ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Πόσο στοίχισε η «Όαση»...

• Όταν λέμε πόσο στοίχισε η άπραγη δεκαετία της «Όασης» στο Δήμο, δεν εννοούμε, προφανώς, τι ποσόν διέθεσε ο Δήμος για την ανακατασκευή του κτηρίου – και αυτό θα πρέπει να υπολογισθεί – αλλά πόσα έχασε ο Δήμος αυτή τη δεκαετία από τη μη λειτουργία της και επιπλέον από την άσχημη, ακαλαίσθητη εμφάνιση του χώρου όλο αυτό το διάστημα και τα πικρόχολα σχόλια που έγιναν για την «Μικρή Πόλη» μας! Και όλα αυτά από κάποια καπρίτσια κάποιου δημάρχου που παρέσυρε το Δημοτικό Συμβούλιο δήθεν μου και τάχατες, ότι δεν ήταν καλό το προηγούμενο κτήριο, εκείνο που έγινε από τον Γ. Στάμο και ήταν κόσμημα για την πόλη μας και πήγαινε γάντι με τον περιβάλλοντα χώρο σε συνάρτηση και με την Στρατιωτική Λέσχη, η οποία είναι δεμένη με το περιβάλλον...

Κούκλα και υδρογονάνθρακες...

• Μετά τον πόλεμο οι Έλληνες της διασποράς άρχισαν να αποστέλλουν δέματα με εφόδια στους συγγενείς τους, προκειμένου να τους βοηθήσουν, αφού τα πάντα είχαν καταστραφεί και ο ελληνικός λαός λιμοκτονούσε. Μεταξύ των άλλων συντοπίτης μας στο Άρκανσο των ΗΠΑ έστειλε σε συγγενική του οικογένεια και διάφορα παιγνίδια, αφού είχε πληροφορηθεί ότι είχαν υιοθετήσει μία κοπελίτσα. Ανάμεσα στ’ άλλα και μία κούκλα για να παίζει το παιδάκι. Όμως, η θετή μάνα κρέμασε την κούκλα από το γλόμπο φωτισμού που ευρίσκετο στο μέσον του δωματίου, ώστε να την βλέπει αλλά να μην την περιεργάζεται για να μην την χαλάσει!
Η ιστορία δηλοί: Συνεχώς αφουγκραζόμαστε ότι κολυμπάμε σε τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων, που κατά τους υπολογισμούς των καθηγητών Φωσκόλου, καθηγητού της Γεωπολιτικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ζελελίδη και Κονοφάγου τα κοιτάσματα του Ιονίου, νοτίως της Κρήτης και Πατραϊκού Κόλπου Ιωαννίνων και άλλα ανέρχονται σε 4 δις δολάρια, ικανά να καλύψουν πάμπολλες ανάγκες της χώρας μας ή της Πατρίδας μας και όμως παραμένουν ανεκμετάλλευτα. Γιατί; Το γιατί το γνωρίζουν οι σ.σ. Βάσω Παπανδρέου και Άννα Διαμαντοπούλου. Όταν η Β. Παπανδρέου ήταν υπουργός Βιομηχανίας το 1997 δίδει εντολή να σταματήσουν οι εργασίες – έρευνες για υδρογονάνθρακες, την 1η Απριλίου 1997, ημερομηνία που η χώρα μας άρχισε να προμηθεύεται ρωσικό φυσικό αέριο. Ακολουθεί η σ. Άννα Διαμαντοπούλου, η γνωστή ως «Τζοκόντα» και δίδει εντολή στα τμήματα των Πανεπιστημίων που ασχολούνται με τους υδρογονάνθρακες να διακόψουν την λειτουργία τους, όπως το γεωλογικό ΑΠΘ, το γεωλογικό της Πάτρας και το Πολυτεχνικό του Πολυτεχνείου Κρήτης!
Ελλάς το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει! Ποιος ήταν τότε πρωθυπουργός; Μα φυσικά ο «Κινέζος», ο υπαίτιος του Χρηματιστηρίου και άλλων επιζημίων πρωτοβουλιών όπως τα Ίμια με τις πολλές ευχαριστίες προς τον Μπιλ Κλίντον!

Υποδοχή και φιλοξενία...

• Μας καραφλιάζουν σε καθημερινή βάση οι τηλεπαρουσιαστές και τηλεπαρουσιάστριες ότι οι δήμαρχοι και οι κάτοικοι των περιοχών όπου προωθούνται πρόσφυγες και λαθρομετανάστες υποδέχονται και φιλοξενούν αυτούς. Όμως, από ό,τι γίνεται αντιληπτό από τις δηλώσεις των δημάρχων Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού, Αργυρουπόλεως και άλλων που διαμαρτύρονται και ζητούν με κάθε τρόπο να μην λάβει μορφή μονίμου εγκαταστάσεως αυτών στις περιοχές των δικών τους δήμων, δεν πρόκειται μήτε περί υποδοχής, ούτε περί φιλοξενίας, αλλά περί ντε και καλά προσωρινής στέγασης, ώσπου να εξευρεθεί μόνιμος εγκατάσταση, αφού πιαστήκαμε ανέτοιμοι, όπως πάντα, στα δύσκολα και προσπαθούμε εκ των ενόντων να μπαλώσουμε τα τεκταινόμενα. Ουδέν μονιμώτερον του προσωρινού!..

Τα γεμιστά της Θεανώς!

• Σε νέα της παρέμβαση στον ΣΚΑΙ η θείτσα μας η Θεανώ επανήλθε στα γεμιστά, τα οποία μπορούν να χορτάσουν μία οικογένεια με ελάχιστη δαπάνη. Ας δούμε την δαπάνη. Γεμιστά για μία οικογένεια 4 ατόμων: Απαιτούνται 4 πιπεριές 1 ευρώ, 4 ντομάτες άλλο 1 ευρώ, ρύζι, λάδι, μαϊντανό κ.λπ., άλλο 1 ευρώ και ψηστικά 0,5 ευρώ, δηλαδή 3,5 ευρώ. Όταν ένας άνεργος δεν έχει μήτε 1 ευρώ εισόδημα την ημέρα, από πού θα βρει τα χρήματα για την αγορά αυτών των υλικών; Και γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, κάθε μέρα γεμιστά, θεία Θεανώ, δεν τρώγονται, θα τα βαρεθούν!