ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Κάπου σφάλλει!..
Συνεχίζει να επαναλαμβάνει ο υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ότι με την απομάκρυνση 20.000 λαθρομεταναστών και λαθροπροσφύγων από τα νησιά θα αποσυμφορηθούν! Φαίνεται ότι ο συμπαθής Άδωνις δεν ζει στο Ελλαδιστάν, διότι αν ζούσε θα επληροφορείτο ότι στις 27 Σεπτεμβρίου που αποχώρησαν από την Λέσβο ή την Μυτιλήνη 215 άτομα αναπληρώθηκαν αμέσως από την ασιατική ακτή με την άφιξη 215 με πέντε λέμβους! Επομένως, αν συνεχισθεί αυτός ο ρυθμός αφίξεων, λόγω του χειμώνα οι 20.000 που πρόκειται να μετακινηθούν στην ενδοχώρα και μάλιστα επιλεκτικά, αφού δεν αφουγκραζόμαστε τίποτε για Ιόνια νησιά και για Κρήτη, τότε σε100 ημέρες, μπορεί και νύχτες, να καταλάβουν άλλοι την θέση των μετακινθέντων!

Τα γραπτά μένουν…
Δεν περνά ημέρα που να μην διαβάσουμε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική και ότι με την υπογραφή της συνετελέσθη προδοσία κατά του Έθνους! Αυτά λοιπόν τα γραπτά, κατά τον μεγάλο Ρωμαίο ρήτορα και φιλόσοφο μένουν και μαζί μένει και η ρετσινιά σ’ αυτούς που αφορούν αυτά τα γραπτά. Δεν είναι έπεα πτερόεντα, που δεν θα τους έδινε κανείς σημασία. Και εδώ γεννάται αδήριτο το ερώτημα: Δεν τους απασχολούν, σ’ όσους αυτά απευθύνονται, αυτές οι κατηγορίες; Δεν ανησυχούν, μήπως αύριο, μεθαύιο, κάποια ημέρα, όπως σήμερα γίνεται το μπούλινγκ σε μαθητές και όχι μόνον με άλλα προβλήματα (π.χ. παχυσαρκία), κάποιος μαθητής να αποκαλέσει τον γιο του τάδε ή του δείνα απόγονο προδότη, ή γόνο προδοτών; Μια και ζούμε σε δημοκρατική χώρα και το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση είναι σεβαστό, τι γίνεται σ’ αυτή την περίπτωση; Δν είναι καλύτερα τώρα που στη «βράση κολλάει το σίδερο» να δοθεί μια εξήγηση από τους θιγομένους, ότι δεν πρόκειται για προδοσία, αλλά λύση συμφέρουσα και μάλιστα όχι και επιζήμια, όπως έχουν δηλώσει επίλεκτα μέλη της Ν.Δ.;

Σύγχρονος «Εφιάλτης»!
Ο Κοστάκ παπά είναι Αλβανός βουλευτής, προφανώς ελληνικής καταγωγής, δηλαδή Βορειοηπειρώτης, αυτό προδίδει το όνομά του και προφανώς προδίδει την καταγωγή του, αφού εισηγήθηκε στη Βουλή την Αλβανική να αποφασίσει την ενσωμάτωση ελληνικών χωριών, που τα θεωρεί αλβανικά. Με την πρότασή του αυτή χαρακτηρίζονται αλβανικά χωριά η Κόνιτσα (sic), το Δελβινάκι (sic), ο Γράμμος και άλλα, ώστε να ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των εδαφών που βρίσκονται εκτός Αλβανίας. Η περίπτωση του Κοστάκ Παπά είναι ένδειξη ότι από την εποχή του αρχαίου Εφιάλτη που πρόδωσε τον Λεωνίδα στους Πέρσες, δεν εξέλιπε αυτό το DNA των ατόμων που στρέφονται κατά της Πατρίδος και των συμπολιτών τους. Είναι εκείνοι που έναντι κάποιων οφικίων ή χρηματικών ανταλλαγμάτων δεν διστάζουν να καταστούν προδότες!

Ο λάκκος στη φάβα!..
Φαίνεται ότι η Κεραμέως δεν έχει αντιληφθεί τον λάκκο που της ετοίμασε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρος με την σύσταση να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα πιστοποιητικά σπουδών και απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου όπως και η ιθαγένεια. Η Κεραμέως λοιπόν πήρε αυτήν την απόφαση που δεν την είχε πάρει μήτε ο Φίλης μήτε και ο μυστακοφόρος Γαβρόγλου. Μάλιστα, βρήκαν και μία δικαιολογία, ότι κανένα διοικητικό δικαστήριο δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα αυτό. Προφανώς της διαφεύγει ότι το Διοικητικό Εφετείο Χανίων το 2012 ασχολήθηκε και απέτρεψε την μη αναγραφή τόσο του θρησκεύματος όσο και της ιθαγένειας. Και εκεί που δίστασαν Φίλης και Γαβρόγλου να απαγορεύσουν το θρήσκευμα και την ιθαγένεια να το αποτολμήσει εκείνη. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον σ. Φίλη να επαινέση ως προοδευτική την Κεραμέως, επικυρώνοντας την ρήση: «Όταν σε επαινούν οι εχθροί σου κάποιο σφάλμα έχεις κάνει»!..