ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την Γιάννης Κιτσολάμπρος on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μονομερής πληροφόρηση…

Μέχρι τώρα τα τηλεοπτικά παράθυρα ασχολούνταν με την τιμή του μήλου, με το πόσο πωλούν τα μήλα οι παραγωγοί στο χωράφι και πόσο πωλούνται στο Κολωνάκι. Αν είναι δυνατόν να βρεθεί η χρυσή τομή σ’ αυτήν την συναλλαγή. Τώρα άρχισε ο κτηνοτροφικός πόλεμος πόσο πρέπει να πωλείται το αρνί για το Πάσχα, πόσο το κατσίκι, πόσο η γίδα και πόσο ο τράγος. Πόσο πωλούνται τα ελληνικής προελεύσεως σφάγια, πόσο στοιχίζουν τα εισαγόμενα, πόσο της Βουλγαρίας και πόσο της Ρουμανίας. Και επειδή αφίχθηκε για το Πάσχα συμπολίτης φοιτητής, που φοιτά στη Σόφια, τον ρωτήσαμε για τις τιμές των σφαγίων επ΄ευκαιρία του Πάσχα. Μας πληροφόρησε λοιπόν, ότι στη Βουλγαρία τα σφάγια πωλούνται κατά τεταρτημόρια. Έτσι, ένα σφάγιο τεμαχίζεται σε μπροστινό πόδι δεξιό, δεξιό πόδι πισινό κλπ και καθένα έχει διαφορετική τιμή. Ακριβότερα τα πισινά και φθηνότερα τα μπροστινά και όλα κυμαίνονται γύρω στα 19 Λέβα, δηλαδή στα 9,5 ευρώ. Τώρα πώς γίνεται στη χώρα μας να είναι φθηνότερα τα εισαγόμενα από τη Βουλγαρία δεν γνωρίζω.

Το ξεχαρβάλωμα…

Ο Ο.Σ.Ε. πρώην ΣΕΚ δεν ξεχαρβαλώθηκε επί Ν.Δ., αλλά είχε τα χάλια του από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Σαμαρά, Παπαδήμου μηδέ και του γνωστού μας και μη εξαιρετέου Γ.Α.Π. Κανείς δεν σκέφτηκε να βάλει μία βίδα στις ράγες του σιδηροδρόμου, ώστε να τον κάνει ασφαλή. Κανείς άνω καθήμενος δεν έκανε μία περιοδεία με κάποιον συρμό, να δει ιδίοις όμμασι το ξεχαρβάλωμά του, γι΄ αυτό και όλοι αποποιούνται των ευθυνών τους. Ευθύνες έχουν όλοι, μηδέ και του Παπαδόπουλου, του υφυπουργού, που εφοράθη στην κάμερα να πέφτει σε αντιθέσεις προ γνώστη των γεγονότων και των υπαρχόντων εν «λειτουργία» μηχανημάτων και έγινε ρεζίλι των σκύλων στην προσπάθειά του να πείσει τους παρευρισκομένους, ότι λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, η οποία προ πολλού είχε τινάξει τα πέταλα και βρισκόταν σε αχρησία. Εγκληματική αμέλεια όλων των σχέση εχόντων με τον Ο.Σ.Ε. Τελεία και παύλα. Δεν κάνουμε τα παιδιά μας για να τα εξοντώνει η αμέλεια των «δικών μας» παιδιών.

«Εξ υπαιτιότητός μας»!

Με πολλή συμπάθεια ζητώ συγγνώμη από τον συμπολίτη μας Φωκίωνα Καψάλη, που χωρίς να τον ερωτήσω, χρησιμοποιώ την φράση «εξ υπαιτιότητος» για την κατάντια της λίμνης, που ήτο καταφύγιο πολυποικίλης πανίδας και την σήμερον ημέραν σπανίζουν τα πτηνά της, παρότι δυο φορές έγινε προσπάθεα εμπλουτισμού της με κύκνους και χήνες. Όμως είναι πλέον απρόσφορη η λίμνη μας για τον σκοπό αυτό. Η Παμβώτιδα έχει βρωμίσει με απόφαση του δημάρχου μας Σακκά και του τότε δημοτικού συμβουλίου, που επέτρεψαν την σύνδεση των βόθρων υγρών αποβλήτων με το υποτυπώδες δίκτυο ομβρίων υδάτων. Προσφάτως η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» παρέθεσε πληροφορίες για την φιλοξενία σε λίμνες και ποταμούς, όπως το ΔΕΛΤΑ του Έβρου χιλιάδων κύκνων. Το 2015 κατεμετρήθησαν εκεί 30 πτηνά κύκνων και την σήμερον ημέραν ανέρχονται σε 9.500 πτηνά. Πολλά πτηνά κύκνων ενδημούν, επίσης, στην αποξηρανθείσα και εκ νέου εμπλουτισθείσα με νερό λίμνη Κάρλα ή Βοϊβίδα, στην Κορώνεια, στην Βόλβη, στην Καστοριά πλην της Παμβώτιδας. Όσο για τα χέλια, σε βόθρους δεν ζουν.

Φθίνομεν ως κράτος…

«Κουφού Καμπάνα κι αν λαλείς, τυφλόν κι αν θυματίζεις και μεθυσμένον κι αν κερνάς, όλα χαμένα πάνε»: Γράφουν οι εφημερίδες, μεταδίδουν οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, δήθεν μου και τάχατες, ασχολούνται και στη Βουλή, όπου παίρνονται αποφάσεις για στήριξη της οικογένειας, ώστε να ορθοποδήσει το Δημογραφικό. Πέρα βρέχει όλοι τους. Ούτε και το μπόλιασμα του πρωθυπουργού μας πέτυχε.