ΗΠΕΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ on . Posted in Ηπειροσκόπιο

 Ας αγκαλιάσουμε παιδιά και μεγάλους

● Μέρες χρονιάρες οι ευχές πολλές και έτσι επιβάλλεται να κάνουμε όλοι μας.
● Τι πιο όμορφο από τις ευχές που βγαίνουν μέσα από την καρδιά μας, που είναι ζεστές, στοργικές και που όλοι κατά βάθος θέλουμε να τις βλέπουμε να εκπληρώνονται.
● Υγεία, ευτυχία, χαρά, ειρήνη, δημιουργικότητα, εργασία, είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς ευχές.

● Πόσο μεγάλη αξία έχουν αυτές όταν εκπορεύονται από χείλη που τις εννοούν, τις νοιώθουν και τις προ(σ)φέρουν με ανιδιοτέλεια…
● Πόσο σημαντικές είναι, όταν κάποιες από αυτές ξέρουμε ότι μπορεί να υλοποιηθούν από εμάς τους ίδιους…
● Πόσα παιδιά μας έχουν ανάγκη, πόσοι ηλικιωμένοι περιμένουν πως και πως ένα βλέμμα μας, μια καλημέρα μας, ένα χαμόγελο, πόσοι άνθρωποι περιμένουν από μας ένα κουτί γλυκά και άλλοι ένα ποτήρι γάλα, ένα κιλό κρέας, λίγο αλεύρι και λάδι.
● Οι στατιστικές που δείχνουν την ανέχεια του κόσμου είναι συγκλονιστικές, οι αριθμοί τρομακτικοί και οι άνθρωποι περιμένουν, περιμένουν μια αχτίδα φωτός, ελπίδας που δεν μπορεί να έρθει από πουθενά αλλού, παρά μόνο πάλι από τους ανθρώπους.
● Ας αγκαλιάσουμε τα παιδιά, ας τους δείξουμε το φωτεινό αστέρι της ζωής, ας τους μάθουμε να αγαπούν, να νοιάζονται, να προσφέρουν, αυτό είναι το καλύτερο δώρο, η καλύτερη ευχή μας, για τα παιδιά που μια μέρα θα πάρουν το τιμόνι της χώρας στα χέρια τους.
● Ας μιλήσουμε μαζί τους, ας σκύψουμε στοργικά πλάι τους και ας τους χαϊδέψουμε το κεφάλι και ας τους δώσουμε ένα γλυκό φιλί.
● Ας τους πούμε είμαστε δίπλα τους, κοντά τους, συνοδοιπόροι στο δύσκολο διάβα της ζωής τους. Ας τους μάθουμε ότι καλύτερο είναι να δίνεις από το να παίρνεις και όπως λέει και η μητέρα μου στα 80 της χρόνια «όταν δίνεις από την καρδιά σου, σου έρχεται πίσω το καλό πολλαπλάσιο!..
● Η ζωή μας ένα μικρό ταξίδι είναι, που μόνοι μας δεν μπορούμε να το κάνουμε.
● Αυτό δεν είναι και το νόημα των γιορτών των Χριστουγέννων;
● Η προσφορά στο συνάνθρωπο και η συμμετοχή στη χαρά και τη λύπη του.
● Άγιες ημέρες είναι, η χαρά ξεχειλίζει, ας τη μοιραστούμε!
● Μην τσιγκουνευόμαστε την καλοσύνη και ας γιορτάσουμε αληθινά τη Θεία γέννηση με την αναγέννηση του εαυτού μας.

Καλές γιορτές!