ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Εκτουρκισμός της Θράκης...

 Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ.λπ. σ. Γαβρόγλου εδόθη άδεια λειτουργίας τριών νηπιαγωγείων τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Κομοτηνή (Ροδόπη) διγλώσσων, δηλαδή παράλληλα με την ελληνική να διδάσκεται και η τουρκική γλώσσα.
Όμως, όλοι οι μουσουλμάνοι που διαβιούν στην Θράκη δεν είναι τουρκογενείς, αφού εκεί ζουν και εργάζονται και οι Πομάκοι, αρχέγονος ελληνικός λαός, οι Ρομά, που εξαναγκάζονται στην χρήση της τουρκικής γλώσσας, όπως από πολλών ετών υποχρεούνται με την ανοχή των ελληνικών αρχών.
Και, όμως, ο δάσκαλος Πέτρος Θεοχαρίδης, που θήτευσε επί αρκετά χρόνια σε μουσουλμανικό πομακικό σχολείο στην οροσειρά της Ροδόπης και με την ενασχόλησή του με την πομακική γλώσσα κατάφερε να συντάξει ελληνοπομακικό λεξικό και να συγγράψει σχολικά βιβλία εφάμιλλα με αυτά του Υπουργείου Παιδείας κ.λπ. προς χρήση των μαθητών του δημοτικού, ώστε να διατηρηθεί και η πομακική γλώσσα, αλλά το ελληνικό γκουβέρνο αρνείται πεισματικά προτιμώντας τον εκτουρκισμό των μουσουλμάνων, ήτοι τουρκογενών, πομάκων και ρομά. Αφερίμ, λοιπόν, Γαβρόγλου εφέντη!..

Η «φυγή» των Ελληνοεβραίων...

Μελετώντας το Ιερό Ευαγγέλιο μένουμε στο κεφάλαιο κδ’ του κατά Ματθαίον, παράγραφος 20, όπου διαβάζουμε:
- Προσεύχεσθε δε διά να μη γίνει η φυγή υμών εν χειμώνι και δε εν ημέρα Σαββάτω. Διότι τότε θέλει είσθε θλίψις μεγάλη, οποία δεν έγεινεν απ’ αρχής κόσμου έως του νυν, ουδέ θέλει γείνει.
Όπως είναι γνωστόν, οι Γερμανοί συνέλαβαν και μετέφεραν τους συμπολίτες μας Εβραίους ημέρα Σάββατο, 25/3/1944. Ημέρα Σάββατο συνέλαβαν και τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης, αλλά ένα χρόνο και 10 ημέρες νωρίτερα, δηλαδή στις 15/3/1943 μΧ. και μία εβδομάδα νωρίτερα τους Εβραίους της Καβάλας, τους οποίους πρώτα μετέφεραν στην Ξάνθη, γιατί η Καβάλα δεν έχει σιδηροδρομική συγκοινωνία και απ’ εκεί για τα κρεματόρια Τριμπλίγκα, Άουσβιτς, Νταχάου και αλλαχού. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Δεν είχαν πληροφορηθεί οι συμπολίτες Εβραίοι, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους και να αποφύγουν τη σύλληψη υπό δυσμενείς μάλιστα συνθήκες (χιόνιζε) και την μεταφορά τους στη ναζιστική Γερμανία; Αυτή την απορία ουδείς άχρι τούδε μας την διευκρίνισε!

Αρνητική στάση...

 Η Πορτογαλία ζήτησε από την χώρα μας που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού σ’ ό,τι αφορά την διαχείριση του μεταναστευτικού, να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες Γιαζίντι. Όμως, οι εδώ ανεγκέφαλοι που χειρίζονται αυτό το θέμα, αρνήθηκαν αυτήν την προσφορά των Πορτογάλων για αγνώστους λόγους για το πόπολο, που στενάζει από την παρουσία τόσων χιλιάδων αν μη και εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, προσφύγων και «προσφύγων». Μάλλον αυτή τη άρνηση θα οφείλεται στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Hot Spot (ζεστά σημεία) που αποδείχθηκαν καταψύκτες και δεχόμαστε από διεθνείς οργανισμούς, όπως π.χ. η Διεθνής Αμνηστία, η οποία έρριψε τα φαρμακερά της βέλη για την απαράδεκτη κατάσταση της ελληνικής φιλοξενίας, την οποία και προέβαλλαν τα ΜΜΕ τις μέρες των χιονοπτώσεων, δείχνοντας κόσμο να στεγάζεται σε σκηνές, στις οποίες από παντού έμπαινε ο βοριάς «που τ’ αρνάκια παγώνει»!..

«Στερνή μου γνώση...»!

 Μετά από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝουΔου παρουσία του προέδρου της κ. Μητσοτάκη και των αρμοδίων τομεαρχών, διαπίστωσαν, ότι η απόφασή τους να υπερψηφίσουν την συμφωνία CETA για την παραγωγή και διοίκηση της Φέτα made in Canada, ήταν λάθος. Όμως, είναι γνωστό, ότι: «Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»! Και αυτή η προχειρότητα της ΝουΔου στο θέμα της φέτας θα είναι ανασχετικός παράγοντας στην πορεία με δυσμενή αποτελέσματα εν όψει και των αναμενομένων εκλογών, που μετά τόσου ζήλου επιζητά η ηγεσία και όχι μόνον της ΝουΔου!