Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Φθηνά καύσιμα!

• Μπαίνοντας στην γειτονική Βουλγαρία βλέπουμε στα πρατήρια καυσίμων η τιμή της βενζίνης να είναι 2,99 Λέβα, δηλαδή, σε ευρωπαϊκά νομίσματα αντιστοιχεί σε 1,50 ευρώ. Δεν μπαίνεις στον πειρασμό να φουλάρεις με καύσιμα από την γειτονική χώρα και να κάνεις και την σκέψη ότι πρέπει να εφοδιάσεις το Ι.Χ. σου από πλησιέστερο προς τα σύνορα πρατήριο, ώστε μπαίνοντας στην Ελλάδα να έχεις γεμάτο το ρεζερβουάρ του, αφού η βενζίνη 95 οκτανίων είναι 65 με 70 λεπτά του ευρώ πιο φτηνή από ό,τι στην Ελλάδα του Σκυλακάκη, που έχει την εντύπωση, ότι στη χώρα μας Ι.Χ. οχήματα έχουν μόνο οι πλούσιοι! Άποψη που υιοθετούν τόσο ο περιφερόμενος από καναλίου εις κανάλιον Άδωνις, αλλά και ο ΥΠΟΙΚ Χρ. Σταϊκούρας. Να που έχουμε κι εμείς οι φτωχοί και πρέπει να πληρώνουμε την εσφαλμένη άποψή τους! Και μη χειρότερα!

Πώς θα ξεχωρίσει;

• Από την «Καθημερινή» το μαργαριτάρι, ότι ο Μαυρουδής Βορίδης, υπουργός Εσωτερικών θέλει να αναγραφεί στις δέλτους της Ιστορίας, μελετά και σκέφτεται να χορηγήσει bonus στους δημοσίους υπαλλήλους, που θα υπολογίζεται επί του βασικού τους μισθού, σ’ όσους δηλαδή έχουν έφεση στην απόδοσή τους. Και ποιοι είναι αυτοί που έχουν έφεση στην εργασία τους; Έλα ντε! Ποιοι είναι αυτοί; Πώς θα τους εντοπίσουν και θα τους μαρκάρουν, όπως ο τσομπάνος μαρκάρει τα γαλάρια από τα στέρφα; Το βρήκε αυτό ο Μαυρουδής ή πρώτα θα τα δώσει τα bonus και μετά θα αναζητά τα «γαλάρια»; Γιατί δεν είναι και τόσο εύκολος ο εντοπισμός τους, εκτός αν στηριχθεί σε προτάσεις των εχόντων θέσεις ευθύνης, οι οποίοι σίγουρα θα προτείνουν καθένας τους δικούς του. Έτσι γίνεται πάντα!

Των φρονίμων τα παιδιά…

• Πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!.. Λαϊκή θυμοσοφία, που τονίζει ότι πριν βρεθούμε στην ανάγκη έχουμε προετοιμασθεί για την αντιμετώπισή της! Μας προειδοποίησαν επιστήμονες, ότι στο Αιγαίο και όχι μόνο υπάρχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων, ικανά να εξασφαλίσουν επάρκεια της χώρας, επί 100 χρόνια, τάδε έφη ο πολύς καθηγητής Φώσκολος, όπως και ο έτερος Χασάπης. Όμως, οι πολιτικές δυνάμεις που κουμαντάρουν αυτήν την δύσμοιρη χώρα, περί άλλων μεριμνούσαν και ετύρβαζαν (θορυβούσαν)! Ικανά αποθέματα να αποφέρουν 250 δισ. ώστε και το χρέος να εξοφληθεί και να δούμε εμείς οι Έλληνες άσπρη ημέρα. Όμως, «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»! Πέρα βρέχει οι πρωθυπουργοί μας διαχρονικώς. Έτσι, τώρα που η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ εφαρμόζουν εμπάργκο στα ορυκτά καύσιμα από την Ρωσία, αρχίσαμε να ζοριζόμαστε και θυμηθήκαμε ότι διαθέτουμε υπόγεια κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ανασκουμπωθήκαμε, χωρίς να θυμηθούμε ότι περιβαλλοντικές οργανώσεις προσέφυγαν στο ΣτΕ, ότι θα προκληθεί περιβαλλοντική ρύπανση, κλπ.!

Στερνή γνώση…

• Ήδη, συντασσόμεθα με όλες μας τις δυνάμεις με την Ουκρανία, σε σημείο προκλητικό, πειθόμενοι τοις κείνων ρήμασι, όπως ΗΠΑ, Ε.Ε., Γερμανία, κ.α. Κανείς δεν θυμάται τις συνέπειες που υπέστημεν κατά το 1917, όταν τρέξαμε με δύο μεραρχίες να βοηθήσουμε και πάλι την Ουκρανία να μην πέσει στα χέρια και τα νύχια των μπολσεβίκων (θα εμπόδιζε η μικρή Ελλάς την εξάπλωση των κομμουνιστών). Αποτέλεσμα, όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, χωρίς μία εγγύηση δέχθηκε να αποστείλει δυνάμεις για την προστασία των Χριστιανών στη Σμύρνη και εμείς παρέβημεν αδύναμοι να προχωρήσουμε ως την Άγκυρα, χωρίς την συγκατάθεση των της Αντάντ, οι μπολσεβίκοι βρήκαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τον Κεμάλ ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως με αποτέλεσμα να τα βρούμε μπαστούνια και να φθάσουμε στην Μικρασιατική Καταστροφή! Τώρα έχουμε τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Ρωσία δεκάδες χιλιάδες ομογενείς και κανείς δεν σκέπτεται τις συνέπειες της μονομερούς συμπαράστασης στην Ουκρανία.