ΗΠΕΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ on . Posted in Ηπειροσκόπιο

 Κάντε διακοπές με βάση την τσέπη σας!..

● Καλό καλοκαίρι, με τη βαριά βιομηχανία της χώρας να αναμένει ρεκόρ τουριστών κυρίως στα νησιά. Κάθε χρόνο ο αρμόδιος υπουργός του Tουρισμού υπερηφάνως ανακοινώνει τα ποσοστά αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα και πώς αυτό μεταφράζεται σε χρήμα. Τώρα γιατί διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό; Ποιος νοιάζεται; Γιατί όλο το χρόνο φωνάζουν για τις ελλείψεις σε υποδομές; Ε, ποιος νοιάζεται και πάλι! Στην… αντιπολίτευση θα ανήκουν σίγουρα γι’ αυτό και οι διαμαρτυρίες. Δεν βλέπουν τις ορδές των τουριστών; Μιλιούνια κάθε χρόνο!
***
Τώρα ποιο είναι το επίπεδο της εξυπηρέτησης, αν ικανοποιήθηκαν από τις διακοπές τους, αν έφαγαν καλά, αν διασκέδασαν, αν εξυπηρετήθηκαν σε έκτακτες περιστάσεις και πάλι ποιος νοιάζεται; Τα νούμερα να είναι καλά μόνο, να παρουσιάζουμε ρεκόρ αφίξεων.
***
Και οι Έλληνες που θέλουν να πάνε λίγες ημέρες διακοπών και πρέπει να πληρώσουν το ξενοδοχείο σε τιμές που σε τίποτε δεν θυμίζουν των ξένων; Ποιος νοιάζεται και πάλι! Τι σημασία έχει αν οι ξένοι κλείνουν τις διακοπές τους με πακέτα που φτάνουν τα 10 ευρώ την ημέρα και ο Έλληνας θέλει 150 ευρώ;
***
Ποιος νοιάζεται για τον Έλληνα, παρόλο που όλοι ομολογούν ότι είναι ο καλύτερος πελάτης; Δειλά - δειλά άρχισαν οι διακοπές του καλοκαιριού και όλοι προγραμματίζουν, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, πού θα περάσουν τις θερινές τους διακοπές.
***
Άλλοι προγραμμάτισαν ταξίδι αναψυχής στο εξωτερικό. Λένε μάλιστα πως θα τους στοιχήσει πολύ φθηνότερα ένα επταήμερο ταξίδι εκτός από ένα αντίστοιχο στην Ελλάδα. Τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι στο φόρτε τους και προτείνουν διακοπές για κάθε βαλάντιο….
***
Άλλοι πάλι θα προτιμήσουν, για καθαρά οικονομικούς λόγους, ένα ταξίδι στο χωριό. Ευκαιρία να δούνε και τη γιαγιά και τον παππού και να περάσουν καλά στο πανηγύρι. Τα έξοδα σε αυτήν την περίπτωση περιορίζονται μόνο στις βενζίνες.
***
Και άλλοι πάλι προτιμούν τα ορεινά, όπου και δροσιά έχει και ποτάμια πεντακάθαρα, ακόμη και για μπάνιο και πανηγύρια και παράδοση και καλό φαγητό και ξεκούραση.
***
Διακοπές λοιπόν για όλα τα γούστα, αρκεί να το επιτρέπει η οικονομική μας κατάσταση. Το θέμα είναι όμως ότι η ακρίβεια έχει φτάσει και στις παραλίες και στα βουνά και στα ποτάμια και στα χωριά.
***
Οι τιμές των προϊόντων έχουν ανέβει κατακόρυφα, ενώ μισθοί και συντάξεις έχουν μειωθεί δραματικά. Κάντε επομένως διακοπές, για να είναι πραγματικά αμέριμνες, ανάλογες των οικονομικών σας δυνατοτήτων. Θα περάσετε πραγματικά άνετα χωρίς άγχος…
***
Δεν πειράζει, ας μην έχετε να διηγηθείτε μετά στο γραφείο πώς ήταν στο εξωτικό νησί! Θα έχετε περάσει με τους δικούς σας άνετα και ωραία. Μην παρασύρεστε από τα πρότυπα που θέλουν ορισμένοι να προβάλλουν και να επιβάλλουν.
***
Δείτε την τσέπη σας και πράξτε ανάλογα. Όπου και να πάτε καλά να περάσετε, ήρεμα, ξεκούραστα, γαλήνια και όμορφα με καλούς φίλους και την οικογένειά σας. Καλό καλοκαίρι!