ΗΠΕΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ on . Posted in Ηπειροσκόπιο

➤ Νέα χρονιά και ώρα εκλογών!

● Καλή χρονιά με υγεία σε όλους μας και καλή ψήφο, μιας και μας προέκυψαν πρόωρες εκλογές μετά την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
***
Πολλά θα ακούσουμε μέχρι τις εκλογές, κάτι σαν τις ευχές ένα πράγμα που δίνουμε και παίρνουμε στις γιορτές. Άλλοι εύχονται καλή ανάσταση… πρόωρη μεν, για την πατρίδα δε, άλλοι εύχονται σταθερότητα και διασφάλιση της πορείας προς την έξοδο του μνημονίου και άλλοι απλά παρακολουθούν.
***
• Αυτό ξέρουν να κάνουν καλά, λένε οι Έλληνες, να μην συμμετέχουν δηλαδή στις εξελίξεις, να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν πάντα τελευταία στιγμή και, αφού ψηφίσουν, μετά να γκρινιάζουν για την κυβέρνηση που εξέλεξαν.
***
Ας μην γκρινιάζουμε όμως γιορτινές μέρες, ας ευχηθούμε το καλύτερο για τη χώρα και τους πολίτες που τα τελευταία χρόνια έχουν δεινοπαθήσει. Και ποιος δεν θέλει να πάμε καλύτερα, ποιος μπορεί να είναι αυτός που δεν το επιθυμεί. Aπλά το καλύτερα είναι υποκειμενικό και το βλέπει ο καθείς από τη δική του σκοπιά.
***
• Στην πολιτική άλλωστε κανείς δεν μπορεί να διεκδικεί το αλάθητο ή ότι κατέχει τη μόνη αλήθεια. Έχουμε μέρες μπροστά μας για να κρίνουμε, να συγκρίνουμε και να αποφασίσουμε για αυτό που ο καθένας μας πιστεύει ότι είναι το καλύτερο.
***
• Αρκεί να ακούσουμε καθαρές κουβέντες, παστρικές όπως λέμε, προγράμματα συγκεκριμένα και μέτρα που έχει σκοπό να πάρει το κάθε κόμμα το οποίο διεκδικεί την εξουσία. Μέτρα που θα μας οδηγήσουν επιτέλους σε καλύτερες ημέρες.
***
• Αυτό περιμένουμε όλοι, να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα των προθέσεων των κομμάτων για το τι θα πράξουν εάν κυβερνήσουν. Ας ακούσουν όμως και τους πολίτες, μιας και μας έχουν συνηθίσει μόνο στο να μιλούν,  χειροκροτητές δεν υπάρχουν πια και τα συνθήματα έχουν ξεθωριάσει.
***
• Πολλά τα κόμματα, πολλές και οι πολιτικές τους και ας αναρωτιέσαι πώς γίνεται αυτό, να θέλουν δηλαδή όλοι το καλό μας, με ακριβώς αντίθετες πρακτικές. Ίσως αυτοί ξέρουν κάτι παραπάνω, ας μας κάνουν συμμέτοχους όμως και συνοδοιπόρους σε ένα δρόμο που θα οδηγεί στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.
***
• Όλοι αγωνιούμε για τον τόπο μας,  το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας και είναι αλήθεια πως έχουμε κουραστεί να παρακολουθούμε τις διαφωνίες και τις κοκορομαχίες σε επίπεδο συνθηματολογίας για τον λιγότερο ή περισσότερο πατριώτη.
***
• Γνώση χρειαζόμαστε και λύσεις αποζητούμε, γι’ αυτό και ψηφίζουμε κυβέρνηση, για να πάει τον τόπο μας μπροστά και όχι απλά για να αναβαπτισθεί στην κολυμβήθρα της κάλπης η πολιτική ενός κόμματος που είναι θολή, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια ως σημαία η λαϊκή εντολή και ως πρόσχημα η ψήφος εμπιστοσύνης του λαού.
***
• Ας είμαστε ξεκάθαροι και με τους εαυτούς μας, εμείς ψηφίζουμε τα κόμματα και το πρόγραμμά τους και η ευθύνη μας είναι βαριά. Εμείς εγκρίνουμε μια πολιτική και ανεβάζουμε ή κατεβάζουμε κυβερνήσεις. Ουδείς άλλος…
***
• Η ψήφος είναι μυστική και ιερή, το μόνο όπλο του πολίτη, το «δεν ξέρω, δεν απαντώ» αφορά μόνο τις δημοσκοπήσεις, η ευθύνη είναι συλλογική και ατομική μαζί και η κυβέρνηση που θα προέλθει θα είναι κυβέρνηση της Ελλάδος και θα πρέπει να είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων.
***
• Ας ακούσουμε, λοιπόν, ας συγκρίνουμε, ας σκεφτούμε, ας συζητήσουμε, ας μετάσχουμε, γιατί ως γνωστόν μετά την απομάκρυνση …εκ της κάλπης ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!