ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Νέα προβλήματα...
Άρχισαν τα όργανα στην π.Γ.Δ.Μ ή FYROM, όπου οι αλβανικής καταγωγής πολίτες της δεν δέχονται να ονομάζονται Μακεδόνες. Βρέθηκε, λοιπόν, η λύση, όπου στα επίσημα έγγραφα θα αναγράφεται Μακεδόνας/ πολίτης της Μακεδονίας (εδώ έβαλλε ο έξω απ’ εδώ την ουρίτσα του και παραλείφθηκε το Βόρεια), Αλβανός/ πολίτης της Μακεδονίας, Σέρβος/ ΠτΜ, Βλάχος/ΠτΜ, Ρομά/Πτμ, αλλά παραλείπεται να γίνει αναφορά και στους Έλληνες/ πολίτες της Μακεδονίας! Βεβαίως, αυτή η παράλειψη είναι διαχρονική δεν βαρύνεται μόνον ο Σύριζα και ο σ. Αλεξάκης, αλλά αφού γίνεται αναφορά στις άλλες μειονότητες της Fyrom ας συμπεριληφθεί και η Ελληνική Μειονότητα, δεν είμαστε κατώτεροι των Ρομά. Να έχουν δικαίωμα και οι Έλληνες να εκφράσουν την καταγωγή τους, την εθνοτική τους προέλευση! Αρκετή περιφρόνηση έχουμε δεχθεί από τους ηγεμόνες μας που φέρονται ως δυνάστες!

Ζηλιάρης ο Καματερός!
Την άκρατη ζήλεια του εξεδήλωσε κα εξέφρασεν ο σ. Καματερός, βουλευτής της Δωδεκανήσου, για τους κατοίκους της Βορείου επαρχίας της Ελλάδος, όπως θα αποκαλείται του λοιπού η Ελληνική Μακεδονία, σύμφωνα με την Συμφωνία της Λίμνης, που έχουν τόσο καλούς γείτονες, σ’ αντίθεση με τους Δωδεκανησίους, που για να επισκεφθούν γιατρό, πρέπει να ταξιδέψουν 34 ώρες από τα Δωδεκάνησα ως την Αθήνα, που σημαίνει, ότι τα Δωδεκάνησα, έχουν εγκαταληφθεί στην τύχη τους ακόμη και από την Κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς! Δεν ξέρω πόσο ευτυχής θα ήταν ο σ. Καματερός, αν επέμεινε η Τουρκία να αλλάξουν όνομα όλα τα νησιά του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος με νέα ονόματα αρεστά σ’ αυτήν, όπως π.χ., τα Ίμια να τα γράφουν οι Ελληνικοί χάρτες Καρντάκ κλπ. Θα το αποδέχονταν αυτό ασμένως ή για να χρησιμοποιήσω τα γαλλικά μου «αβέκ πλεζίρ»; Κάνω μια σκέψη, που φυσικά δεν περιμένω απάντηση!

Εκκωφαντική σιωπή...
Ο μητροπολίτης Χίου, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο μητροπολίτης Γόρτυνος, ο μητροπολίτης Μεσογαίας, ο μητροπολίτης Κερκύρας, διαποντίων Νήσων και Παξών και άλλοι μίλησαν για το Μακεδονικό πρόβλημα και εκ των εξαιρέσεων ο Έξαρχος Πάσης Ηπείρου και Κερκύρας, μητροπολίτης Ιωαννίνων έμεινε αφωνότερος ιχθύος. Προς τι αυτή η εκκωφαντική σιωπή; Δεν αποκλείεται μία των ημερών να έχουμε πρόβλημα με την Ελληνική Εθνική μειονότητα της Β/Ηπείρου και να μείνουμε μόνοι, κατάμονοι, διότι όλοι οι μητροπολίτες της Ηπείρου, εκτός από τον μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα έμειναν αφωνότεροι ιχθύος. Θα την πάθουμε σαν τον βοσκό που ψευδώς καλούσε τους χωριανούς του, ότι λύκος αποδεκατίζει το κοπάδι του. Και όταν ο λύκος φάνηκε κανείς δεν τον πίστευε. Εδώ, βεβαίως, συμβαίνει το αντίθετο. Μένουμε κλειστοί στο καβούκι μας. Τόσο ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος, ο μητροπολίτης και άλλοι παράγοντες απέφυγαν κάθε ανάμειξη στο πρόβλημα...

Μομφές και λοιδορίες!
Πολλοί αναγνώστες του «Π.Λ.» μας ρωτούν, αν αισθάνονται κάποι τύψη, κάποια ενοχή, αυτή είναι και του γράφοντος η γνώμη, για τις μορφές και τις λοιδορίες που απηύθαν σε όσους μετείχαν στα συλλαλητήρια τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, όπου μετείχε και η ταπεινότης μου, ότι οι μετέχοντες σ’ αυτά είναι ακροδεξιοί, φασίστες, χρυσαυγίτες, γραφικοί, ετερόκλητος όχλος κ.λ.π.
Απαντώ σ’ αυτούς, ότι η ταπεινότης μου έτυχε να είναι από τους πρώτους που δοκιμάσθηκαν από την χούντα και παρέμεινα απολυμένος από τις 28ης Φεβρουαρίου 1968 έως τις 4 Νοεμβρίου 1974, δηλαδή 6 έτη, 8 μήνες και 6 ημέρες, σ’ αντίθεση με άλλους που μας μέμφονται που βρέθηκαν στις καλύτερες θέσεις, προήχθησαν, κατέλαβαν πόστα τόσο στην περίοδο της χούντας όσο και μετά γιατί είχαν την «ικανότητα» της οσφυοκαμψίας, της ευλυγισίας, του κλασαυχενισμού και του χαμαιλεοντισμού. Να θυμήσουμε εδώ ότι οι σημαρινοί κάτοικοι των Σκοπίων είναι Σλαύοι, κατά δήλωση του πρώτου τους προέδρου Κίρο Γκλιγκόρωφ: «Είμαστε Σλαύοι και ήλθαμε εδώ 1000 χρόνια μετά τον Μέγα Αλέξανδρο». Ο δε πρώτος πρόεδρος της μετακομμουνιστικής Βουλγαρίας Ζέλιου Ζάλιεφ δήλωσε: Η γλώσσα που μιλούν οι Σκοπιανοί είναι βουλγαρική διάλεκτος και αισθάνονται Βούλγαροι! Και εμείς απλόχερα τους ονομάσαμε Μακεδόνες. Αίσχος!