ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ

on . Posted in Αθλητικά Λόγια

ΠΑΣ...ες

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΛΕΚΚΟ

ΘΑ... ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ;

• «Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα αναφορικά με τη συνάντηση που είχε ο κ. Γ. Σαρρής με τον κ. Γ. Χρηστοβασίλη για θέματα αδειοδότησης, ανακοινώνεται ότι εάν και εφόσον η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θεωρεί ότι έχει αδικηθεί στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, καλείται άμεσα να συναινέσει εγγράφως στο άνοιγμα του φακέλου της προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα ή μη των όποιων εισηγήσεων του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ»...
Αυτή λοιπόν είναι η χθεσινή ανακοίνωση - απάντηση της ΕΠΟ, στην επίσημη θέση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη συνάντηση Σαρρή - Χρηστοβασίλη την Τρίτη και περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή τη φορά ο μεγαλομέτοχος της ντόπιας ομάδας θα «σηκώσει το γάντι» της πρόκλησης πηγαίνοντας σε ολομέτωπη κόντρα με όσους ισχυρίζεται πως τον έχουν αδικήσει ή αν απλά θα κάνει το γνωστό... «κο-κο-κο-» όπως άλλωστε είχε πράξει και μετά τις ανάλογες δηλώσεις του Γ. Δημητρίου όταν βγήκε η αρχική αρνητική απόφαση της ΕΠΟ για την αδειοδότηση.
Η διοίκηση των «κυανόλευκων» προσπάθησε τεχνηέντως με την ανακοίνωση της Τετάρτης να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ο κ. Σαρρής είναι ο «καλός» της υπόθεσης, κατονομάζοντας σαν «κακή» την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για τις αδειοδοτήσεις.
Επειδή όμως φαίνεται τελικά ότι υπάρχει και ο... «άσχημος», σαν το ομώνυμο θρυλικό γουέστερν με τον Κλιντ Ίστγουντ, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα με τους χειρισμούς θεωρείται ο πλέον... ιδανικός για τον συγκεκριμένο ρόλο.
Προφανώς οι αρμόδιοι της ντόπιας ΠΑΕ πίστεψαν ότι ρίχνοντας το «ανάθεμα» στην ανεξάρτητη επιτροπή της ΕΠΟ, θα έδιναν το τέλος που εκείνοι ήθελαν σ’ αυτή την πολύκροτη υπόθεση και σύντομα όλοι θα την ξεχνούσαν.
Ο κ. Σαρρής αναγνώρισε, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους την... παραγοντική αξία του κ. Χρηστοβασίλη όμως είχε «δεμένα τα χέρια» στα παράπονά του για την στέρηση της αδειοδότησης αφού δεν είχε καμία δυνατότητα παρέμβασης στις αποφάσεις της επιτροπής.
Μάλιστα για πρώτη φορά ο «διώκτης» του Γιαννιώτικου ποδοσφαίρου Γιώργος Δημητρίου δεν στάλθηκε στο «πυρ το εξώτερον», αφού ξαφνικά μάθαμε ότι δεν έκανε αρνητική εισήγηση μόνο για τον ΠΑΣ αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες που είχαν ασκήσει έφεση.
Όμως κάποιες... αόρατες «σκοτεινές δυνάμεις» επέλεξαν ν’ απορρίψουν ΜΟΝΟ τον φάκελο των Γιαννιωτών, χωρίς ο, μέχρι πρότινως... «χασάπης», κ. Δημητρίου να έχει οποιαδήποτε ανάμειξη.
Κι εκεί λοιπόν που κάποιοι νόμιζαν ότι το... παραμυθάκι θα τελείωνε «απλά και όμορφα», έρχεται χθες η ΕΠΟ με την ανακοίνωσή της ν’ ανατρέψει όλα τα δεδομένα.
Η επίσημη αρχή του ποδοσφαίρου στη χώρα μας καλεί ΑΜΕΣΑ την ντόπια ομάδα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λάμψει όλη η αλήθεια...
Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη ο κ. Χρηστοβασίλης, για τον οποίον η κατάσταση πλέον είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».
Αν ζητήσει ν’ ανοιχθεί ο φάκελος και βγουν στη... φόρα διάφορες ατασθαλίες ή ελλείψεις που υπάρχουν, τότε πρέπει να... σκάψει λάκκο να κρυφτεί μετά τις... μεγαλόστομες δηλώσεις που γίνονταν τόσο καιρό περί «αθωότητας» του ΠΑΣ Γιάννινα.
Αν πάλι αγνοήσει τις προκλήσεις της ΕΠΟ, κάνοντας την... πάπια μετά καθίσταται ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ...
Ουσιαστικά θα πρόκειται για κοροϊδία αισχίστου είδους και άνευ προηγουμένου, τη στιγμή που υπολογίζεται αρχές Ιουνίου να κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια διαρκείας της νέας περιόδου.
Για να δούμε τώρα τους αυτόκλητους «υπερασπιστές» του... στέμματος που μας έλεγαν ότι όλα είναι... περίφημα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ότι η ομάδα δεν χρωστάει, ότι δεν έχει προσφυγές, αλλά από χθες... αγνοείται η ύπαρξή τους... Τι έγινε βρε... γατάκια, η... «σιωπή των αμνών» σας έπληξε;
Το θέμα πάντως θεωρείται δικαίως ιδιαίτερα σοβαρό για την αξιοπιστία και το κύρος του Γιαννιώτικου συλλόγου και ο τρόπος που θα το χειριστεί η διοίκησή του θα δώσει από μόνος του πολλές απαντήσεις.
Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΣ και ο... ταλαίπωρος Πανιώνιος βρίσκονται σε μια ξεχωριστή «γυάλα» απ’ τις υπόλοιπες ομάδες της Super League και όλοι θέλουμε να μάθουμε ποιοι είναι οι λόγοι που φθάσαμε ως εδώ.
Δεν μας απασχολούν ούτε πόσες μεταγραφές μπορεί να κάνει ο ΠΑΣ, ούτε τα χρήματα απ’ τα τηλεοπτικά, ούτε αν εμποδίζεται ο σχεδιασμός του Πετράκη για την νέα χρονιά.
Μας ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ που η ομάδα μας αντιμετωπίζεται σαν «μίασμα» της Super League, πληγώνεται αφάνταστα το γόητρό της και καταντάει περίγελος ανά το πανελλήνιο...
«Ίτε πεδίον δόξης λαμπρόν» λοιπόν αγαπητέ κ. Χρηστοβασίλη για ν’ αποδείξεις αν όντως είσαι τόσο «αμόλυντος» και «τίμιος» όπως ισχυρίζεσαι...