπουλα να γίνει υπουργός. Όμως τώρα είναι αργά και το τραίνο γι’ αυτόν φόρτωσε άλλους και η ευκαιρία επιβίβασης χάθηκε! Έτσι είναι αυτά! Όλα στην κατάλληλη στιγμή. Αλλιώς…

❁ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ…
Όχι στην αξιολόγηση φωνάζουν οι εκπαιδευτικοί μας οι οποίοι διεκδικούν το αλάθητο και το τέλειο. Αξιολογούνται μόνοι τους και έτσι νομίζουν πως προάγουν και την εκπαίδευση, η οποία στην πράξη είναι ανεκπαίδευτη! Οι ίδιοι ως αναξιολόγητοι μετατρέπονται ως αξιολογητές των μαθητών χωρίς ποτέ να υφίστανται και τον ανάλογο έλεγχο.
 ■ ΟΛΑ ΙΣΙΩΜΑ!
Αν όλα τα ξέρουν, αν δεν έχουν να απολογηθούν σε τίποτα και σε κανένα, τότε τι φοβούνται την αξιολόγηση; Πως θα ξεχωρίζουν οι ικανοί από τους λιγότερο ικανούς; Πως θα ξεχωρίζουν εκείνοι που έταξαν στη ζωή τους να εκπαιδεύονται διαρκώς από εκείνους που εξασφάλισαν μια θέση στο δημόσιο κι όλα είναι ίσιωμα; 
 ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ…
Κανείς δεν τους αφαιρεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και αυτής της απεργίας. Τα αιτήματα να έχουν λογική βάση και όχι ισότητα στην μετριότητα και στην αδιαφορία. Μην ξεχνούν ότι στο χέρι τους είναι να καλλιεργούν και να μεταδίδουν γνώσεις και να διαμορφώνουν χαρακτήρες όπως είναι οι παιδικές ψυχές.
 ❁ ΟΙ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ…
Μη μου πει κανείς ότι η εικόνα που παρατηρήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα με τους βανδαλισμούς σε σχολεία και της πόλης μας ότι δεν είναι αποτέλεσμα του ωχαδελφισμού και των εκπαιδευτικών; Δέστε το κατάντημα σχολείου της Ελεούσας που μόνο υπερήφανοι δεν πρέπει να αισθάνονται δάσκαλοι και γονείς!
 ■ ΟΙ ΑΤΣΙΔΕΣ…
Εκτός κι αν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί γεννήθηκαν ατσίδες και δεν αμφισβητούνται οι γνώσεις και τα προσόντα τους από την στιγμή που πιάνουν στασίδι στο δημόσιο. Αν έτσι είναι, τότε το μόνο που δεν έχουν να φοβηθούν είναι η αξιολόγηση οπότε κακώς κατεβαίνουν στις πλατείες. Έχουν άλλους χίλιους λόγους να διαμαρτύρονται μεταξύ αυτών οι μισθοί και οι υποδομές στις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ας κάνουν πιο σοβαρά τα ζητήματα παιδείας αρχίζοντας από την δική τους Παιδεία. Εκτός από επαγγελματίες είναι οι ίδιοι γονείς με ότι αυτό σημαίνει.
 ΟΙ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ…
Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από τότε που άνοιξαν τα σχολεία κι ακόμη να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς πολλά απ’ αυτά. Οι ελλείψεις σε διδακτικό δυναμικό μεγάλες και η υπόθεση μάθηση… πάει περίπατο. Αντί λοιπόν να καλυφθούν θέσεις εκπαιδευτικών, το υπουργείο θεώρησε σκόπιμο να δώσει εντολή σύμπτυξης πολλών τμημάτων για να καλυφθούν τα κενά. Έτσι σε περίοδο κορωνοϊού αντί να μικραίνουν τα τμήματα μπαίνουν στην διαδικασία της αύξησής τους κάτι που είναι και ανθυγιεινό αλλά και αδιανόητο εκπαιδευτικά. Ένα μήνα χωρίς φιλόλογο το γυμνάσιο Πεδινής!
