Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Πολλές πλατφόρμες…

• Την λέξη πλατφόρμα, την αφουγκράσθηκα για πρώτη φορά, όταν ήμουν στρατιώτης και εννοούσαμε το πρόσθετο τροχοφόρο, που το χρησιμοποιούσαμε για την μεταφορά βαρέων οπλικών συστημάτων ή και αρμάτων μάχης, που ήσαν καυσιμοβόρα και δυσκίνητα για την οικονομία καυσίμων και για την ταχύτερη μεταφορά τους. Τώρα, έπειτα από 65 χρόνια μας βομβαρδίζουν οι αρμοδιο αναρμόδιοι με τις πλατφόρμες, δηλαδή, πλατφόρμα για το ρέυμα, πλατφόρμα για την βενζίνη, πλατφόρμα για το εμβόλιο κατά του COVID 19, πλατφόρμα για, πλατφόρμα για. Και όλες αυτές οι πλατφόρμες απευθύνονται σε άσχετους ανθρώπους με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση με την οποία ο μέσος πολίτης δεν πρόκειται να σχετικοποιηθεί στο άμεσο μέλλον. Ευτυχώς, το «φιλόστοργο» κράτος έχει απαλλάξει τους άνω των 70 ετών από το να πραγματοποιούν τις συναλλλαγές τους με μετρητά και όχι με το πλαστικό χρήμα, γιατί οι υπερήλικες είναι απρόσφοροι στη χρήση του πλαστικού χρήματος...

Τσάμικος ταμπάκος!

• Συνεχείς είναι οι οχλήσεις των «φίλων» και «συμμάχων» μας και γειτόνων μας Τούρκων σε καθημερινή βάση με τις υπερπτήσεις των τουρκικών F16 πάνω από τα κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, ενώ δεν δίστασαν να πετάξουν και πάνω από την Αλεξανδρούπολη σε ύψος μόλις 2,5 μιλίων. Και η λογοδιάροοια όλων από του προέδρου τους Ρετζέπη μέχρι και του τελευταίου Τούρκου αξιωματούχου, ότι θα μας ρίξουν ξανά στη θάλασσα, όπως έγινε το 1922 με την Μικρασιατική καταστροφή. Χωρίς καν να σκέπτονται ότι από την στάχτη του αναγεννάται ο Φοίνιξ. Διότι, παρότι υπέστημεν εκείνη την οδυνηρή ήττα, αναγγενηθήκαμε και είμαστε ουσιώδης παράγοντας στην περιοχή. Εκείνο όμως που απασχολεί τον ελληνικό λαό δεν είναι η απειλή του πνιγμού μας στη θάλασσα, αλλά γιατί τόσο εξοπλιζόμαστε και δεν τα χρησιμοποιούμε αυτά τα σύγχρονα πολεμικά μέσα προς σωφρονισμό των γειτόνων μας και ανεχόμαστε και τις απειλές και τις παραβιάσεις και παραβάσεις σε καθημειρνή βάση. Οι Τούρκοι ένα μόνον γνωρίζουν. Τη φοβέρα. Αν τους ρίξουμε ένα δυο μη επανδρωμένα, τότε θα συνετισθούν!

Μπραντάροντας…

• Στο πάνελ καλεσμένος ο υπουργός Τουρισμού πληροφορεί τόσον τους παρουσιαστές, όσο και τους τηλεθεατές για την κίνηση του τουριστικού ρεύματος και για να δικαιολογήσει την αύξηση αυτών προς την χώρα μας, ξεφούρνισε μία λέξη άγνωστη, υποθέτω στους τηλεθεατές μηδέ και του γράφοντος, ότι «μπραντάροντας» πετύχαμε την προσέλκυση πολλών ξένων τουριστών, πετυχαίνοντας τους σκοπούς της η τουριστική βιομηχανία. Εδώ να επισημάνουμε, ότι το τουριστικό ρεύμα εξαρτάται από την κατάσταση που επικρατεί. Εφέτος, σίγουρα το ρεύμα από Ρωσία και Ουκρανία θα είναι περιορισμένο, ένεκα της πολεμικής καταστάσεως που επικρατεί ανάμεσα σ’ αυτές τις δυο χώρες, οπότε παρά το μπραντάρισμα του Β. Κικίλια, υπουργού Τουρισμού θα υπάρξει έλλειψη χρημάτων και μάλιστα για τουρισμό.

Λουκούλεια γεύματα…

• Έμειναν στην ιστορία τα γεύματα του Ρωμαίου ευπατρίδη Λούκουλου, που ήσαν πλουσιώτατα και σε ποσότητα και σε ποικιλία. Ήταν ένας άνθρωπος μοναδικός στο είδος του και έμεινε στην ιστορία ως ο καλοφαγάς. Σήμερα, βλέπουμε σε όλα τα κανάλια έναν ανταγωνισμό στην μαγειρική και στην ζαχαροπλαστική να φιλοξενούν επισκέπτες στους οποίους προσφέρουν τα εδέσματα που έχουν παράξει για να τα δοκιμάσουν και να εκφέρουν την γνώμη τους, κυρίως, άτομα άσχετα με την γαστρονομία. Και όλα αυτά τη στιγμή που συνανθρωποί μας καταφεύγουν στα συσσίτια είτε του Δήμου είτε της Εκκλησίας για να τους χορηγηθεί το συσσίτιο της ημέρας, ώστε να ικανοποιήσουν το αίσθημα της πείνας, που γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, είναι ένα αίσθημα αρκούντως βασανιστικό και όσοι δεν το έχουν δοκιμάσει δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη. Καλόν, λοιπόν, είναι αυτά τα λουκούλεια τραπεζώματα να περιορισθούν, γιατί προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα, όταν άλλοι ευφραίνονται πλουσιοπαρόχως και άλλοι στερούνται και του επιουσίου.