Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ο γάιδαρος του Χότζα…

• Είναι γνωστή η προσπάθεια του Χότζα να συνηθίσει τον γάιδαρό του να είναι λιτοδίαιτος, ταΐζοντάς τον καθημερινά με λιγότερη τροφή, ώσπου ο γάιδαρος τίναξε τα πέταλα. Κάτι ανάλογο αντιμετωπίζουμε εμείς οι πολίτες με τις δηλώσεις ανευθυνοϋπευθύνων της κυβερνήσεως, που λένε από τα τηλεοπτικά παράθυρα για την αντιμετώπιση της ακριβείας, ότι θα γίνουν παρεμβάσεις.Ώσπου να γίνουν παρεμβάσεις οι ταπεινοί υπήκοοι του έρμου τούτου κράτους θα έχουν την τύχη του γαϊδάρου του Χότζα, αφού θα έχουν συνηθίσει στην λιτοδίαιτη τακτική και με τον Παπαδήμο, και με τον ΓΑΠ και με τον Σαμαρά και με τον Τσίπρα, το χαϊδεμένο παιδί της Μέρκελ και φυσικά, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, όπως θα έλεγε και ο μπαμπάς Μητσοτάκης, ο αείμνηστος και του σημερινού Μητσοτάκη.

Εύγε στον τέως πρόεδρο!

• Ευτυχώς που υπάρχει ο τέως πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος και δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις στις ανάλογες περιπτώσεις. Έτσι, στο FORUM των Δελφών ο κ. Παυλόπουλος βρήκε την ευκαιρία να απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις του φιλοξενουμένου μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο, στο τέμενος της Δημοκρατίας, προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ναι μεν θυμήθηκε την ρωσική εισβολή στην πατρίδα του, ξαστόχησε όμως, την τουρκική εισβολή, την τουρκική κατοχή, μέρους της Κύπρου, την παραμονή στην Κύπρο μας 45.000 Τούρκων στρατιωτών, οι οποίοι ουκ ολίγα εγκλήματα έχουν προκαλέσει στην Κύπρο.

Εγκλήματα, για τα οποία ουδέποτε έδωσε λόγο η Τουρκία, παρά τα επανειλημμένα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Όχι τα Άγια τοις κυσί!

• Αφουγκρασθήκαμε τις δηλώσεις της πανταχού παρούσας κας Ντόρας, ότι «στον πόλεμο δεν ελέγχεις το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων των πολεμιστών». Να μας συμπαθά η κα Ντόρα, και στον πόλεμο ελέγχεις τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων των οπλιτών. Και αναλόγως τοποθετεί ο επικεφαλής της μονάδος τον κάθε οπλίτη στην ανάλογη θέση. Δεν μπορεί ο επικεφαλής οπλίτη φιλότουρκο να τον τοποθετήση σε άκρως εμπιστευτική θέση. Δεν μπορεί να τον τοποθετήση σκοπό σε αποθήκη πυρομαχικών, όπου φυλάσσονται υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα. Ας είναι λοιπόν, άκρως προσεκτική στις δηλώσεις της η κα Ντόρα, αλλιώς γιατί να εξοπλίζομε τα Νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και να δαπανούμε τεράστια ποσά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να είναι πάντοτε έτοιμες να αντιμετωπίσουν τον οιονδήποτε επιβουλέα της Πατρίδος μας.

Λόγος για ένα «πανί»!

• Στο Τριεθνές, εκεί στην εσχατιά της Θράκης μας, όπου συναντώνται τρία κράτη, δηλαδή, η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Τουρκία, κυματίζουν υπερήφανες η βουλγαρική και η τουρκική σημαία και λείπει η κυανόλευκος, η Ελληνική. Θα βρεθεί κάποιος και θα μας αποστομώσει: «Σιγά, καλέ, για ένα «πανί» κάνετε τόσο θόρυβο;». Και αυτός δεν θα είναι άλλος από τον γνωστό μας Μίλτο, νυν Αναπλ. Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για να μην θεωρηθή καθυστερημένος έναντι του θεατρίνου Βασιλοπούλου και ενός καθηγητή της Παντείου, που πρώτοι και κάθιδροι αποκάλεσαν την Σημαία «πανί». Να υστερήση ο Μίλτος σ’ αυτήν την κούρσα, θα το θεωρούσε αδυναμία, κάτι που το απεύχεται ο ΑΝΥΠΕΞ!