 ❁ ΤΑ «ΒΑΠΤΙΣΙΑ»…
Βουλγάρικο τυρί βαπτίστηκε ΦΕΤΑ κι αφού πρώτα έκανε ένα ταξίδι στην Γερμανία κι αφού ήλθε στην Ελλάδα για συσκευασία για να βαπτιστεί και να επιστρέψει ξανά στην Γερμανία ως ΠΟΠ ΦΕΤΑ! Αυτή τη φορά νονός – εξαγωγέας η επιχείρηση ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ η οποία εδρεύει στην Μακεδονία!
 ■ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ…
Μπαίνοντας κανείς στην διεύθυνσή της, διαπιστώνει τον αγώνα (!) που κάνει για την προάσπιση της βάπτισης Βουλγάρικης φέτας και τι δάκρυα χύνει για την ιστορική προέλευση της φέτας η οποία ήταν γνωστή ως ΠΟΠ από αρχαιοτάτους χρόνους και στην εποχή του Ομήρου! Τώρα τι σχέση έχει ο Όμηρος με τους Βούλγαρους και η ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ είναι προς εξέταση. Άλλωστε η ιστορία ενδιαφέρει κι όχι η «ΦΕΤΑ» η Βουλγάρικη που λανσάρεται ως Φέτα ΠΟΠ εν έτει 2021.
 ❖ Η ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΙΑ…
Άντε τώρα να επικαλεστεί την ιστορία η ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ για να δικαιολογήσει την μπαγαποντιά που έκανε με τα «βαπτίσια» λευκού Βουλγάρικου τυριού σε Ελληνική ΠΟΠ φέτα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι άρχισαν επιτέλους να λειτουργούν, έστειλαν αδιάβαστη περί τα τυροκομικά την ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΒΕΕ με την απένταξή της από το δικαίωμα παραγωγής, συσκευασίας, διάθεσης φέτας!
 ❁ ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Έχουν περάσει 11 ολόκληρα χρόνια από την Ένωση των Δήμων των Περιφερειακών με τον Δήμο Ιωαννιτών και κάποιες υπηρεσίες καρκινοβατούν. Έντεκα χρόνια και ακόμη να παραδοθούν τα σχετικά σχέδια του δικτύου ύδρευσης με αποτέλεσμα να γίνεται ένα αλλαλούμ όταν για οποιονδήποτε λόγο υπάρξει βλάβη στο δίκτυο με αποτέλεσμα ΔΕΥΑΙ και δημότες να βρίσκονται σε αναβρασμό.
  ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ…
Έντεκα χρόνια και οι Δήμοι Παμβώτιδας, Μπιζανίου, Περάματος και οι τεχνίτες ΔΕΥΑΙ καλούνται να ρίξουν στα άστρα για να βρουν βλάβη στα δίκτυα διότι οι δήμαρχοι την τελευταία διετία είχαν σοβαρότερα ζητήματα ν’ ασχοληθούν από την υδροδότηση των νοικοκυριών που πληρώνουν αδρά την τιμή του νερού!
 ❖ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ…
Εν έτει 2021 και από το 2010 και μετά οι πρώην δήμοι δεν φρόντισαν να παραδώσουν τα σχέδια ούτε οι διοικήσεις της ΔΕΥΑΙ που πέρασαν δεν φρόντισαν να γίνουν αποδέκτες των σχεδίων. Στα κουτουρού κι εκεί ως έτυχεν ψάχνουν να εντοπίσουν τις βλάβες οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΙ καταφεύγοντες ενίοτε σε χαρτορίχτρες να εντοπίσουν τις διαρροές στους πρώην δήμους επειδή οι πρώην δήμοι είχαν ρεμπέτ ασκέρι τις υπηρεσίες ύδρευσης.
 ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Είπαμε οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΙ είναι τεχνίτες και όχι μάντεις και καφετζούδες για να εντοπίσουν τις βλάβες σ’ ένα δίκτυο που είναι απαρχαιωμένο και χρήζει σε πολλά σημεία άμεσης αντικατάστασης. Χώρια που οι εργαζόμενοι στο δίκτυο ύδρευσης των πρώην δήμων «εκχωρήθηκαν» στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών κι όχι στη ΔΕΥΑΙ η οποία είναι η αρμόδια υπηρεσία για συνεργασία με τους πρώην υδραυλικούς των Δήμων που όλο και κάπως καλύτερα θα γνωρίζουν τα δίκτυα των πρώην δήμων τους.
