ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Οι θητείες των βουλευτών…

• Διαβάζοντας ένα σχόλιο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για το όριο ηλικίας των βουλευτών και πως αυτό να καθιερωθή, μου ήρθε στο νου σχόλιο από τον ιερέα της Κάτω Σκαφιδωτής Πρεβέζης για τους ιερείς. Ο καλοκάγαθος ιερέας, αιωνία του η μνήμη, μου εξιστόρησε: Τον πρώτο χρόνο οι ιερείς φοβούνται τον Θεό, τα επόμενα χρόνια φοβάται ο Θεός τους παπάδες, για να θυμηθούμε και τον τέως Ζακύνθου. Αυτό πολλώ μάλλον ισχύει για τους βουλευτές. Τον πρώτο χρόνο είναι αφοσιωμένοι στον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, τα επόμενα χρόνια ξεθαρεύουν και παίρνουν αέρα τα μυαλά τους αδιαφορώντας για τον περίγυρό τους. Καλώς, λοιπόν, σκέφτεται ο πρωθυπουργός για την καθιέρωσι ορίου ηλικίας, ή μάλλον για τις φορές εκλογής τους. Να καθιερωθούν δύο συνεχόμενες εκλογές, μία «αγρανάπαυσι» και μία ακόμη συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρισι και στη συνέχεια ιδιώτευσι.

Ανεξήγητη αναβλητικότητα…

• Πρωτοτυπώντας ο δικός μας ΥΠΕΞ εδήλωσεν προ καιρού, ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν γεωτρήσεις για την άντλησι υδρογονανθράκων (πετρελαίου και φυσικού αερίου) τόσον στο Αιγαίο όσο και νοτίως της Κρήτης, όταν η Μικρή Κύπρος κόντρα σ’ όλες τις δυσκολίες τόβαλε μέτι Μωαμέτι να εκμεταλευθή τα κοιτάσματά της. Την δήλωσι του κ. Δένδια ακολούθησεν δήλωσις του πρωθυπουργού που θεωρεί παρωχημένη εποχή της χρήσεως πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου και στρέφεται στην ηλεκτροενέργεια. Μάλιστα, αυτές οι δηλώσεις έγιναν λίγο προτού δείξουν τα δόντια τους οι νέες τιμές και πετρελαίου και φυσικού αερίου που παρέσυραν προς τα επάνω τις τιμές όλων των καταναλωτικών αγαθών, που καθιστούν ασύμφορα όλα τα αγαθά για τους πολίτες. Μήπως είναι καιρός να αναθεωρήσουν την άποψί τους τόσον ο πρωθυπουργός όσον και ο ΥΠΕΞ; Ναδούν και οι Έλληνες άσπρη μέρα;

«Θεέ μου, φύλαξέ με…»

• Το είχε αυτοκίνητο στο πίσω κρύσταλλο του, όπου ο οδηγός το είχε γράψει με μεγάλα γράμματα, ώστε να είναι ευδιάκριτο από επιβάτες και περαστικούς. Έγραφε συγκεκριμένα: «ΘΕΕ ΜΟΥ, ΦΥΛΑΞΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ»! Και ο ΓΑΠ την έπαθε αυτήν την γκάφα από τον φίλο του Κιλιντσάρογλου, που τον επιβράβευσε με το βραβείο ειρήνης των «Γκρίζων Λύκων». Δεν κατάλαβεν ο ευηθής, ότι αν σε επαινή ο εχθρός σου, αναρωτήσου γιατί σε επαινή; Γιατί αυτός ο έπαινος και μάλιστα με βραβείο; Τι στραβό έκανες και μπήκε και στον κόπο να σε επιβραβεύση και μάλιστα δημοσίως, ώστε να καταστή αντικείμενο σχολίων ο επιβραβεύσας; Θα πρέπει, όμως, να αναρωτηθούν και όσοι τον ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές του ΚΙΝΑΛ για πρόεδρο, όντα ταυτόχρονα και πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ. Πρόεδρος δύο κομμάτων ή κινημάτων είναι παγκόσμια πρωτοτυπία!

Ο Σκεντέρ Μπέης…

• Αντέδρασαν οι Αλβανοί αφουγκραζόμενοι ότι ο ΣΚΕΝΤΕΡ ΜΠΕΗΣ είναι Έλληνας. Μα το όνομά του αυτό φανερώνει, ότι είναι Έλληνας. Η λέξις ΣΚΕΝΤΕΡ είναι η παραφθορά του Αλέξανδρου και το μπαϊράκι της Αλβανίας είναι κλεψίτυπο του Βυζαντινού με τον Δικέφαλο Αετό. Η πόλη στην Τουρκία ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΑ ή Ισκανταρία, την οποία ευσχήμως αφήρεσε από την Συρία, αυτό σημαίνει με τις δύο της ονομασίες. Γιατί δεν την ονόμασαν διαφορετικά; Ο Σκεντέρ Μπέης ήταν Έλληνας από την Καστοριά και ελέγετο Γεώργιος-Αλέξανδρος Καστοριώτης. Αυτό το Καστοριώτης συντμήθηκε και έγινε Καστριώτης. Υπάρχει στο Μουσείο της Λαμίας σφραγίδα του Σκεντέρ Μπέη με την επιγραφή: Αλέξανδρος-Γεώργιος Καστριώτης Βασιλεύες των Ελλήνων, αλλά εδώ στη χώρα της Φαιδράς Πορτοκαλέας τα απεμπολούμε όλα λόγω ελαφρότητος, όπως μάλιστα την σκιαγράφησεν ο Γ. Σουρής, γράφοντας: «Ω, Ελλάς ηρώων χώρα τι γαϊδάρους τρέφεις τώρα…»