ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μείωση του Ε.Φ.Κ.

Το «φιλόστοργον» κράτος είναι μοναδικό στην επιβολή φόρων στους υποτελείς του πολίτες. Έχει επιβάλλει τον Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα που τα έχει καταστήσει απρόσιτα στους πολίτες, τα οποία γίνονται έτι πλέον δυσπρόσιτα, αφού και οι δρόμοι που, δήθεν μου και τάχατες φτιάχνει, είναι ανεπαρκείς και με πολλές κακοτεχνίες. Όταν ο πολίτης βάζει βενζίνη ή πετρέλαιο με τον σημερινό Ε.Φ.Κ., περιορίζεται σε ελάχιστη ποσότητα. Αν μείωνε το Ε.Φ.Κ. το κράτος, τότε ο πολίτης θα φούλαρε περισσότερα λίτρα και η διαφορά αυτή θα κάλυπτε την μείωση του Ε.Φ.Κ.. Επίσης, οι ξένοι που επισκέπτονται την χώρα μας, φουλάρουν προτού περάσουν τα σύνορα είτε στα Σκόπια είτε στη Βουλγαρία. Και πολλοί παραμεθόριοι κάτοικοι μεταβαίνουν εκεί για καύσιμα που είναι πολύ φθηνότερα. Αυτό κανείς από τους αρίστους του επιτελικού κράτους δεν το έχει σκεφτεί; Δεν γνωρίζουν ότι η κατανάλωση τρώει τον παρά!

Κατάντια!..
Τα σχολεία των Βορειοηπειρωτών στερούνται δασκάλων αν και βρισκόμαστε στο Νοέμβριο μήνα και οι δυστυχείς Β/Ηπειρώτες δεν διαμαρτύρονται, για να μην εκθέσουν την μητέρα πατρίδα. Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος θέλησε να τηλεφωνήσει στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, αλλά οι μετακλητοί του γραφείου του πρωθυπουργού τον κρατούσαν επί μισάωρο στο τηλέφωνο και δεν τον συνέδεαν με τον πρωθυπουργό, ώστε τελικώς ο Αρχιεπίσκοπος διέκοψε την αναμονή. Η δε «κα» Κεραμέως δήλωσε άγνοια για το περιστατικό λες και είχε μόλις μία εβδομάδα στην υπουργική καρέκλα. Δεν είναι αυτή που στον τελευταίο ημιανασχηματισμό είχε δηλώσει ή υπουργείο Παιδείας ή πουθενά; Ενώ οι… παρακατιανοί δήλωσαν στην ΕΣΤΙΑ, ότι εμείς την ενημερώσαμε, δεν γνωρίζουμε γιατί δεν απεστάλησαν δάσκαλοι ακόμη στην Βόρειο Ήπειρο…
Χωρίς δασκάλους στη Β. Ήπειρο!
Παρακολουθώντας τις εκδηλώσεις ανά την χώρα για να τιμήσουν οι διάφοροι Δήμοι την Επανάσταση του 1821, αποτίωντας φόρον τιμής στους πεσόντες επαναστάτες, είδα στην τηλεόραση να τιμούν τα Γρεβενά τον επαναστάτην Θεόδωρο Ζιάκκα. Έβλεπα το όνομά του σε σήραγγα στην Εγνατία αλλά δεν ήξερα σε ποιόν αποτίεται αυτή η τιμή, και εμείς, τρομάρα μας κακιά, τιμήσαμε τον Αλή Πασά, Δήμος και Πανεπιστήμιο. Ερωτώ τον αξιότιμο κ. Δήμαρχο, θα διενοείτο κανείς στο Ισραήλ να τιμήσει τον Αϊχμάν; Εδώ, όμως, δεν ισχύει η εθνική παρόρμηση που ισχύει στο νεοσύστατο κράτος του Ισραήλ. Και ενώ δεν τίμησαν τον Αλή Πασά οι συντοπίτες του Τεπελενίτες και οι ομόδοξοί του Οθωμανοί, εμείς προθύμως τελούμε αυτή τη συζήτηση για τον τύραννο της Ηπείρου και όχι μόνον!..
Ας πάει και το παλιάμπελο!..
Το είπεν ο πρωθυπουργός μας και ησυχάσαμε! Η υπογεννητικότητα που μαστίζει την πατρίδα μας θα αναπληρωθεί από την μετρημένη μετανάστευση που θα προκύψει μελλοντικά στη χώρα μας! Δλδ, τα 40 σχολεία που έκλεισαν στην Ήπειρο αυτή τη χρονιά θα επαναλειτουργήσουν μελλοντικώς από την ισλαμοαφρικανοασιατική μετανάστευση στη χώρα μας; Είναι μία λύση και αυτή. Όμως, ο πρωθυπουργός μας προεκλογικώς είχε δηλώσει, ότι θα δραστηριοποιηθεί η κυβέρνηση που θα προκύψει στην παλιννόστηση όσων νέων έφυγαν στη διάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ, για ανεύρεση εργασίας, που υπολογίζονται σε τετρακόσιες χιλιάδες (400.000) άτομα, δημιουργώντας συνθήκες κατάλληλες για τον επαναπατρισμό τους. Αντί αυτού του σχεδιασμού, μας καθησυχάζει ότι θα πακιστανοποιηθούμε, άντε και να σομαλιοποιηθούμε!