ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αλβανική… γενοκτονία!

• Μετά την παραίτηση του σοσιαλδημοκράτη βουλευτή του αλβανικού κοινοβουλίου από την Χειμάρρα, στη θέση του τοποθετήθηκε κάποιος με το όνομα Χριστάκ Πάπα, μάλλον παραφθορά του Χριστάκη Παπά, αξωνυμένου, που θέλει να δυσφημίσει την καταγωγή του. Αυτός λοιπόν ο βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου μεταξύ των άλλων κενών ή και καινών δαιμονίων που εισάγει στην αλβανική κοινωνία είναι και η θεωρία της γενοκτονίας Αλβανών από τους κακούς Έλληνες. Και που την είδε την γενοκτονία των Αλβανών από τους Έλληνες; Ποια εποχή έγινε αυτή και δεν την αντιληφθήκαμε, δεν την πληροφορηθήκαμε, δεν έγινε βούκινο από τις αλβανικές κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων και καθεστώτων, ώστε να διασυρθεί η Ελλάδα και την θυμήθηκε ο Χριστάκ Πάπα, μόλις πάτησε το πόδι του στην αλβανική βουλή;

Οι καταπατητές γης!

• Μετά τις μπαρούφες που εξαπέλυσε ο Χριστάκ Πάπα κατά της Ελλάδος για γενοκτονία των Αλβανών, επακολούθησε απόφαση της αλβανικής κυβερνήσεως για την νομιμοποίηση των καταπατητών ελληνικών κτημάτων στη περιοχή της Χειμάρρας. Αυτό, βεβαίως, δεν το πληροφορήθηκε ο Χριστάκ Πάπα, που βλέπετε, άλλαξε ή προσάρμοσε το όνομά του στην αλβανική προφορά, ώστε να μην αφίσταται από τις αλβανικές του προσεγγίσεις, για να γίνεται και πιστευτός από όσους συναγελάζεται! Δεν αποκλείεται μελλοντικώς να επαναλάβει την γνωστή ρήση άλλου Αλβανού, ότι οι Αλβανοί έκτισαν και τον Παρθενώνα και ίσως η ελληνική γραμματεία έχει τις ρίζες της στην ανύπαρκτη ως το 1900 αλβανική. Και τι θα δούμε και ακούσουμε ακόμη…

Να μην πεταχθούν...

• Ωραία συμβουλή έδωσε η Νίκη Κεραμέως στους μαθητές να μην πεταχθούν τα βιβλία γιατί θα χρησιμοποιηθούν τον Σεπτέμβριο για την ολοκλήρωση της ύλης. Τα βιβλία δεν πετιούνται και μάλιστα δεν υποδεικνύεται τέτοια ενέργεια.
Τα βιβλία επιστρέφονται για να επαναχρησιμοποιηθούν για δυο και τρία ακόμη έτη, όταν για ένα βιβλίο απαιτούνται δυο και τρία δένδρα για την πολτοποίησή τους. Όταν μάλιστα βολοδερνόμαστε από την λιτότητα είναι πρόκληση να μην συγκεντρώνονται τα βιβλία για επαναχρησιμοποίηση τους. Κάποτε πρέπει να πρυτανεύσει πνεύμα περισυλλογής σε αυτό τον έρμο τόπο, όπου η σπατάλη και η αδιαφορία συναγωνίζονται στο «πέρα βρέχει».

Φράσεις για γέλια!

• Ο παρουσιαστής σε TV συνομιλεί με έναν οδοντίατρο ίσως και άλλου επαγγέλματος, οπότε αφουγκραζόμαστε: «Εγώ θα κάτσω όρθιος». Κάθεται κάποιος όρθιος ή στέκεται όρθιος; Και δεν είναι η πρώτη ασυνάρτητη έκφραση των ανθρώπων που έχουν κληροδοτηθεί από πατέρα σε γιο και από παππού σε εγγονό. Αφουγκραζόμαστε: «Άκου να δεις». Θα ακούσει ή θα δει; Έλα ντε. Ιδού η απορία που θα έλεγε και ο Οθέλος του Σαικσπηρίου!..