ΗΠΕΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ on . Posted in Ηπειροσκόπιο

➤ Ας ψηφίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας…
●  Φτάσαμε μια ανάσα πριν από τις εκλογές της Κυριακής. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν κυβέρνηση και Πρωθυπουργό. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν περί αυτοδυναμίας ή μη του ΣΥΡΙΖΑ και νίκης του Αλέξη Τσίπρα.
***
●  Δεν ξέρω αν ο μαθητής που πρωταγωνιστούσε σε συλλαλητήρια πίστευε ποτέ πως θα φτάσει η ώρα να διεκδικεί την πρωθυπουργία μιας χώρας και ενός λαού που έχει δεινοπαθήσει τα τελευταία χρόνια.
***
●  Και δεν ξέρω αν με τα σημερινά δεδομένα μπορεί να κάνει κάτι. Ελπίζουμε ότι μπορεί, ότι έχει την πρόθεση, τη διάθεση, την αποφασιστικότητα να κάνει ριζικές αλλαγές, εφόσον ασφαλώς ο λαός του δώσει αυτή την εντολή.
***
●  Μας έβαλαν διλήμματα, όπως κάθε φορά, έχουμε υποχρέωση να τα διερευνήσουμε, να ψάξουμε να δούμε πού είναι η αλήθεια και πού το ψέμα, για να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα ψηφίσουμε με επίγνωση αυτόν που θεωρούμε κατάλληλο να κυβερνήσει.
***
●  Κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι σπουδαία, είναι σημαντική. Η επιλογή μας καθορίζει και το μέλλον μας, τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Αρκεί να φανταστούμε πώς θα είμασταν σήμερα εάν οι πολιτικές που ακολουθούνταν χρόνια τώρα ήταν διαφορετικές.
***
●  Ορισμένοι πολιτικοί είχαν προβλέψει τη σημερινή κατάσταση, μιλούσαν γι’ αυτή αλλά λοιδορούνταν. Και αναρωτιέσαι τι είδους πολιτικοί ήταν αυτοί που, ενώ θα έπρεπε να βλέπουν πού οδηγούμαστε και να προνοήσουν για το μέλλον, συνέχιζαν να εφαρμόζουν μια πολιτική επιζήμια για τις επόμενες γενιές.
***
●  Διορατικούς πολιτικούς χρειαζόμαστε, όχι κοντόφθαλμους που βλέπουν μόνο την είσοδό τους στη Βουλή, η οποία περιορίζεται αποκλειστικά στη δική τους εξασφάλιση. Ούτε πολιτικούς που ομολογούν χωρίς αιδώ ότι δεν διάβασαν τι ψήφισαν, ούτε ήξεραν γιατί ψήφισαν μέτρα που έφεραν στην απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών.
***
●  Στο όνομα της ανάπτυξης δεν μπορεί να θυσιάζεις τα πάντα, ούτε να είσαι υπέρ του «πάση θυσία ευρώ» χωρίς να υπολογίζεις τις συνέπειες σε πόνο, ανέχεια, αίμα, εξαθλίωση και μαρασμό.
***
●  Πρότειναν λύσεις που όμως δεν έφεραν αποτελέσματα, εφάρμοσαν τακτικές που δεν έφεραν λύτρωση, επιβάρυναν ένα μεγάλο τμήμα του λαού που δεν άντεξε, έσβησε το χαμόγελο από τα χείλη πολλών ανθρώπων, ενώ την ίδια ώρα υγιείς επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Αυτό όμως που πόνεσε ήταν η απώλεια

της αξιοπρέπειας ανθρώπων, που πλέον δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα μπουκάλι γάλα για τα παιδιά τους.
***
●  Τα χτυπήματα όμως δεν σταμάτησαν, καθώς επέβαλαν αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, θέσπισαν νέους φόρους, χωρίς να μεριμνήσουν να διασφαλίσουν την επιβίωση των ανθρώπων. Εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και δεν κατόρθωσαν ούτε το αυτονόητο, να δώσουν περιθώρια αποπληρωμής των χρεών σε δόσεις τις οποίες θα μπορεί ο πολίτης να καταβάλλει και όχι να τον απειλούν ότι θα του πάρουν το σπίτι.
***
●  Εντάξει, φαίνεται πως υπερθεματίζω υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, όμως σας διαβεβαιώ καμία τέτοια πρόθεση δεν έχω. Καταγράφω απλά όσα έχουμε βιώσει ως χώρα τα τελευταία χρόνια και διατυπώνω όσα οι πολίτες καθημερινά μεταξύ τους κουβεντιάζουν. Κρίνουμε όσα συνέβησαν και όχι όσα μπορεί να συμβούν στο μέλλον, που ίσως να είναι χειρότερα, αλλά ελπίζουμε ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν.
***
●  Προσωπικά επιθυμώ να ακούω συγκεκριμένα πράγματα, τι θα κάνω με το άλφα, το βήτα ή το γάμα θέμα. Μέχρι τώρα δεν τα έχω ακούσει και προσπαθώ να έχω ανοιχτά αυτιά. Μακάρι να εκλεγεί ο καλύτερος, όχι αυτός που χαϊδεύει αυτιά, αλλά αυτός που φαίνεται πως έχει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα, υλοποιήσιμο και με διέξοδο από την κατάσταση.
***
●  Θα ψηφίσουμε την Κυριακή, ας το κάνουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όχι την βόλεψή μας σε μια κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση Ν.Δ ή ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτά καταστραφήκαμε, ας μην τα επαναλάβουμε!