ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Κλάδος που ευδοκιμεί!

• Ο κλάδος των μετακλητών υπαλλήλων φαίνεται ότι ευδοκιμεί και ανδρούται και μάλιστα πολύ ταχέως. Διότι θα είναι αδύνατον στον Πρωθυπουργό να αρνηθεί την πρόσληψη κάποιου κολλητού σε υπουργό, αναπληρωτή υπουργό, υφυπουργό και σε γ.γ. και ειδικούς γραμματείς, οι οποίοι έλαβαν αυτόν τον χρησμό από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Βλέπουμε λοιπόν την αύξηση αυτών των παραφυάδων να βρίσκουν έδαφος πρόσφορο προς ευδοκίμηση. Τον Ιανουάριο του μεσούντος έτους ήταν περί τους 2.993, τον Μάρτιο ανέβηκε ο αριθμός τους σε 3.096 και τον Ιούνιο σε 3.131. Από ό,τι κανείς βλέπει στην απογραφή τον Ιούλιο του 2019 ήταν μόλις 1.710 και ο απλός πολίτης που έχει ένα και δύο και τρία άνεργα παιδιά ανερωτάται και λέγει: Ποιες ανάγκες υπηρεσιακές ώθησαν ή έτρεξαν αυτή την αναγκαιότητα για την πρόσληψη τόσων μετακλητών υπαλλήλων; Ιδού η απορία!

 «Φοβερή ημέρα…»

• Αφουγκραζόμαστε τον Υπουργό Ανάπτυξης κλπ. Κ. Άδωνι Γεωργιάδη να μας πληροφορεί για το νέο εμβόλιο που πέτυχαν επιστήμονες εναντίον του καρκίνου. Πώς την αποκαλούσαν αυτήν την ασθένεια μέχρι πρότινος; Κακή αρρώστια! Αντί λοιπόν ο λαλίστατος Υπουργός να αποκαλέσει την ασθένεια φοβερή, αποκάλεσε την ημέρα της ανακαλύψεως του εμβολίου φοβερή! Έπρεπε να μας πει: Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση, να σας πληροφορήσω ότι επιστήμονες που εργάζονται νυχθημερόν κατάφεραν να παρασκευάσουν το εμβόλιο κατά του καρκίνου, αυτής της επαράτου νόσου. Ελπίζω ότι συντόμως θα διατεθεί στη διάθεση του κοινού, ώστε να απαλλαγούμε από τον βραχνά αυτόν που καταταλαιπωρεί την κοινωνία!

 Γιατί δεν κατήγγειλε;

• Στον Άγιο Παντελεήμονα τρεις Πακιστανοί, αφού λιάστηκαν όλη την ημέρα, πάντα κατά την ομολογία της συντρόφισσας Τασούλας μας, παρέλαβαν από άλλον Πακιστανό που βίασε μία συμπατριώτισσά μας 25χρονη και μάλιστα έγκυο, να την επιβιβάσουν βιαίως και στην συνέχεια να επιβιβαστούν κι αυτοί. Μετ’ ολίγον απεπιβάσθησαν, έσυραν στο διαμέρισμά τους την 25χρονη και επί τριήμερον την εβίαζαν. Αυτή παρότι υστερούσε νοητικά, κατάφερε να αποδράσει και να κατευθυνθεί στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και κατήγγειλε το γεγονός. Αυτήν την βιαία επιβίβαση στο ταξί δεν έπρεπε να την καταγγείλει ο ταξιτζής; Ή φοβήθηκε μήπως χάσει την πελατεία; Γιατί κάτι τέτοιο δεν αφουγκρασθήκαμε από την τηλετύφλα και τα άλλα Μ.Μ.Α.

 «Μεταφορά» ειδήσεων!..

• Αφουγκραζόμαστε από τους παρουσιαστές των ειδήσεων στην τηλετύφλα, ότι ο τάδε ρεπόρτερ θα μας μεταφέρει τις ειδήσεις! Μα οι ειδήσεις, οι πληροφορίες δεν είναι πακέτο, ώστε κάποιος θα τις μεταφέρει, απλώς θα τις αναφέρει, ή θα τις εξιστορήσει ή θα τις διηγηθεί ή θα τις εκθέσει, όχι να τις μεταφέρει. Το αφουγκρασθήκαμε και από τον πρωθυπουργό μας, κατά την συνάντησή του με την βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, ότι «σ’ άλλη συνάντηση να μας μεταφέρετε τις δικές σας αναμνήσεις από το ανάκτορο του Τατοΐου. Δηλαδή, θα τις κάνει πακέτο τις αναμνήσεις η Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και όταν ξανασυναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα του παραδώσει το πακέτο με τις αναμνήσεις που θα μεταφέρει από την Ισπανία ως την χώρα μας, ώστε να ενημερωθεί πλήρως!