ΗΠΕΙΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΙΣΟΓΛΟΥ on . Posted in Ηπειροσκόπιο

- Οι πολιτικοί να ακούσουν το μήνυμα των εκλογών!..

● Τρείς ημέρες έμειναν για να εκλέξουμε τη νέα κυβέρνηση της χώρας η οποία θα επωμιστεί το βάρος τήρησης του μνημονίου νο3, το οποίο υπέγραψε ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει, μα όποια κυβέρνηση, είναι απολύτως υποχρεωμένη να εφαρμόσει το μνημόνιο. Οι εταίροι ήδη έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Μετά; Άγνωστο!
***
• Είναι επομένως μια τελευταία ευκαιρία να γίνουμε πραγματικά οργανωμένη χώρα, όχι γιατί το επιτάσσει το μνημόνιο, αλλά γιατί πρέπει επιτέλους να το καταλάβουμε μόνοι μας ότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια.
***
• Ήδη για πολλούς ανθρώπους με στοιχειώδη λογική θεωρείται βαρύ οι ξένοι να σου επιβάλλουν να κάνεις εκείνες τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος που φαίνεται πως είναι διαλυμένο και στο οποίο δεν έχει μείνει τίποτε όρθιο.
***
• Αν από την αρχή εξηγούσαν οι πολιτικοί έντιμα και ειλικρινά στους πολίτες λέγοντάς τους «θα υποφέρουμε πέντε χρόνια αλλά μετά θα ανακτήσουμε σιγά - σιγά τις δυνάμεις μας και θα σταθούμε στα πόδια μας» θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα.
***
• Ο Έλληνας έχει υπομείνει πολλά και έχει φιλότιμο το οποίο θα το έθετε στην υπηρεσία του κράτους που θα ήταν όμως αξιόπιστο και ειλικρινές απέναντί του. Και ενώ έταζαν το τέλος του μνημονίου και των δεινών να σου πάλι από την αρχή.
***
• Και τι να πρωτοπιστέψει τώρα ο λαός και ποιον; Αφού όλα τα κόμματα υποστηρίζουν και θα εφαρμόσουν την ίδια ακριβώς πολιτική, ποια η διαφορά του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, της δεξιάς Ν.Δ και του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ;
***
• Γι’ αυτό οι πολίτες στρέφουν την πλάτη στην πολιτική και τους πολιτικούς και, ενώ επιθυμούν να δώσουν όπως δείχνουν πολλές μελέτες και δημοσκοπήσεις μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έρχονται ήδη ορισμένοι αρχηγοί να αποκλείσουν μετεκλογικές συνεργασίες.
***
• Το μήνυμα που θα βγάλει η κάλπη της Κυριακής θα είναι σαφές και ξεκάθαρο όπως κάνει πάντα ο λαός και έτσι πρέπει να το ερμηνεύσουν και τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου.
***
• Επομένως, οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία θα είναι εκ του πονηρού. Δεν μπορεί να σύρεται η χώρα κάθε λίγο και λιγάκι σε εκλογές, ενώ έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα που έχουν να κάνουν με την επιβίωση των πολιτών.
***
• Ας σκύψουν να ακούσουν το μήνυμα και ας ακολουθήσουν την εντολή που θα πάρουν όλοι για να δείξουμε επιτέλους και αξιοπιστία και σοβαρότητα και μέσα και έξω.
***
• Το ντιμπέιτ που είδαμε μεταξύ όλων των αρχηγών τίποτε καινούριο δεν πρόσθεσε σε όσα ξέρουμε. Ούτε μια ιδέα αυτοκριτικής είδαμε, ούτε κάποιο πρόγραμμα σοβαρό ακούσαμε για τη λύση τόσων και τόσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
***
• Το ίδιο και το ντιμπέιτ μεταξύ των δυο μονομάχων για την πρωθυπουργία, καμία πρόταση, μόνο επικοινωνιακά τρικ. Ούτε σχέδιο μας παρουσίασαν, ούτε καν όραμα και οι ελπίδες που είχαν γεννηθεί στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση δυστυχώς σβήστηκαν και πάντως όχι με ευθύνη των πολιτών.
***
• Το βέβαιο είναι ότι μετά τα εκλογικά αποτελέσματα θα ακούσουμε και πάλι τους αρχηγούς να δηλώνουν πως έλαβαν το μήνυμα. Όσο προβλέψιμο είναι τόσο πιο σοβαρά θα πάρουν το μήνυμα, καθώς θα κινηθούν στα όρια του μικρόκοσμου που έχουν φτιάξει γύρω τους.
***
• Όπως και να ‘χει, εμείς πρέπει να ασκήσουμε το υπέρτατο δικαίωμά μας, αυτό της ψήφου κι ας ευχηθούμε κατά τον προσωπικό στοχασμό του καθενός μας να επιλέξουμε τους καλύτερους, για τη διαχείριση ενός κρίσιμου αύριο για τα παιδιά που σε τίποτε δεν έφταιξαν για τη δική μας κατάντια.