ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Τι έσχες, αντί πόθεν!

Πώς τα καταφέρνουν οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων και εμπαίζουν το πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο ελληνικό λαό. Ο πίνακας με τις δηλώσεις του «Πόθεν έσχες» ήταν πίνακας του έσχες! Είδαμε, φερ’ ειπείν τη δήλωση του σοσιαλιστή Παπαδημούλη, να δηλώνει επί πλέον τρία ακίνητα, τα έκανε 33, χωρίς να μας πληροφορεί πώς τα απέκτησε. Και τον είδαμε στην τηλοψία εύχαρη, χαμογελαστό για το κατόρθωμά του. Είδαμε επίσης να δηλώνουν τεράστια δάνεια που οφείλουν στις τράπεζες, χωρίς κανενός να κοκκινίζει τουλάχιστον από ντροπή το σπίτι του, αφού δεν εξυπηρετούνται. Κοκκινίζουν τα δάνεια των βιοπαλαιστών και ζουν με το φόβο να βγουν στο σφυρί με την πρώτη ευκαιρία και για την πρώτη κατοικία!

 Μειώσεις αποζημιώσεων…

• Ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, που προήλθε από τις πρόσφατες εκλογές, μεταξύ των πρώτων μεταρρυθμίσεων που έλαβε ήταν και η μείωση των αποζημιώσεων όλων των πολιτικών, μηδέ και του προέδρου της βουλγαρικής Δημοκρατίας από 35 % για τις προκλητικές «αποζημιώσεις» μέχρι 25% για τις μικρότερες, που προκαλούσαν τον βουλγαρικό λαό, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις στερείται και του επιουσίου ή του άρτου. Αυτήν την πρωτοβουλία του Βουλγάρου Πρωθυπουργού, ας την μελετήσει και ο δικός μας πρωθυπουργός, λαμβάνοντας υπόψη του και το συμβάν με τον αρσιβαρίστα Θεόδωρο Ιακωβίδη, που με 230 ευρώ επίδομα ήταν αδύνατο να συνεχίσει να αθλείται! Αυτή είναι η σκληρή δουλειά που κάνουν, όπως μας καραφλιάζει από καιρού εις καιρόν ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Άδωνις, ότι «εργαζόμαστε σκληρά» περιφερόμενοι από καναλίου εις κανάλιον!

Οι δύο δρόμοι… 

• Όταν ο μυθικός Ηρακλής μεγάλωσε, κάθισε σε ένα κοτρώνι και σκεφτόταν τι να κάνει. Ποιον δρόμο να ακολουθήσει. Ξαφνικά βρέθηκαν εμπρός του δύο γυναίκες, μία ταπεινή και χαμηλοβλεπούσα, η δε άλλη προκλητική, έξαλλη όλο φρου – φρου κι αρώματα. Τον λόγο πήρε πρώτη αυτή με τα αρώματα και του είπε: «Παιδί μου, αν ακολουθήσεις τον δικό μου δρόμο, όλα θα είναι δικά σου χωρίς κόπο και ιδρώτα»! Μετά έλαβε τον λόγο η ταπεινή και του είπε: «Ο δρόμος ο δικός μου είναι ανηφορικός και κουραστικός με πολλές στροφές και πολύ επικίνδυνος. Αλλά τίμιος και με γενική αναγνώριση από τον κόσμο. Σκέψου και πράξε»! Τον άφησαν και έφυγαν και ο Ηρακλής ακολούθησε τον δρόμο της ταπεινής, τον δρόμο της Αρετής και άφησε στα κρύα του λουτρού την έτερη, την κακία! Έπεσαν από τα σύννεφα πάντες οι πολιτικοί μας ηγέτες μηδέ και της Προέδρου της Δημοκρατίας λόγω της εγκληματικότητας! Μα έχουν αφαιρεθεί όλα αυτά από τα σχολικά βιβλία και αντεκατεστάθησαν με συνταγές και διαφημίσεις. Επόμενο ήταν!

 Τα καραβούλια

• «Τράβα βαρκάρη τα κουπιά / και μην τα φέρνεις γύρα / να πάμε στην Ντραμπάτοβα / και στα Νερά τα κρύα»!
Συμπολίτες μας, που ζουν εκτός Ιωαννίνων και επισκέφθηκαν την «Μικρή Πόλη» μας, πεθύμησαν να επισκεφθούν τη Ντραμπάτοβα ή Κρυονέρι, για να αναμνησθούν τα παλαιά. Όμως, βρήκαν τοίχο από την άρνηση των πλοιοκτητών νεοεφοπλιστών και καπετανέων που τα εκμεταλλεύονται, να τους μεταφέρουν ως την Ντραμπάτοβα.
- Εμείς κάνουμε το δρομολόγιο, φυσικά επί κομίστρω, Μώλος Ιωαννίνων – Μώλος Νήσου!
Και απογοητευμένοι οι συμπολίτες δεν πήγαν ούτε ως το Νησί! Ο λόγος; Τα καραβούλια είναι ιδιοκτησία των Νησιωτών. Εκεί, στο Νησί, υπάρχουν ταβέρνες και καταστήματα εστιάσεως, αν συνεχίσουν τον πλουν ως την Ντραμπάτοβα, πολλοί των επιβατών θα συνεχίσουν ως τα εκεί και θα μειωθούν οι πελάτες των Νησιωτών. Ποιος εγκρίνει τα δρομολόγια; Η Περιφέρεια; Ο Δήμος; Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση; Ας επιληφθεί. Ήταν μία συνήθεια από οθωμανοκρατίας και διεκόπη τελευταίως!