 ■ ΡΑΒΕ -  ΞΗΛΩΝΕ
Εν τω μεταξύ στην οδό Μιλτιάδου κάπου στα Σεισμόπληκτα εδώ και 3-4 χρόνια οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα από τα έργα αποκατάστασης στο δρόμο από το ράβε-ξήλωνε του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ. Το ζήτημα επιδεινώθηκε με τα έργα στην Λεωφόρο Νιάρχου και το φάσκελο προς πάσαν κατεύθυνση πάει σ’ άλλο κόσμο. Τώρα τον χειμώνα αν δεν κάνουν αποκατάσταση ας τους εφοδιάσουν με βάρκες!
 ❖ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ…
Όψιμα κόπτονται τα ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΛΑ με πρώτον τον αρχηγό τους για την Ελευθερία των ΜΜΕ κατηγορώντας την σημερινή κυβέρνηση για χειραγώγηση και «πετσοταϊσμένα»! δέστε ποιοι μιλούν! Εκείνοι που καταπατώντας κάθε έννοια ελευθερίας της δημόσιας ελεύθερης άποψης αναθέτοντας την ενημέρωση στον Καλογρίτσα που μέσω του Ν. Παππά ήθελαν ΣΥΡΙΖΟκάναλο! Ήταν τότε που την ενημέρωση την είχαν αναθέσει σε «λαγούς» τύπου Σαββίδη με εγγύηση τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, ο οποίος τους γυρεύει πίσω τα τρία εκατομμύρια που του «έφαγαν» όπως ο ίδιος τους καρφώνει.
 ❁ ΓΑΤΑΚΙ!!!
Η κοσή της γάτας είναι μέχρι τον αχυρώνα λένε στον τόπο μας κι’ αυτό ισχύει για εκείνον τον περιβόητο επιδημιολόγο – λοιμοξιολόγο – αοιδό Πετράκο για όσους τον γνωρίζουν όχι από το καλικέλαδο της φωνής του αλλά από τις ιατρικές γνωματεύσεις περί κορωνοϊού που έκανε στις αρχές του καλοκαιριού μέσω διαδικτύου.
 ■ ΓΙΑΛΑΤΖΙ…
Αυτός λοιπόν ο γιαλατζί επαναστάτης ενάντια στον κορωνοϊό και κυρίως στον εμβολιασμό, από προχθές έπιασε δουλειά διασκεδάζοντας μόνο εμβολιασμένους! Είδατε πως τιμωρεί η ίδια η ζωή ακόμη κι όταν της βγάζει κανείς την γλώσσα όπως έκανε ο Πετράκος παρασύροντας αφελείς ακόμη και στον τάφο! Ποιος μας λέει ότι δεν πίστεψαν στις παπαριές Πετράκου και κάθε Πετράκου πολλοί απ’ αυτούς που μπαίνουν στις ΜΕΘ κι από κει διαβαίνουν την πόρτα όχι του Πετράκου αλλά του Αγ. Πέτρου, αφού το 95% των ευρισκόμενων δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό αλλά στους διάφορους Πετράκους.
 ❖ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Θα διασκεδάζει στο εξής τους εμβολιασμένους μόνο ο Πετράκος κι αυτό για τον ίδιο είναι Θεία Δίκη αν πιστεύει σ’ αυτή ο εν λόγω. Το αν θα είναι ο ίδιος εμβολιασμένος όπως επιβάλλουν οι κανόνες για τους εργαζόμενους θα το μάθουμε κάποια στιγμή. Ας έχουν υπ’ όψη τους οι «πιστοί» του αοιδού ότι και οι αηδίες έχουν ένα μέτρο σε καιρούς πανδημίας, και ότι πάνω απ’ όλα η κονόμα!
 ❁ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ
Εντός νοσοκομείου Ευαγγελισμού εκτός πολιτικής πλέον η Φώφη Γεννηματά η οποία θα δώσει εκεί μάχες ζωής. Η ίδια ανακοίνωσε και τα δύο παλικαρίσια για να μην σέρνονται φήμες και δεν άφησε περιθώρια παρερμηνειών και σεναρίων. Η ευχή όλων των Ελλήνων είναι να βγει νικήτρια από αυτή την περιπέτεια κι’ όλα τ’ άλλα έπονται. 
 Kαι για την αντιγραφή:
Γιώργος Γιαννάκης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.