Αιχμές και Νύξεις

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μείωση των bonus!

• Ποιος, στ’ αλήθεια, εντόπισε και ανακάλυψε το “GOLDEN BOY”, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Δ.Ε.Η. και τον φόρτωσε στις πλάτες των πελατών της επιχειρήσεως αντί ημερομισθίου 1000 ευρώ; Όπως και τα υπόλοιπα GOLDEN boys της Δ.Ε.Η. και άλλων επιχειρήσεων; Σ’ αυτά τα «δικά μας» παιδιά γιατί δεν γίνεται μία γενναία περικοπή στα ΒONUS που τους χορηγούνται ώστε να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και να μην περικόπτεται αυτό από πολύ ευάλωτες οικογένειες, όπως διαβάσαμε στον τύπο, ότι περιεκόπη το ρεύμα σε μονογονεϊκή οικογένεια, η οποία έχει τέσσερα παιδιά εκ των οποίων τα δυο ΑΜΕΑ; Αφουγκραζόμαστε ότι το κράτος μας είναι κράτος Δικαίου και κράτος Προνοίας, αλλά για ποια πρόνοια ομιλούμε, όταν αυτή η πρόνοια δεν αντιλήφθηκε και δεν πληροφορήθηκε, ότι υπήρχε οικογένεια με οκτώ παιδιά και ζούσε σε άθλιες συνθήκες, ενώ τριγύρω τους άλλοι ζούσαν ζωή χαρισάμενη, με αποτέλεσμα το ένα από αυτά, η δωδεκάχρονη, εξώκοιλε;

Μήνη κατά της Ορθοδοξίας...

• Δεν καταλαβαίνω την μήνιν των ΣΥΡΙΖΑίων κατά της Ορθοδοξίας, η οποία εκδηλώνεται εκ του πονηρού. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος με εγκύκλιό του προτείνει να χρησιμοποιούνται οι αίθουσες των εκκλησιών, ως κατηχητικά σχολεία κατά τις Παρασκευές το απόγευμα και τις Κυριακές. Ξεσηκώθηκαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι κατά της αποφάσεως, ότι θα γίνεται κατήχηση στην Ορθοδοξία. Και αν γίνει ώστε να μαθητεύσουν οι νέοι στην θρηκεία που πιστεύουν είναι έγκλημα καθοσιώσεως; Άλλο και τούτο. Δεν είδαμε καμία αντίδραση των ΣΥΡΙΖΑίων κι άλλων την περίοδο της οικονομικής κρίσεως στη λειτουργία των συσσιτίων να αρματωθούν και να ζητήσουν την διακοπή των, με την υπόσχεση, ότι θα αναλάβουν εκείνοι αυτό το βάρος, προς αποφυγήν προσηλυτισμού από την Ορθοδοξία. Θα μου πείτε, πολλά τα έξοδα και δεν το αντέχουν. Η Εκκλησία όμως πώς το άντεξε; Απορίας άξιον.

Γιατί εξοπλιζόμαστε;

• Νέα απαίτηση της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας να μην αποσταλλούν τα επ’ ανταλλαγη άρματα με την Γερμανία στην Θράκη μας. Αυτό δεν είναι πρωτάκουστο; Να μας υποδεικνύουν οι γείτονες πώς και πότε θα αρματωθούμε; Εμείς ως γείτονες και σύμμαχοι τους κάνουμε υποδείξεις τι θα κατασκευάσουν που τους παρακολουθούμε απαθείς και αδιάφορα να κατασκευάζουν τα DRONE τους, μία ποικιλία από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα ξακουστά Μπαϊρακτάρ και δεν δίναμε σημασία; Ούτε που σκεφτήκαμε να ανασκουμπωθούμε και να τους ακολουθήσουμε κι εμείς σ’ αυτήν τους την πρωτοβουλία, όταν σήμερα οι Τούρκοι πωλούν από αυτά τα πολεμικά μέσα ακόμη και στη Ρωσία και εμείς καθίδροι αγοράζουμε από τις Η.Π.Α.; Θα μου πείτε, δεν θα τα πληρώσουν οι ταγοί μας, τα συνήθη υποζύγια θα τα φορτωθούν είτε με δανεισμό που θα επιβαρυνθούν  οι επόμενες γενεές και θα μας αναθεματίζουν για τα βάρη, είτε με αύξηση της φορολογίας.

Πολλές αιτήσεις...

• Πολλά κριτήρια απαιτούνται για την χορήγηση στους δικαιούχους πετρελαίου θερμάνσεως και μάλιστα καθορίζονται και οι ημερομηνίες εντός των οποίων πρέπει να υποβληθούν, αιτήσεις που σε πολλές περιπτώσεις οι δικαιούχοι είναι και ολιγογράμματοι και δεν πρόκειται να ενημερωθούν γιατί είναι είτε υπερήλικες, είτε εξ΄ άλλης αιτίας. Ένα υπερήλικο ζευγάρι που χρησιμοποιεί θερμάστρα πετρελαίου, κηροζίνη, θα υποβάλλει αίτηση για ένα μπιτονάκι πετρελαίου; Και για το δεύτερο μπιτονάκι νέα αίτηση; Και επειδή πολλοί πολίτες θερμαίνονται με αυτόν τον τρόπο, που πρέπει να καταφύγουν σε ειδικά πρατήρια, πρέπει εκτός από τον κόπο μεταβάσεως και επιστροφής να έχουν και την έγνοια της αιτήσεως για να μη χάσουν το «κελεπούρι» του επιδόματος; Τόση σκληρότητα από το «στοργικό» κράτος είναι ανεπίτρεπτη.