ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ανάστατοι οι αγρότες… 

• Οι αγρότες μας είναι ανάστατοι από τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αγρούς τους που καταστρέφουν ό,τι έχουν καλλιεργήσει με κόπο και έξοδα, που δεν γνωρίζουν οι καρεκλοκένταυροι των υπουργείων και των Δασαρχείων, πώς αυτά αναπτύσσονται για να καρποφορήσουν. Οι δασάρχες καλύπτονται πίσω από τον νόμο που απαγορεύει το κυνήγι των αγριόχοιρων. Να ζητήσουν από τον αρμόδιο υπουργό την αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε το κυνήγι να αρχίζει νωρίτερα και να διαρκεί όλη τη χρονιά μόνον για αγριογούρουνα. Τόσο δύσκολο πράγμα είναι; Ή ζουν με την ελπίδα κάποιος άλλος θα… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά; Οι ζημιές από τις επιδρομές των αγριόχοιρων και συνεχίζονται και είναι πολύ σοβαρές για τους καλλιεργητές. Καιρός να αφυπνισθούν όσοι προΐστανται του Υπουργείου Γεωργίας, όπως λεγόταν κάποτε, γιατί οι αλλαγές στις ονομασίες των υπουργείων μάλλον ζαλάδα προκαλούν…

 Καταδικάσθηκε και ο Ε.Φ.Κ.Α.

• Καταδικάσθηκε και ο Ε.Φ.Κ.Α. να αποζημιώσει ασφαλισμένο, που κατέθεσε τα δικαιολογητικά του για σύνταξη, αλλά αυτή καθυστερούσε αδικαιολογήτως. Φαίνεται, ότι ο παθών ήτο γνώστης των διαδικασιών και οικονομικώς άντεχε και κατέφυγε στην Δικαιοσύνη, που είναι μεν τυφλή, αλλά εκδίδει αποφάσεις λογικές.
Καταδικάσθηκε λοιπόν ο Ε.Φ.Κ.Α. Αλλά ο Ε.Φ.Κ.Α. είναι απρόσωπος και οι όποιες καθυστερήσεις ή στρεβλώσεις οφείλονται στον «ωχαδερφισμό» των υπαλλήλων. Γι’ αυτό στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να αναζητηθούν οι υπαίτιοι αυτής της καθυστερήσεως και να καταβάλλουν το ποσόν που επιδικάσθηκε και όχι ο Ε.Φ.Κ.Α., γιατί τότε δυο τινά θα συμβούν: Ή δεν θα συνετιστούν οι «ωχαδερφιστές» υπάλληλοι και θα συνεχίσουν το βιολί τους, ή την επιβάρυνση θα την υποστούν όσοι είναι ασφαλισμένοι στον Ε.Φ.Κ.Α. Να εντοπισθούν όσοι ευθύνονται για την καθυστέρηση αυτή!

 Η Γαλαντόμα Ψωροκώσταινα…

• Θόρυβος μέγας, θόρυβος τρανός με το πράσινο νησί στην Αστυπάλαια, όπου έγιναν οι επιδείξεις των ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία θα αντικαταστήσουν, οσονούπω, τα γνωστά μας ρυπογόνα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα. Μάλιστα, η κυβέρνηση προτίθεται να επιδοτήσει μέχρι 50.000 ευρώ για την απόκτηση… οτομομπιλίου ηλεκτροκινήτου. Δεν είναι γαλαντόμα τόσο η Ψωροκώσταινα, όσον και η κυβέρνηση που αποφάσισε αυτήν την γαλαντομία. Ειρήσθω, εν παρόδω, ότι η Γαλλία, η Βουλγαρία και άλλες χώρες προτίθενται να μετατρέψουν τα ήδη υπάρχοντα οχήματα, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα και την ευκαιρία για προστιθέμενη εργασία σε χιλιάδες εργαζόμενους και όχι επιδοτήσεις άχρι 50.000 ευρώ, ενισχύοντας έτσι τις γερμανικές βιομηχανίες…

 Θα… επιστρατευθούν νέα όπλα!

• Αφουγκράσθηκα στρατιωτικό αναλυτή που περιφερόμενος από καναλίου εις κανάλιον να μας… καραφλιάζει, ότι για την αντιμετώπιση του εξ Ανατολών κινδύνου, θα επιστρατευθούν νέα όπλα. Ως στρατιωτικός αναλυτής έπρεπε να γνωρίζει από πρώτο χέρι, ότι επιστράτευση γίνεται μόνον σε ανθρώπινο δυναμικό. Ό, τι έχει σχέση με την ύλη, αυτό επιτάσσεται. Ακόμη και την εποχή που ο στρατός χρησιμοποιούσε τα γνωστά υποζύγια: ίππους και ημιόνους, αυτά επιτάσσονταν δεν επιστρατεύονταν. Περνούσε η επιτροπή από τα χωριά και κατέγραφε τα υπάρχοντα υποζύγια ώστε σε περίπτωση εκτάκτων αναγκών, όπως κηρύξεως πολέμου αυτά να επιταχθούν. Λίγη μελέτη της ελληνικής γλώσσας δεν βλάπτει, αντιθέτως αναδεικνύει τον ομιλούντα ή τον γράφοντα.