ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Παράξενη ομοψυχία...
Στο Ευρωκοινοβούλιο κατετέθη πρόταση για την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, διότι αυτή παραβιάζει όλα τα Ευρωπαϊκά κεκτημένα. Σ’ αυτή την απόφαση παράδειγμα προς αποφυγήν κατέστησαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Ν.Δ. και το «Ποτάμι» που αντιτάχθηκαν στην διακοπή των διαπραγματεύσεων. Καθένας για τους δικούς του λόγους, πάντως απέδειξαν ότι μπορούν να συνεννοούνται, να δείχνουν συναίνεση και ομοψυχία, όταν σ’ άλλα απλούστερα, όπως κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, που θα έδιναν δουλειά σε πάρα πολλούς ανέργους Έλληνες δεν μπόρεσαν να ομοψυχήσουν και να συναινέσουν! Άβυσσος η ψυχή των ηγετών μας, που το πολιτικό τους πείσμα δεν τους επιτρέπει να βλέπουν λίγο μακρύτερα από την μύτη τους!

Τουλάχιστον ντροπή!
Έγινε γνωστό ότι ο αλεξιπτωτιστής Ε. Μπούχλης, ο οποίος κατά την πτώση του με αλεξίπτωτο από ελικόπτερο, τραγουδούσε την «Μακεδονία ξακουστή...», απεβλήθη από την Σχολή Αλεξιπτωτιστών Πάχης! Τόση δουλοπρέπεια τόσο από την κυβέρνηση των εθνομηδενιστών, όσο και από τις ηγεσίες των στρατιωτικών μονάδων που στην προσπάθειά τους να φανούν αρεστοί στην κυβέρνηση που τους τοποθέτησε ενδίδουν σ’ ό,τι αυτή επιτάσσει! Βεβαίως, αυτή η αποβολή του αλεξιπτωτιστή, που έγινε μόνο και μόνο για την εθνική του έπαρση, να συνδυάζει την πτώση του άδοντας αυτό το λίαν αγαπητό άσμα, είναι προς τιμήν του και προβάλλεται ως σημείο αναφοράς προς μίμησιν και όχι προς αποφυγήν όπως έχουν καταντήσει οι κυβερνώντες και οι παρατρεχάμενοί τους!

Μπορεί κι εδώ...
Τελευταίως, το υπεραστικό ΚΤΕΛ καθιέρωσε τα εισιτήρια πήγαινε - έλα, ανακουφίζοντας οικονομικά τους μετακινουμενους με αυτό. Όμως, το μέτρο αυτό είναι ημίμετρο, διότι ο επιβάτης πρέπει να μεταβή στο σταθμαρχείο στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, αρκετά μακριά, για να δηλώσει πότε θα επιστρέψει, οπότε θα επιβαρυνθεί με περιττά έξοδα, όταν μάλιστα είναι και υπερήλικας και πρέπει να μετακινηθεί με ταξί!
Συμπολίτης μας φοιτητής στη Βουλγαρία, που ήλθε για τις Αποκριές μας πληροφόρησε ότι: Στο σταθμό στη Σόφια που πήγε για να προμηθευτεί εισιτήριο για την Θεσσαλονίκη δήλωσε και πότε θέλει να επιστρέψει και εξυπηρετήθηκε, χωρίς να μεταβή στο γραφείο στη Θεσσαλονίκη να δηλώσει ημερομηνία επιστροφής.
Όταν αυτό επιτυγχάνεται διακρατικά (Σόφια - Θεσσαλονίκη) γιατί δεν μπορεί να επιτευχθεί και ενδοκρατικά (Θεσσαλονίκη - Γιάννενα); Είναι τόσο δύσκολο με τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας να γίνει, ώστε οι επιβάτες να μην ταλαιπωρούνται επιπρόσθετα; Ρητορικό το ερώτημα!

Απαραίτητη η στάση!
Η διαδρομή Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη και αντιστρόφως διαρκεί περίπου 3 ώρες και μισή, χρονικό διάστημα αρκετό για να δημιουργηθεί κάποια σωματική δυσφορία στους επιβάτες του ΚΤΕΛ. Οι μελετητές έχουν φροντίσει να κατασκευάσουν χώρο στάθμευσης των οχημάτων με τουαλέτες μία κατά την μετάβαση και δύο κατά την επιστροφή, χωρίς να σταθμεύουν τα λεωφορεία προς ανακούφιση των επιβατών.
Στις 8/3/2019 με το δρομολόγιο των 13.30’ ένας επιβάτης νέος την ηλικία (σκεφτείτε τους ηλικιωμένους) αισθάνθηκε την ανάγκη να ουρήσει. Ο οδηγός προς τιμήν του βρήκε ένα σημείο μετά τις τουαλέτες, σταμάτησε και κατέβηκε ο επιβάτης. Την ίδια ανάγκη είχε και μία επιβάτης, αλλά δεν ζήτησε να κατέβει, διότι θα ήταν κοινή θέα για τους διερχομένους.
Μήπως πρέπει να καθιερωθεί μία στάση 10λεπτη και στο πήγαινε και στο έλα; Διότι αυτή η καταπίεση μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού υπάρχουν και άτομα φιλάσθενα, που δεν αντέχουν αυτήν την ταλαιπωρία...